MIHAJLOVIĆ BIO TELOHRANITELJ UBICI SALETA MUTAVOG? ŠOK OTKRIĆE SVEDOKA: Goran i ja smo išli na Kopaonik sa Stevanom Stamatovićem
Foto: Privatna Arhiva, Nestali Srbija, Dado Đilas, Saša Pavlić Koki, Zorana Jevtić

novi detalji

MIHAJLOVIĆ BIO TELOHRANITELJ UBICI SALETA MUTAVOG? ŠOK OTKRIĆE SVEDOKA: Goran i ja smo išli na Kopaonik sa Stevanom Stamatovićem

Crna Hronika -

Svedok A. N. u istrazi ubistva prve žrtve klana Belivuk-Miljković ispričao da je pre nekoliko godina sa Goranom bio pratnja muškarcu koga je kasnije prepoznao kao Stevana Stamatovića, ubijenog u Atini

Goran Mihajlović, prva žrtva klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, pre nekoliko godina je s prijateljem bio u pratnji Stevana Stamatovića na Kopaoniku, a tada je svom drugu, kako je on posvedočio, rekao da je to muškarac koji je ubio Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi u oktobru 2016. godine.

Da podsetimo, Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je novu optužnicu protiv klana Belivuk-Miljković kojom se ova grupa tereti da je ubila Gorana Mihajlovića u aprilu 2019. godine i Nikolu Mitića u avgustu 2020.

Veljko Belivuk, Marko Miljković, Goran Mihajlović, Nestali, Ubistvo, Surduk, Kuća Strave
foto: Ana Paunković, Stefan Stojanović/ Mondo

Mihajlović se za sada smatra prvom žrtvom klana, a prema svedočenju svedoka-saradnika Nikole Spasojevića, on je ubijen u Ritopeku, a potom prebačen u vikendicu u Surduku, gde je spaljen na lomači od automobilskih guma i ćumura. Navodno, mladić je ubijen da bi klan preuzeo njegov posao s drogom, ali nije poznato da li su pripadnici klana znali da je on bio dobar sa Stamatovićem.

Obezbeđenje

U istrazi zločina ispitan je Mihajlovićev prijatelj A. N., koji je detaljno opisao Goranovo ponašanje pre smrti, ali i ono što se dešavalo u danima nakon nestanka njegovog druga. On je, kako saznajemo, u istrazi ispričao i da je pre nekoliko godina sa Mihajlovićem išao na Kopaonik kao pratnja muškarca koga je kasnije prepoznao kao Stevana Stamatovića, "škaljarca" ubijenog u Atini.

Stevan Stamatović
foto: Privatna Arhiva

- A. N. je ispričao da je s Mihajlovićem kolima išao na Kopaonik i da su bili obezbeđenje dvojici "škaljaraca". Mihajlović mu je tada, kako tvrdi, rekao: "Brate, ovo su ti jedni od ozbiljnijih momaka, ovaj jedan je ubio Saleta Mutavog" - objašnjava naš izvor iz istrage i nastavlja:

aleksandar stanković
aleksandar stankovićfoto: Damir Dervišagić

- Svedok je objasnio da mu je Mihajlović posle te rečenice pokazao na dugokosog muškarca i pojasnio da je on čovek koji je pucao u Aleksandra Stankovića, inače Belivukovog najboljeg prijatelja.

Zločin

Posle ove izjave A. N. je istražiteljima objasnio da je nekoliko godina posle toga u medijima video fotografije "škaljaraca" koji su ubijeni u restoranu u Atini, a da je među njima prepoznao dugokosog muškarca s kojim su išli na Kopaonik.

- A. N. je naveo da je tada shvatio da je to Stevan Stamatović.

Podsetimo, Stevan Stamatović ubijen je zajedno sa Igorom Dedovićem u restoranu u Atini u januaru 2020. pred ženama i decom. Maskirani napadači ušli su tad u restoran u kom u "škaljarci" bili na večeri i otvorili vatru samo u njih dvojicu.

