POGLEDAJTE SLIKE S MESTA UBISTVA ŠAKOVIĆA: Dve verzije likvidacije škaljarca nasred budvanskog kafića (FOTO)
Foto: Printscreen/Vijesti, Printscreen Pink Tv

sedeo za stolom

POGLEDAJTE SLIKE S MESTA UBISTVA ŠAKOVIĆA: Dve verzije likvidacije škaljarca nasred budvanskog kafića (FOTO)

Crna Hronika -

Jedan od visokopizicioniranih članova škaljarskog klana Milić Minja Šaković ubijen je sinoć 23.40 časova u Budvi u budvanskom kafiću "Korkovado".

Jedan od izvora podgoričkih Vijesti rekao je da je u Šakovića pucao muškarac koji je sedeo za stolom do njegovog i nije bio maskiran. Navodno, samo je ustao i u njega ispalio više hitaca.

1 / 5 Foto: Printscreen Pink Tv

Drugi izvor navodi da je Šaković sedeo za stolom u prvom redu i da je leđima bio okrenut ka šetalištu kada je prišao muškarac koji je imao belu košulju i kačket i u njega ispalio više hitaca. Nastala je pometnja, što je ubica iskoristio i pobegao pored hotela "Mogren".

Policija je, kako je naveo izvor, pronašla košulju i kačket.

Inače, Milić Minja Šaković u policijskim dokumentima važio je za visokopozicioniranog člana "škaljarskog klana" ali i vođu podgoričkog ogranka, koji je u poslednjih nekoliko godina bio nekoliko puta na meti ubica iz suparničkog klana. Šaković je sinoć 20 minuta pre ponoći ubijen ispred zidina Starog grada u Budvi.

Šaković je 8. septembra 2017. godine preživeo nakon što su mu ubice iz automatske puške sa pet metaka pucale u grudi u kafeu "Auto Zete" u centru Podgorice kada je čekao da mu u servisu operu automobil.

Šaković je kao maloletnik ubio krajem avgusta 2005. godine u Zagoriču Podgoričanina Miroja Baošića (26). Tada je Šaković sa svojim bratom Markom (19) sakriven u žbunju čekao Baošića is­pred njegove ku­će u tom naselju, a potom zapucao zbog čega je mladić preminuo pola sata kasnije u Kliničkom centru u Podgorici. Zbog ubistva Baošića, maloletni Šaković je osuđen na 10 godina ali mu je kazna kao maloletniku odlukom Apelacionog suda preinačena na vaspitnu meru u trajanju od jedne do četiri godine. Njegov brat Marko Šaković osuđen je na 12 godina, ali je i ta robija kasnije smanjena. Motiv za ubistvo Baošića bile su razmirice sa Markom Šakovićem, sa kojim je imao nekoliko vatrenih obračuna.

(Kurir.rs/Vijesti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track