ULETEO UŽIVO U PROGRAM, PA VREĐAO SRBIJU: Tužilaštvo predložilo hitnu meru za muškarca koji je pravio haos u Jutarnjem programu
Foto: Printscreen RTS

više javno tužilaštvo u beogradu

ULETEO UŽIVO U PROGRAM, PA VREĐAO SRBIJU: Tužilaštvo predložilo hitnu meru za muškarca koji je pravio haos u Jutarnjem programu

Crna Hronika -

Više javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je danas Višem sudu u Beogradu predlog za izricanje mere bezbednosti obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi prema V. J. jer je 13. juna 2022. godine u ranim jutarnjim satina u stanju neuračunljivosti, na Terazijama, stao ispred kamere RTS-a, koja je snimala uživo uključenje i izveštavanje reporterke, pa izneo uvrede na račun Republike Srbije.

- Prema nalazu i mišljenju sudskog veštaka - psihijatrije, V.J. je delo izvršio u neuračunljivom stanju, usled duševne bolesti. Zbog toga tužilaštvo smatra da postoji ozbiljna opasnost da okrivljeni učini novo delo, slično ili teže krivično delo, zbog čega predlaže sudu da mu izrekne meru bezbednosti obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi, kako bi se postigla zadovoljavajuca remisija njegovog psihičkog stanja - navodi se u saopštenju Višeg tužilaštva u Beogradu.

Beograd, Palata Pravde, palata pravde
foto: Ana Paunković

V.J. je osumnjičen da je učinio protivpravno delo, u zakonu odredjeno kao krivično delo povreda ugleda Srbije i nalazi se u pritvoru.

Podsetimo, on je 13. juna u 06:07 sati na Terazijama prilikom uključenja reporterke RTS-a u Jutarnji program "uleteo" u kadar i prosuo tečnost iz limenke energetskog pića, a onda se okrenuo da ode.

Potom se vratio u kadar, stao pored reporterke i pokazujući prvo dva prsta, a potom i srednji prst na obe ruke, uvredljivo, sa psovkama govorio o Srbiji, nazivajuci je i "fašističkom" državom.

V.J. je državljanin Srbije koji živi u Nemačkoj i nema prijavljeno prebivalište ili boravište u Srbiji.

Kurir.rs/J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track