- Spekulisalo se da je Stamatović učestvovao u ubistvu Aleksandra Stankovića, odnosno da je bio jedan od pucača u Bačvanskoj ulici. Navodno, u vreme kada je on ubijen u restoranu, signal telefona Veljka Belivuka lociran je u Atini, te se verovalo da je bio tamo kako bi "posmatrao" egzekuciju ubice svog najboljeg druga - podseća izvor.

Ubistva u Grčkoj

Pucači iz Atine nestali?

Ministar policije Aleksandar Vulin početkom nedelje naveo je da očekuje da će se optužnica protiv klana Belivuk-Miljković proširivati, te da postoje informacije da su pripadnici ovog klana odgovorni za ubistva na Krfu i u Atini. Podsetimo, u Atini su ubijeni Stamatović i Dedović, dok su na Krfu likvidirani "škaljarci" Alan Kožar i Damir Hadžić.

Veljko Belivuk, Nikola Vušović Džoni, Stevan Stamatović, Igor Dedović, Atina likvidacija
foto: Kurir

Takođe, postoje operativna saznanja da je jedan od egzekutora iz Atine Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara, koji važi za osobu blisku Belivuku.

- On se zvanično nalazi u bekstvu, a poslednja informacija o njemu jeste da je 2021. uhapšen pa pušten iz pritvora u Dominikanskoj Republici. I ime Ljubomira Lainovića, sina ubijenog kriminalca iz devedesetih, pominjalo se u vezi sa ubistvom u Atini. Naime, sumnja se da je i Lainović bio jedan od egzekutora. On se vodi kao nestao - podseća izvor.

Bizarno

Goranova svastika Miljkoviću prala veš u pritvoru

U leto 2017. godine tast i svastika ubijenog Goran Mihajlovića uhapšeni su zbog sumnje da su u Resniku imali laboratoriju ekstazija. Tokom boravka u pritvoru, kako se tokom istrage saznalo, rođena sestra Mihajlovićeve udovice bila je zaposlena na pranju veša. U isto vreme u pritvoru su boravili i Marko Miljković i Veljko Belivuk, koji je su bili uhapšeni zbog karatiste Vlastimira Miloševića.

goran mihajlović
goran mihajlovićfoto: Nestali Srbija

- Interesantno je da je T. S. u CZ bila zaposlena na pranju veša i da je devojka, između ostalog, prala veš ljudi koji su kasnije ubili njenog zeta. Tokom ispitivanja Mihajlovićeva supruga je navela da je za Miljkovića čula jer je boravio u pritvoru kad i njena sestra. Sve ovo ne bi bilo čudno da samo dve godine kasnije Miljković i Belivuk nisu ubili muža sestre T. S., i to da bi navodno preuzeli njegov posao s drogom - navodi izvor Kurira.

Štampano izdanje 17.06.2022.
foto: Kurir

NE PROPUSTITE DVA POKLONA U KURIRU! UZ DNEVNO IZDANJE NOVINA 17. JUNA DOBIĆETE POKLON FUTROLU ZA KARTICE plus dodatak TV Ekran

Dnevne novine Kurir u petak, 17. juna, svim čitaocima poklanjaju futrolu za kartice plus dodatak TV Ekran!

Mala i praktična futrola savršena je za kartice i lična dokumenta.

Futrole za kartice nisu samo predmet koji služi da se u njemu nose lične kartice. One su, pored primarne funkcije, odličan pokazatelj stila i ukusa. Osim toga, futrole za kartice su idealan poklon kada nekog želite da obradujete.

U dodatku TV Ekran pročitajte:

Nebojša Cile Ilić: Glumac mora da je mlad u duši

Ovog umetnika publika odavno voli kao komičara, pa je sitkom “Zbornica”, u kojem ga gledamo, još jedan dokaz za to

Nada Šargin: Snimanje filma “Tegla puna vazduha” ostalo mi je u lepom sećanju

Vladimir Aleksić: Noge su mi klecale kada sam snimao sa Đankarlom Đaninijem

Poklon
foto: Kurir

Čitajte KURIR!

Kurir.rs - Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track