KORISNIK GERONTOLOŠKOG CENTRA IMAO POVREDE, ĆERKA PRIJAVILA SLUČAJ: Prijava protiv direktora stigla u Više tužilaštvo u Beogradu
Foto: Ana Paunković

obrenovac

KORISNIK GERONTOLOŠKOG CENTRA IMAO POVREDE, ĆERKA PRIJAVILA SLUČAJ: Prijava protiv direktora stigla u Više tužilaštvo u Beogradu

Crna Hronika -

U Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu danas je stigao predmet koji mu je radi ocene nadležnosti prosledilo Osnovno javno tuzilastvo u Obrenovcu u vezi sa krivičnom prijavom protiv direktora Gerontološkog centra u Obrenovcu Zorana Subotića i zaposlenih u toj ustanovi.

Krivičnu prijavu protiv Subotića i drugih podnela je ćerka jednog od korisnika Gerontološkog centra u Obrenovcu.

Predmet je dostavljen Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu radi ocene nadležnosti jer iz krivične prijave i do sada prikupljenih informacijama, proizlazi da se eventilano stiču elementi krivičnog dela nesavesan rad u službi, za koje je nadležan za postupanje Viši sud u Beogradu.

Povređeni korisnik Gerontološkog centra u Obrenovcu

1 / 5 Foto: privatna arhiva

- Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu razmotriće navode krivične prijava i dostavljenih priloga, nakon čega će doneti odluku o daljem postupanju - saopštilo je tužilaštvo.

Podsetimo, kako je Kurir ranije pisao, Jelisaveta Ljutić, ćerka Aleksandra D. (82) prijavila je da je svog oca u Gerontološkom centru zatekla sa povredama ruke, oka, arkade i nosa, kao i da je imao posekotine, podlive i ogrebotine.

Direktor Centra, Zoran Subotić, za Kurir je tada izjavio da nisu tačni navodi da je neko njemu naneo povrede, već da pretpostavlja da je pao ili da ga je neki drugi korisnik ogrebao.

Kurir.rs/J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track