MUŠKARCA UPUCAO NAPADAČ NA BICIKLU, RANJEN LUPAO NEPOZNATIM LJUDIMA NA VRATA? Novi detalji pucnjave na Novom Beogradu
Foto: Kurir.rs, Shutterstock

OBRAČUN

MUŠKARCA UPUCAO NAPADAČ NA BICIKLU, RANJEN LUPAO NEPOZNATIM LJUDIMA NA VRATA? Novi detalji pucnjave na Novom Beogradu

Crna Hronika -

Danijel P. koji je od ranije poznat policiji inspektorima ispričao da nema neprijatelje i da ne zna zašto bi ga neko ranio

Danijel P. (39), koji je od ranije poznat policiji, povređen je kada je u ponedeljak uveče u Bloku 70 na Novom Beogradu na njega pucao nepoznati napadač i hicem iz pištolja ga pogodio u grudi.

Napadač je, navodno, pobegao na bicikli. Pucnjava se dogodila oko 20.30 časova, a odmah nakon prijave događaja, pokrenuta je akcija "Vihor" koja je trajala nekoliko sati.

Pao na zemlju

pucnjava, Novi Beograd, Danijel Pejić
foto: Kurir.rs

- Danijel P. navodno je šetao je ulicama oko kineskog tržnog centra kada je, kako se sumnja, nepoznati napadač ispalio hitac u njega. Metak ga je pogodio u grudni koš i on je pao kao pokošen držeći se rukama za grudi - kaže naš sagovornik i dodaje:

- Povređeni je jaukao od bolova i presavijao se na zemlji, dok se napadač nakon pucnjave dao u beg. Muškarac koji navodno ima podebeo dosije, prebačen je u Urgentni centar. - Danijel P. nije životno ugrožen, jer metak na svu sreću nije oštetio vitalne organe - kaže izvor.

Kako naš sagovornik objašanjava, veruje se da je napadač duže vreme pratio Danijela P. i da je znao njegove navike.

Debeo dosije

- Obzirom na to da ga je upucao u grudi, jasno je da nije reč o opomeni, već da je imao nameru da ga ubije. Inače, on je osuđivan, ima pun dosije različtih krivičnih dela, pa nije isključeno i da je sa nekim imao neraščišćene račune, koji su ga sada umalo koštali života.

pucnjava, Novi Beograd, Danijel Pejić
foto: Kurir.rs

Međutim, po prijemu u bolnicu, Danijel P. je navodno menjao izjave.

- On je prvo ispričao da se sam upucao slučajno, a posle toga da ga je pogodio zalutali metak. Na kraju je policajcima koji su došli u bolnicu rekao da on ne zna ko bi ga i zbog čega ranio - priča izvor:

- Ne znam ko bi mogao da puca u mene jer ja nemam neprijatelje. Šetao sam samo po kraju kada sam upucan - preneo je reči ranjenog Danijela naš izvor.

Komšije koje stanuju u blizini mesta pucnjave ispričale su da je Danijel P. nakon ranjavanja tražio pomoć.

- Čuli smo da je jednom komšiji nakon pucnjave kucao na vrata, sav krvav i da je jedva izustio: " Molim te, vozi me u Hitnu pomoć!" Tada ga je čovek povezao u bolnicu. Inače, priča se i da je napadač koji je pucao u njega pobegao na bicikli - kaže stanovnik Novog Beograda.

Ubistvo u kafiću

Žižićev ubica pobegao na trotinetu

Nedaleko od mesta na kom je u ponedeljak ranjen Danijel P. u aprilu je brutalno ubijen Luka Žižić, vlasnik lokala "Ritual" u koga je pucao plaćeni ubica Stefan M. (23).

Stefan M., Luka Žižić, Stefana Milašinović
foto: Privatna Arhiva, Printscreen

- Ubica je imao hirušku masku na licu, zatražio je da ode do toaleta, zadržao se nekoliko minuta, a onda ispalio je kišu metaka na Žižića. Kada je pokušao da pobegne Žižićev brat i prijatelji počeli da ga tuku. On se nekako oslobodio i pobegao na električnom trotinetu. Istragom je utvrđeno da je ubica osumnjičen i za ubistvo Nikole Zečevića zvanog Zeka (38), koji je ubijen u februaru 2021. u Kragujevcu - podseća izvor.

(Kurir.rs - J. Spasić - B. Travica)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track