SINA MI IZREŠETALI PRE 4 GODINE NA ROĐENDAN! Majka očajna: Kamere snimile ubica mog Nikole, a ne mogu da utvrde ko je on (VIDEO)
Foto: screenshot Pink tv

TRAŽI PRAVDU

SINA MI IZREŠETALI PRE 4 GODINE NA ROĐENDAN! Majka očajna: Kamere snimile ubica mog Nikole, a ne mogu da utvrde ko je on (VIDEO)

Crna Hronika -

Prošle su četiri godine od kada su ubili mog Nikolu, postupak stoji u mestu, od pravosudnih organa dobijam kontradiktorne informacije u vezi sa dokazima, samo se bol ne smanjuje kako dani prolaze.

Ovim rečima počinje ispovest za Kurir Jadranka Jović, majka Nikole Jovića (23), koga je nepoznati počinilac pre četiri godine izrešetao na rođendan, ispred zgrade u kojoj je živeo sa ocem. Ubistvo se dogodilo 21. februara 2018. u 3 sata iza ponoći, a ubijeni mladić bavio se kik-boksom.

Jadranka Jović, Nikola Jović
foto: Printscreen/Facebook

- Te kobne večeri bio je kod mene, celo veče smo pričali i planirali kako da proslavimo njegov 23. rođendan. Posle toga je krenuo kući, bio je sa drugom, sa njim je krenuo nazad u stan kod oca - priča Jadranka:

Snimci sa nadzornih kamera u noći ubistva:

02:31

Ubijen kik bokser u Leskovacu

Misteriozni žandarmi

- U povratku je svratio do trafike. Kupio je dva piva i cigare, verovatno je hteo da nazdravi sa ocem pošto mu je rođendan. U blizini zgrade, naišao je na trojicu žandarma, kolege njegovog oca, videli su ga i znali su ko je on.

Ona napominje da su njih trojica gotovo izvesno videla ubicu njenog sina, ali da su se posle pucnjave sklonili s lica mesta.

Ne gube nadu

Prijatelji dele snimke na mrežama

Na društvenim mrežama prijatelji i poznanici ubijenog Nikole i dan danas dele snimke osumnjičenog kako dolazi na mesto zločina, a potom beži. Oni ne gube nadu da će počinilac biti pronađen, iako je od ubistva prošlo više od četiri godine.

- Nikolu su pogodili nekoliko puta u noge. Sutradan su njegovo telo našli, imao je podvezane rane, što znači da nije ubijen odmah nego da je iskrvario. Već četiri godine se borim za istinu, ali čak nema ni osumnjičenog - objašnjava žena:

- Trojica tih policajaca nisu dobili nikakve kazne, iako se na snimcima jasno vidi da su bili tu oko vremena pucnjave, odmah potom su se sklonili odatle, pa su se posle 15 minuta vratili gde se sve dogodilo. Da nesreća bude veća, ujutru su došli da nam izjave saučešće i rekli da su vest saznali iz medija, dok se na snimcima vidi da su bili tu, da su tražili nešto sa lampama posle ubistva. Očigledno je da nešto lažu ili skrivaju, ali ne znam šta.

1 / 7 Foto: Printscreen/Facebook

Vidi se kako trči

Jadranka za Kurir objašnjava kako od tužilaštva dobija kontradiktorne informacije.

- Prvo su mi rekli kako nemaju snimke, iako ih ja lično posedujem, sa većine lokalnih kamera. Na svakoj od njih se vidi ubica, na nekima kako dolazi, a potom pucnjave vidi se kako trči. Posle nekog vremena rekli su da su dobili snimke, ali da ne mogu da identifikuju ubicu.

Nesrećna majka kaže da ipak ne gubi nadu da će saznati istinu i otkriti ko joj je i zbog čega ubio sina.

Odgovor tužilaštva

Istraga se vodi protiv NN lica

Iz Višeg javnog tužilaštva u Leskovcu navode da se postupak i dalje vodi protiv NN lica.

- Istraga protiv nepoznatog izvršioca je u toku. Po naredbi Višeg javnog tužilaštva u Leskovcu, Nacionalni centar za kriminalističku forenziku u Beogradu izvršio je veštačenje video zapisa, tačnije veštačenje lica koje je zabeleženo na video zapisima sistema video nadzora. U svom nalazu, veštak se izjasnio da usled veoma lošeg kvaliteta snimka, noćnog režima snimanja, kao i položaja kamere, nije bilo moguće izvršiti identifikaciju lica zabeleženog na snimcima, jer se ne vidi izgled karakterističnih crta lica niti celokupan izgled telesne konstitucije izvršioca. Na osnovu brojnih preduzetih dokaznih radnji u dosadašnjem toku postupka, kao i navedenog veštačenja video zapisa, nije utvrđen identitet izvršioca, te se istraga i dalje vodi protiv NN lica - navodi se u odgovoru VJT Leskovac.

Kurir.rs

Bonus video:

06:10

UBIJEN JE KAO PAS! Inspektor Bižić upucan u glavu na stepeništu tržnog centra PRIKRAO MU SE U BELOM MANTILU I RAZNEO MU MOZAK

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track