Najnovije vesti

LUKU JE JEDAN ISPIT DELIO OD PRESELJENJA U BEOGRAD, A STRADAO JE SA DRUGOVIMA: Stric poginulog momka skrhan bolom za bratancem
Foto: Rina.rs, Drustvene Mreže

tragedija kod čačka

LUKU JE JEDAN ISPIT DELIO OD PRESELJENJA U BEOGRAD, A STRADAO JE SA DRUGOVIMA: Stric poginulog momka skrhan bolom za bratancem

Crna Hronika

Stric Luke Mićovića, koji je poginuo zajedno sa Ognjenom Vasiljevićem, Ivanom Stančićem i Nikolom Zekavicom, kaže da mladići nisu bili pijani u vreme udesa, te da su im se od siline udarca slomili vratovi

- Deca su bila divna, za primer, bez ijedne mrlje u ovom životu. Nikakvi pijanci nisu u pitanju, kriminalci, ni mangupi, već pravi mladi ljudi pred kojima je bio život i budućnost! Bili su nerazdvojni i zajedno su otišli u smrt.

Ovim potresnim rečima započinje ispovest Darko Mićović, stric Luke Mićovića (20), koji je poginuo s prijateljima Ognjenom Vasiljevićem (19), Ivanom Stančićem (19) i Nikolom Zekavicom (18) u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u noći između subote i nedelje u selu Jančići kod Čačka, kada su se vraćali sa proslave rođendana na kojoj su bili samo pola sata. Džip u kome su mladići bili sleteo je sa puta, a pronađeni su sedam sati kasnije.

nikola zekavica, ivan stančić, ognjen vasiljević, luka mićović
nikola zekavica, ivan stančić, ognjen vasiljević, luka mićovićfoto: Društvene mreže

Nalaz obdukcije

- Teško nam je nakon što smo saznali da smo ostali bez Luke i njegovih drugara. Mladi životi su u pitanju i to je ono što razara čoveka. Kad neko boluje, ti se u podsvesti spremaš za njegov odlazak, ali ovako iznenada, i to mladost... Strašno - kaže Lukin stric.

Neutešni čovek kaže da se ne zna još uvek kako je došlo do same nesreće, ali navodi da je tačno da su bili na proslavi punoletstva drugarice pre tragedije.

- Pogodile su nas vesti da su bili pijani te večeri, a dobili smo nalaz obdukcije koji je utvrdio da nijedan od mladića nije imao ni kap alkohola u sebi. Nažalost, prema obdukciji, sva četvorica su poginula jer su im se polomili vratovi, a to je trenutna smrt. Po telu su imali samo nekoliko ogrebotina - kaže naš sagovornik i dodaje da je vozač Vasiljević imao regularnu vozačku dozvolu jer je polagao kao srednjoškolac:

smrskani auto nakon nesreće
smrskani auto nakon nesrećefoto: D.Č.

- Ljudima je teško da poveruju da u ovom vremenu mladići ne piju, ne drogiraju se, ali takvi su bili baš ovi momci. Moj Luka je trebalo juče da položi poslednji ispit i da očisti godinu na Ekonomskom fakultetu u Kragujevcu. Planirao je da se prebaci za Beograd, gde mu studira i devojka, da žive zajedno - rekao je stric i dodao da će Vasiljević i Zekavica biti sahranjeni danas, dok će se u sredu oprostiti od Stančića i Mićovića.

Čačani koji su poznavali drugove kažu da su svi bili odlični učenici.

Nikolu tražio brat

- Bili su posebni, svako na svoj način, ali svi ih pamtimo po njihovim osmesima, vedrom duhu - kaže jedan Čačanin.

Prijatelj porodice Zekavica objasnio je da je Nikola pre deset dana proslavio punoletstvo.

Čačak, saobraćajna nesreća, Ognjen Vasiljević
foto: Društvene mreže

- Nikola je završio treću godinu gimnazije sa odličnim uspehom i bio je veoma nadaren za nauku, fudbal. Ne mogu da prihvatim činjenicu da je sudbina htela da takav mladić strada. Brat ga je u nedelju ujutru tražio, pisao je po mrežama da li neko zna gde je, pošto se do sada nikad nije desilo da se ne vrati kući. Posle tragedije napisao je "Samo da si nasmejan, baš takvog te pamtim".

Grad Čačak proglasio je dvodnevnu žalost, a sinoć je na gradskom trgu organizovano puštanje belih balona u znak sećanja na poginule.

Čačak, Saobraćajna Nesreća
foto: Kurir.rs/D.Č.

Oproštaj

Profesorka skrhana

Od Ivana Stančića i Ognjena Vasiljevića oprostila se njihova profesorka Dušica Rečević.

- Iskreno saučešće porodicama. Znam trojicu mladića, nekima sam i predavala. Sve sjajni momci, dobri đaci, ne dao bog ovakvu tugu nikome. Počivajte u miru i budite opomena ostalima. Ti 18. rođendani u gluvo doba noći na nepoznatom terenu... Odlaze sinovi jedinci, nesuđeni studenti, nasmejana i nevina lica... Ivana i Ognjena nikada neću zaboraviti - napisala je profesorka Dušica Rečević.

(Kurir. rs - B. Travica - D. Čeković)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track