06:07

ADVOKAT GORANA PAPIĆA ZA KURIR IZNEO DETALJE SUĐENJA: Veoma je važno da suđenje snimi u AUDIO I VIDEO formatu

trgovina uticajem

ADVOKAT GORANA PAPIĆA ZA KURIR IZNEO DETALJE SUĐENJA: Veoma je važno da se suđenje snimi u AUDIO I VIDEO formatu

Crna Hronika -

Osim suđenja Veljku Belivuku i članovima njegovog klana, pažnju javnosti privuklo je i suđenje bivšem zameniku načelnika SBPOK - a, Goranu Papiću.

Goran Papić, Branislav Tapušković
foto: Nenad Kostić

Papić se sumnjiči za trgovinu uticajem, odnosno da je naredio da se Marku Miljkoviću, desnoj ruci Veljka Belivuka, mimo procedure vrati blindirani BMW.

Pre dva dana je održano suđenje, a prema najnovijim informacijama sud odbija da se suđenje audio i video snimi, o čemu je za Kurir televiziju govorio Papićev advokat Branislav Tapušković.

- Jako je važno što je otvorena ova tema. Ovaj naš zakonik o krivičnom postupku ima obilje mana, on je na tapetu da bude menjan. Utrkuju se da eliminišu neke mogućnosti koje lakše mogu dovesti do činjeničnog stanja. Postoji zakonski obavezno tonsko snimanje kad su u pitanju krivična dela po kojima postupa tužilaštvo posebne nadležnosti, a naročito kada se radi o odeljenju za suzbijanje korupcije. Obavezno se tako nešto mora snimati kako bi se posao utvrdio. Ovo sam dužan da kažem, predsednik Višeg suda Aleksandar Stepanović dao jednu izjavu gde kaže da sve sudije imaju svoje sudnice koje su opremljene savremenom video i audio tehnikom. Imaju uslove i odbijaju da sprovedu zakonsku obavezu. To zakonsko rešenje omogućava. Sud odbija ovakva insistiranja jer navodno je to suvišno i otežava utvrđivanje činjeničnog stanja. Pitanje koje se podstavlja je bitnije od odgovora na suđenjima. Ja ne mogu da razumem ovo - rekao je za Kurir televiziju Branislav Tapušković.

Branislav Tapušković
foto: Kurir televizija

Kurir.rs/M.L.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

02:43

OTKRIVENO ZBOG ČEGA JE BELIVUKU POZLILO! Doživeo izdaju od najbližeg saradnika, MILJKOVIĆ POSTAJE SARADNIK TUŽILAŠTVA?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track