KAŠIKARA BAČENA U DVORIŠTE KUĆE U ČITLUKU: Marko treću godinu za redom na meti napadača KAMERA JASNO SNIMILA BOMBAŠA (FOTO)
Foto: Privatna Arhiva

užas

KAŠIKARA BAČENA U DVORIŠTE KUĆE U ČITLUKU: Marko treću godinu za redom na meti napadača KAMERA JASNO SNIMILA BOMBAŠA (FOTO)

Crna Hronika -

Marko Kostić iz Čitluka, treću godinu za redom, preživljava teške trenutke od nasilnika, koji su ga fizički zlostavljali, nanose mu veliku materijalnu štetu i ugrožavaju životnu egzistenciju.

- Juče sam ustao u sedam sati i spremao se da poslovno idem u grad. Kad sam prišao vozilu primetio sam ručnu bombu blizu auta. Istog momenta sam pozvao policiju koja je odmah došla. Pogledali smo snimke sa nadzornih kamera gde se jasno vidi napadač koji je došao biciklom. Izvukao je osigurač od ručne bombe i bacio je u moje dvorište - kaže Marko Kostić.

Konstatovano je da je bomba aktivirana, ali da zbog oksidacije nije eksplodirala što se i moglo videlo na samoj kašiki. Policija je obezbedila mesto, a sutradan je došao stručni tim iz Beograda i preuzeo bombu koja je stajala okruglo 30 sati na mesto na kojem je bačena. Na sreću ništa se nije desilo.

1 / 5 Foto: Privatna Arhiva

- U policiji su mi rekli da je ovaj događaj povezan sa događajem od 17. juna 2020. kad su napadači ušli u kafić u centru Kruševca i prebili me bez ikakvog razloga. Postupak u vezi sa tim događajem vodi se u Osnovnom sudu u Kruševcu za nasilničko ponašanje. Isti počinioci su povezani i sa paljevinom mog vozila od 22. juna prošle godine u dvorištu moje porodične kuće na koju je bačena bomba - zaključuje Marko Kostić.

Situacija je prema njegovim rečima alarmantna, a trogodišnji sudski postupak je neprihvatljiv u uslovima kada je jednom građaninu ugrožena životna egzistencija.

(Kurir.rs/Ž.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track