Najnovije vesti

ZLA KOB ČETVORICE PRIJATELJA: Mrtve mladiće drugovi našli sedam sati nakon nesreće! Na žurci bili samo pola sata, pa poginuli
Foto: Rina.rs, Printskrin/Instagram/192.rs

Čačak zavijen u crno

ZLA KOB ČETVORICE PRIJATELJA: Mrtve mladiće drugovi našli sedam sati nakon nesreće! Na žurci bili samo pola sata, pa poginuli

Crna Hronika
11:30h

Ognjen Vasiljević (19), Ivan Stančić (19), Nikola Zekavica (18) i Luka Mićović (20) nastradali kada se džip "suzuki grand vitara" u kom su bili zakucao u drvo, pa sleteo s mosta u ambis kraj reke Kamenice u selu Jančići kod Čačka

Četvorica prijatelja iz Čačka poginula su u nezapamćenoj saobraćajnoj nesreći koja se juče oko dva sata iza ponoći dogodila u selu Jančići, kada su džipom "suzuki grand vitara" najpre udarili u drvo, a zatim sleteli s mosta preko reke Kamenice u provaliju.

U trenutku nesreće, mladići su se vraćali sa žurke, koju je u vikendici u Jančićima organizovala njihova drugarica povodom svog 18. rođendana. Na mestu vozača džipa smrti bio je Ognjen Vasiljević (19), na mestu suvozača Ivan Stančić (19), dok su pozadi sedeli Nikola Zekavica (18) i Luka Mićović (20).

Velika brzina

- Nesreća se dogodila oko 2.30 sati, džip se kretao lokalnim putem Rosci - Jančići iz pravca Gojne Gore ka Čačku. Olupina je pronađena tek oko 10 sati, prevrnuta na bok. Pretpostavlja se da je vozač izgubio kontrolu u krivini usled velike brze, posle čega je udario u drvo, pa sleteo s mosta u potok Jovac, koji se nalazi pored reke Kamenice - kaže naš izvor.

Četvorica mladića nastradala na putu za Čačak
00:43

Četvorica mladića nastradala na putu za Čačak

ovde su džipom upali mladići
ovde su džipom upali mladićifoto: Rina.rs

Inače, "suzuki" je sleteo s mosta, koji nema ogradu, a potok kod kog su nađena tela dubok je svega 30 centimetara, pa se pretpostavlja da su mladići preminuli od povreda zadobijenih prilikom udarca i tumbanja.

- Naime, sumnja se da se vozilo nekoliko puta prevrnulo pre nego što se zaustavilo u potoku. Tela su bila suva, što znači da se momci nisu udavili u potoku - objašnjava naš izvor i dodaje da su vatrogasci izvlačili tela četvorice drugova, jer je mesto na koje su sleteli nepristupačno i duboko četiri metra.

Izbila tuča

Kako Kurir saznaje, poginuli mladići su se u subotu uveče, nešto oko jedan sat iza ponoći, pridružili žurci koju je pravila njihova poznanica. Naime, ona je slavila punoletstvo u vikendici u selu Jančići.

olupina džipa
olupina džipa foto: Rina.rs

- Samo sat vremena kasnije, policija je upala u vikendicu i rasturila to druženje, jer je na toj lokaciji prijavljena tuča. Ognjen, Ivan, Nikola i Luka, koji su na žurci bili nešto više od pola sata, u povratku za Čačak, sleteli su s mosta kod uliva potoka Jovac u Kamenicu - kaže izvor i dodaje da su saobraćajku sedam i po sati kasnije Hitnoj pomoći i pšoliciji prijavili prijatelji tragično nastradalih Čačana.

- Neki od njihovih prijatelja i gostiju sa žurke, ostali su da prenoće u vikendici. Kada su ujutru krenuli za Čačak, videli su prevrnut džip i sledili se - kaže izvor i dodaje da je u smrskanom autu pronađena i štaka.

