SUĐENJE ALEKSIĆU PREKINUTO ZBOG DOJAVE O BOMBI Ivu pred punom sudnicom nazvao izgubljenom pa ŠOKIRAO izjavom! Cirkus i s advokatom
Foto: ATA images

palata pravde

SUĐENJE ALEKSIĆU PREKINUTO ZBOG DOJAVE O BOMBI Ivu pred punom sudnicom nazvao izgubljenom pa ŠOKIRAO izjavom! Cirkus i s advokatom

Crna Hronika -

Opisao je kao milu devojku koja je imala velike porodične probleme. Naređeno da sve stranke i svi zaposleni napuste Palatu pravde

BEOGRAD - Suđenje Miroslavu Miki Aleksiću, vlasniku škole glume, koji je optužen za silovanja i seksualna zlostavljanja polaznica kojima je držao časove, danas je prekinuto u Višem sudu u Beogradu, jer je u Palatu pravde oko 11 časova stigla anonimna dojava o postavljenoj bombi.

On je inače uspeo da iznese svoju odbranu do momenta naredbe da se sud napusti.

1 / 3 Foto: ATA images

Naime, Aleksić je danas u Višem sudu nastavio da iznosi odbranu tvrdeći da optužbe mlade glumice Ive Ilinčić nemaju nikakve logike i da ih je ona iznela iz solidarnosti sa ostalim devojkama u grupi.

On tvrdi da seksualno zlostavljanje, za koje je opisala da se dešavalo u njegovoj kancelariji, kada su ostajali nasamo, nije moglo da se desi.

Opet vređao tužilje: Izgubljena, epizoda...

Kao i ostale devojke koje su ga optužile, Ivu je nazvao "epizodom".

- Nazvaću je epizodom "Izgubljena u vremenu i prostoru" jer mislim da suštinski ovaj naslov odgovara tom delu optužnice - rekao je Aleksić u prepunoj sudnici navodeći da nju opisuje kao milu devojku koja je imala velike porodične probleme.

Mika Aleksić
foto: ATA images

Ja sam jedini očevidac: O poremećaju pamćenja i njenom ocu

- U celom ovom slučaju ne smemo da zanemarimo da nema očevidaca, ja sam jedini očevidac, ja sam svedok događaja, imam znanja iz psihologije, ona ima poremećaj pamćenja - rekao je optuženi Aleksić dodajući da se ledi i ježi jer je Iva odnos s njim poredila sa očinskim odnosom što njega upućuje na to da "ne daj bože ima poseban odnos sa ocem".

- Ta projekcija po meni upućuje na nerešene odnose sa očevima koje pokušavaju da reše preko mene - rekao je Aleksić, tvrdeći da je nemoguće da je satima seksualno zlostavljao u svojoj kancelariji jer je to protivno i prirodi.

I advokati u klinču

Inače, na samom početku suđenja za reč se javio jedan od zastupnika oštećenih, advokat Borivoje Borović, koji je od suda zatražio da ne dozvoli da optuženi u sudnici drži predavanja pokušavajući da u javnosti o sebi stvori sliku kao o velikom umetniku koji je nepravedno optužen.

To je izazvalo burnu reakciju Aleksićevog branioca Zorana Jakovljevića, kog je sudija više puta danas upozorio zbog remećenja reda u sudnici.

Nastavak u septembru

Pošto je u Palatu stigla dojava o postavljenoj bombi, suđenje je prekinuto i biće nastavljeno u septembru.

Inače, Mika Aleksić, jutros je nešto pre 10 časova stigao u Viši sud u Beogradu, gde mu je nastavljeno suđenje. On je danas dovršio iznošenje svoje odbrane.

Mika Aleksić
foto: ATA images

Podsetimo, on je na početku procesa negirao navode optužnice, navodeći da su ostećene, među kojima su Milena Radulović i Iva Ilinčić "bolje glumice u životu nego na sceni, nazivao ih "epizodama" i tvrdio da su izmislile optužbe.

Mika Aleksić
foto: ATA images

Početak suđenja, Aleksić sačekao je ispred sudnice u društvu supruge i advokata.

Kurir.rs/J.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track