TEŠKA NESREĆA, AUTOM SE ZAKUCALI U KUĆU: Devojka teško povređena kod Donjeg Matejevca! Kažu, toliko je puklo da se čulo do Niša
Foto: Nemanja Nikolić, Ilustracija

Meštane probudio stravičan prasak

TEŠKA NESREĆA, AUTOM SE ZAKUCALI U KUĆU: Devojka teško povređena kod Donjeg Matejevca! Kažu, toliko je puklo da se čulo do Niša

Crna Hronika -

NIŠ - Dvadesetpetogodišnja Nišlijka M.M. teško je povređena jutros u saobraćajnoj nesreći na ulazu u selo Gornji Matejevac.

Ona je bila putnica u vozilu "seat" kojim je upravljao A. S. (28) a koje je iz još neutvrđenih razloga sletelo s kolovoza.

Nesreća se dogodila u 5.10 sati kada je vozilo koje se kretalo iz pravca Niša ka Gornjem Matejevcu, a u kojem je bilo četvoro mladih ljudi, udarilo u kuću. Od siline udarca vozilo se zarotiralo, a otpao mu je točak i tablica.

Meštane Gornjeg Matejevca probudio je stravičan prasak zbog čega je, kako kaže jedan čovek koji živi u blizini, prestravljen iskočio iz kreveta.

- Puklo je tako strašno da mislim da se čulo do Niša. Video sam taj automobil, jednim delom je ostao u komšijinoj garaži u koju je udario. Došla je Hitna pomoć i odvezla tu decu, kako vozilo izgleda, pravo je čudo da nisu svi izginuli. I dokle više ovo, odakle su išli u ranu zoru, i to takvom brzinom kroz selo. Svakog dana čitamo o takvim nesrećama ali uzalud, opet obesna deca sedaju za volan i glavu stavljaju u torbu - komentarisao je nesreću jedan Matejevčanin.

U niškom Univerzitetskom kliničkom centru saopšteno je da su kod njih stigle dve devojke, od kojih je jedna lakše, a druga teško povređena.

- Jedna dvadesetpetogodišnjakinja je zadobila samo udarac u lumbalni deo kičme i otpuštena je na kućno lečenje. Druga devojka je takođe u svesnom i stabilnom stanju, ali ima povrede grudnog koša i pluća, drenirana je zbog pneumotoraksa, zadobila je i prelome lopatice i ključne kosti kao i hematom na čelu. S obzirom na to da ovaj hematom ukazuje da je zadobila udarac u glavu ali i zbog ozbiljnosti ostalih povreda, zadržana je na lečenju u jedinici intenzivne nege i nastaviće se njeno intenzivno praćenje - saopštila je ova zdravstvena ustanova.

Policija je obavila uviđaj, obavešteno je nadležno tužilaštvo, a uzrok nesreće se utvrđuje.

Kurir.rs/Telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track