OVO JE CISTERNA ZA VINO U KOJOJ JE STRADAO RADNIK! Ispali mu ključevi na dno rezervoara, EVO OD ČEGA JE UMRO (FOTO)
Foto: Privatna Arhiva

tragedija u aleksandrovcu

OVO JE CISTERNA ZA VINO U KOJOJ JE STRADAO RADNIK! Ispali mu ključevi na dno rezervoara, EVO OD ČEGA JE UMRO (FOTO)

Crna Hronika -

Milen Luković (58) stradao je, dok je njegv kolega I. Đ. (38) povređen u nesreći koja se dogodila u fabrici "Vino Župa" u Aleksandrovcu, a sada se pojavila i fotografija mesta na kom su njih dvojica pronađeni.

Podsetimo, do nesreće je došlo jutros oko devet časova kad su dvojica radnika uočena kako leže na dnu betonske cisterne za vino. Na mesto nesreće odmah je došla ekipa Hitne pomoći, ali nažalost Milen Luković je preminuo, dok je njegov kolega prebačen u kruševačku bolnicu.

Ovde su pronađeni radnici
Ovde su pronađeni radnici foto: Privatna Arhiva

- Dvojica radnika ispraznili su cisternu u kojoj je bila manja količina vina. Vršili su spoljno pranje cisterne. Postoji proces unutrašnjeg pranja, ali za to postoji posebna procedura - objašnjava direktor Rade Jevtović i nastavlja:

- Radniku koji je preminuo ispali su ključevi u cisternu. Desetak minuta dok njegov kolega nije bio sa njim, sišao je po njih kada je izgubio svest. Kolega je obavestio trećeg radnika i krenuo da ga spase iz cisterne kada je i on izgubio svest.

Pretpostavlja se da je radnik stradao od jakih isparenja CO2.

Jevtović objašnjava da je treći kolega obavestio ostale i da su odmah krenuli u akciju spašavanja, kao i da je mlađi kolega izvukao dvojicu povređenih radnika kroz bočna vrata.

Vino Župa
Vino Župafoto: Privatna Arhiva

Kurir.rs

Bonus video:

00:13

Mesto nesreće u Melencima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track