RAT KAVAČKOG I ŠKALJARSKOG KLANA PRERASTAO U KRVNU OSVETU: Kraj se ne nazire, podmlađena vojska željna dokazivanja, nemaju kodeks!
Foto: Zorana Jevtić, Profimedia

kriminolog objašnjava

RAT KAVAČKOG I ŠKALJARSKOG KLANA PRERASTAO U KRVNU OSVETU: Kraj se ne nazire, podmlađena vojska željna dokazivanja, nemaju kodeks!

Crna Hronika -

Posle više od godinu dana primirene situacije, nakon hapšenja Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, škaljarski i kavački klan otpočeo je otvoreni sukob sa brutalnim likvidacijama, koje se odvijaju u javnosti.

Poslednje u nizu jeste brutalna likvidacija Milića Minje Šahovića kojem je nepoznati muškarac sasuo osam metaka u glavu i telo dok je večerao u restoranu u Budvi.

Milić Minja Šaković
foto: Umrli.me

Kriminolog Dobrivoje Radovanović kaže za Kurir da rat između kavačkog i škaljarskog klana ne jenjava.

- Ratu kotorskih klanova ne nazire se kraj i on prerasta u krvnu osvetu. Ovo više nije mafijaški rat zbog izgubljenog tovara droge ili kriminalnih poslova, ovo je otišlo predaleko, u osvetu. Motiv je da se ubije svaki muški član, a pošto se podmladak klanova povećava, kraja nema. Nemaju kočnicu i kodeks, već im je bitno samo da izvrše zadatak - kaže kriminolog i objašnjava da klanovi dobijaju novu podmlađenu vojsku, željnu dokazivanja:

- Ubistvom Šakovića rat do istrebljenja je nastavljen, iako smo imali pauzu od godinu dana zbog velikog udara na kavački klan. Prošla godina bila je veoma loša za ovu kotorsku grupu, jer je pretrpela hapšenja u Srbiji i Crnoj Gori. S druge strane, škaljarski klan skoro je bio uništen 2020, jer su se dogodila brutalna ubistva njihovih vođa i visokopozicioniranih pripadnika.

Jelena Rafailović, Usijanje dana, Dobrivoje Radovanović
foto: Kurir

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track