- Ivan Stančič, koji je sedeo pored vozača, imao je gips na nogi, a to je njegova štaka - kaže izvor.

smrskan automobil
smrskan automobil foto: D.Č.

Meštani pričaju da je pitanje da li bi mladići preživeli da su možda odmah pronađeni, a ne nekoliko sati posle sletanja s puta.

- Tela su poslata na obdukciju, koja će utvrditi tačan uzrok smrti. Možda bi momci preživeli da su na vreme pronađeni i da su možda odmah prebačeni u bolnicu - kaže meštanin i dodaje da se radi o seoskom putu, te da noću tu ima slabo saobraćaja i prolaznika.

Roditelji na mestu užasa

Na mesto tragedije, juče su pored policije, vatrogasaca i ekipe Hitne pomoći, koja je mogla samo da konstatuje smrt, bili i članovi porodice nastradalih.

- Velika tragedija ih je zadesila. U trenu su ugašena četiri mlada života, a budućnost je bila pred njima. Roditelji su bili van sebe, zanemeli... Niko se ovome nije nadao, niti su ljudi ovo mogli da sanjaju i u najcrnjim košmarima. Baš nam je bilo potresno dok su tela izvlačena iz ambisa, svi smo plakali. Eto, posle veselja i lepog druženja da se desi ovakv užas, nemam reči - rekao je jedan meštanin sela Jančići.

ovde se dogodila tragedija
ovde se dogodila tragedija foto: Printskrin/Rina.rs

Strašno

Ograda mosta srušena pre 20 godina

Prema priči meštana, na mestu gde su nastradali mladići iz Čačka, pre više od 20 godina je sleteo autobus pun putnika.

- Tada je porušena ograda na mostu, koja nikada nije obnovljena. Mladići su sleteli baš na mestu gde ograda na mostu nedostaje. Pre dve decenije, u autobusu je bio lakše povređen kondukter, na sreću putnici su prošli bez ozleda. Onaj ko ne poznaje teren ne zna da je na nedostajućem delu mosta potok, naročito jer je reka Kamenica na suprotnoj strani mosta - pričaju žitelji ovog kraja

Deca za primer

Tajnu odneli u grob

Četvorica poginulih mladića su iz Čačka i stanuju u centru grada, u naselju Vinara, nedaleko od velikog gradskog parka. Za njih svi imaju reči hvale.

- Koliko znamo oni se poznaju od malena, jer su iz istog kraja. Znamo ih kao dobre momke, bili su deca za primer. Nisu važili za neke pijanice i probisvete, naprotiv. Jedan od njih, čini mi se Ognjen, trenirao je fudbal. Samo oni znaju zbog čega je došlo do tragedije, ali tu tajnu su odneli u grob - rekli su poznanici mladih Čačana.

Opasan put

Krivina smrti i gusto rastinje

Seoski put na kom se dogodila tragedija, prema rečima meštana, nepredvidiv je i opasan.

- Često zna doći do incidenata u saobraćaju, ali ni najstariji meštani ne pamte ovakvu tragediju. Za ovaj put je i brzina od 20 kilometara na sat rizična - kažu meštani i dodaju da pretpostavljaju da mladi vozač "suzukija" zbog velike brzine nije video krivinu na ovom delu puta i, nažalost, kada je pokušao da reaguje, po svemu sudeći, bilo je kasno.

Na snimku mesta nesreće iz drona, koji je objavila agencija Rina, vidi se da je reč o putu, okruženom rastinjem, pa se pretpostavlja da je sve to zavaralo vozača, koji nije video da nailazi na zavoj. Iako je najverovatnije bila noć kada se tragedija dogodila, drvored je mogao da zbuni vozača, koji nije video da nailazi na krivinu. Takođe, iz gustih krošnji po svemu sudeći pada lišće i trunje, pa je na ovom delu put bio i klizav, što je veoma opasno tokom letnjih meseci.

(Kurir.rs - Denis Čeković)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja
track