EGZEKUCIJA U ATINI NAJBRUTALNIJA U ISTORIJI PODZEMLJA! Belivukov klan sasuo preko 30 hitaca u "škaljarce" pred ŽENAMA I DECOM
Foto: Printscreen, Privatna Arhiva, Printscreen Star.gr

SUKOB KAVČANA I ŠKALJARACA

EGZEKUCIJA U ATINI NAJBRUTALNIJA U ISTORIJI PODZEMLJA! Belivukov klan sasuo preko 30 hitaca u "škaljarce" pred ŽENAMA I DECOM

Crna Hronika -

Sukob škaljarskog i kavačkog klana obeležile su posebno brutalne likvidacije koje su se dogodile u Grčkoj, kada su prvo likvidirani Igor Dedović i Stevan Stamatović u Atini, a potom i Alan Kožar i Damir Hadžić na Krfu. Ministar policije, Aleksandar Vulin, izjavio je juče na TV Pink da iza ovih ubistava stoji klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Podsetimo, ova kriminalna grupa zvanično je pred pravosudnim organima Srbije i Crne Gore optužena za ukupno osam svirepih ubistava. Svoje žrtve su otimali, mučili, ubijali, pa tela sekli na komade i mleli u industrijskoj mašini za mlevenje mesa. Prema rečima naših izvora, takva surovost u srpskom podzemlju nikada ranije nije viđena, pa je ovaj klan upoređen sa brutalnim meksičkim kartelima.

Da ova grupa stoji i iza egzekucija u Grčkoj spekulisalo se još od hapšenja grupe, 4. februara 2021. godine. Sumnja se da je likvidacije Dedovića, Stamatovića, Kožara i Hadžića naručio sam vrh kavačkog klana, a da su kao izvršioci angažovani Belivuk i ekipa.

Ono po čemu se ubistvo u Atini razlikuje od ostalih likvidacija u sukobu dva crnogorska klana je posebna brutalnost koju su pokazali počinioči, jer su Dedović i Stamatović ubijeni pred suprugama i decom.

Igor Dedović, Stevan Stamatović
foto: Printscreen / Star.gr

- Tog 19. januara 2020. godine Igor Dedović, koji je smatran za jednog od vođa škaljarskog klana, i Stevan Stamatović, koji mu je bio najbliži saradnik, večerali su sa svojim suprugama i decom u jednom restoranu u Atini. To je bila oproštajna večera, jer su žene i deca posle toga trebali da idu iz Grčke. Iznenada u poznati lokal u luksuznoj četvrti Atine ušla su četvorica muškaraca, maskirana šalovima i kapama i obučeni u crno - objasnio je izvor tada i dodao:

- Prišli su stolu za kojim su sedeli Dedović i Stamatović. Okružili su ih sve, progovorili par reči na srpskom jeziku, a onda nemilosrdno otvorili vatru na ovu dvojicu iz četiri oružja.

Podsetimo, istražitelji iz Grčke i Srbije od prvog dana do danas navodno zajedno rade na tom slučaju. Informacije koje su se od samog početka provlačile jeste da je kavački klan na čelu sa Radojevm Zvicerom naredio ubistvo, a da je navodo grupa Belivuka i Miljkovića bila angažovana da izvrši zločin.

Igor Dedović
foto: Kurir

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track