OPSADNO STANJE KOD SPECIJALNOG SUDA! Stigle četiri marice sa pripadnicima Belivukovog klana, Ustanička POD BLOKADOM! FOTO, VIDEO
Foto: Nenad Kostić

nastavak suđenja

OPSADNO STANJE KOD SPECIJALNOG SUDA! Stigle četiri marice sa pripadnicima Belivukovog klana, Ustanička POD BLOKADOM! FOTO, VIDEO

Crna Hronika -

Upravo su u Specijalni sud u Beogradu u Ustaničkoj ulici došle četri marice u kojima je deo optuženih pripadnika kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića kojima bi danas u 14.30 sati trebalo da se nastavi pripremno ročište za mnogobrojna kriminalna dela koja im se stavljaju na teret. Ispred Specijalnog suda u Beogradu dežuraju dva pripadnika Žandarmerije.

1 / 7 Foto: Nenad Kostić

Pored četri marice u kojima su bili optuženi pripadnici Belivukovog klana, bili su i pripadnici Žandarmerije u četri džipa koja su išli kao pratnja. Naime, u poslednjem džipu bio je otvoren gepek gde je pripadnik MUP držao snajper. U Specijalni sud u Beogradu stigao je i advokat Jugoslav Tintor i advokat Vesna Golubovi koja inače zastupa porodicu oštećenog Gorana Veličkovića Goksija.

Specijalni Sud, Veljko Belivuk, Velja Nevolja
foto: Nenad Kostić

Vojislav Đorđević, bivši rukometaš Partizana, došao je u pratnji svog advokata. On je jedan od optuženih iz klana koji dolazi sa slobode. U sud je stigla i Slađana Sekulić, jedina optužena žena u klanu Veljka Belivuka. Ona ovaj put izabrala braon odelo sa belom košuljom, i na vrtoglavim i neobičnim štiklama.

Na pripremno ročište došli su i advokati Nikola Jokića, Jovićević, Aleksanddar Šćekić, koji zastupa porodicu oštećenog Lazara Vukićevića.

00:09

Slađana Sekulić, jedina optužena žena u klanu Veljka Belivuka došla je u Specijalni sud

Takođe je došao i advokat Nikola Ristović, branilac Veljka Belivuka i još nekih okrivljenih pripadnika klana.

U Specijalni sud došao je i treći okrivljeni koji dolazi sa slobode Vladimir Dimitrijević, automehaničar Veljka Belivuka.

1 / 10 Foto: Nenad Kostić

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu uputilo je poziv za razgovor Slobodanu Milenkoviću u svojstvu gradjanina. Razgovor je zakazan za sutra u prostorijama tužilaštva.

Milenković je pozvan na razgovor kako bi se izjasnio na navode bivših visokih funkcionera MUP-a iznetih tokom prethodnih sedmica u javnosti, a povodom kojih je Više javno tužilaštvo u Beogradu naložilo prikupljanje informacija i obaveštenja. Ističemo da se provere koje su u toku ne odnose na već procesuirane redmete, pa ni na predmet u javnosti poznat kao "Jovanjica".

Specijalni Sud, Veljko Belivuk, Velja Nevolja
foto: Nenad Kostić

U Specijalnom sudu u Beogradu za danas je zakazano pripremno ročište ozloglašenoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića koja se tereti za brojna teška krivična dela.

Podsetimo, Veljko Belivuk, Marko Miljković i još 28 pripadnika kriminalne grupe, koju su, kako sumnja tužilaštvo, formirali kako bi pod paravanom navijačke grupe Principi vršili razna krivična dela i tako preuzeli primat u podzemlju, trebalo bi sutra da bude dovedeno u Specijalni sud u Beogradu na pripremno ročište, koje će, kao i u drugim slučajevima, biti zatvoreno za javnost.

Specijalni Sud, Veljko Belivuk, Velja Nevolja
foto: Nenad Kostić

Ovom optužnicom oni se terete da su oteli, mučili, brutalno ubili i isekli na komade, mleli u industrijskoj mašini za mlevenje mesa, a zatim stavljali u džakove i bacali u Dunav - Zdravka Radojevića, Milana Ljepoju, Aleksandra Gligorijevića, Gorana Veličkovića i Lazara Vukićevića.

00:17

U četri marice stiže deo optuženih pripadnika kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića

Belivuk i Miljković trebalo bi da budu dovedeni iz pritvora, koji se nalazi u istoj zgradi kao i sudnica, ostali optuženi došli bi iz Centralnog zatvora, dok četri pripadnika klana dolaze sa slobode - Vojislav Đorđević, bivši rukometaš Partizana, Vladimir Dimitrijević, Belivukov automehaničar, koji je na Skaj aplikaciji imao nadimak Šeprtlja, Nikola Stefanović i jedina žena na optužnici Belivukovog klana, Slađana Sekulić.

Kurir.rs/B. T.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track