OPTUŽEN BOMBAŠ IZ ŽELEZNIKA: Automehaničar bacio kašikaru na kuću, jurili ga u gaćama!
Foto: Printscreen/RTS

više javno tužilaštvo u beogradu

OPTUŽEN BOMBAŠ IZ ŽELEZNIKA: Automehaničar bacio kašikaru na kuću, jurili ga u gaćama!

Crna Hronika -

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Uroša P. (41) zbog sumnje da je 7. septembra 2021. godine oko tri sata posle ponoći bacio ručnu bombu na porodičnu kucu R.S, koja je eksplodirala u dvorištu i nanela materijalnu štetu na kući.

- Bombu je Uroš P. aktivirao iz automobila, dok su se u kući nalazili članovi porodice oštećenog, a potom je pobegao sa lica mesta. Okrivljeni se tereti za krivicno delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u sticaju sa krivičnom delom Iiazivanje opšte opasnosti. Uhapšen je nakon sedam meseci skrivanja, 12. aprila ove godine, od kada se nalazi u pritvoru - saopštilo je Više tužilaštvo u Beogradu.

Tužilaštvo je tražilo da mu sud produži pritvor zbog opasnosti od bekstva i da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo. Optužnica je podneta Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrdjivanju.

Beograd, Palata Pravde, palata pravde
foto: Ana Paunković

Kako Kurir nezvanično saznaje, u pitanju je ručna bojeva bomba model M-75. - Uroš P. je po zanimanju automehaničar, ali je nezaposlen. Bombu je nacio na kuću u Železniku - kaže izvor Kurira.

Na saslusanju kod tuzioca, nakon hapsenja, se branio ćutanjem.

- Brat od strica oštećenog, M.S. koji živi u susednoj kući ispričao je u svedočenju da je izleteo nakon eksplozije iz kuće u donjem vesu, bez telefona i automobilom jurio osumnjičenog Ibarskom magistralom, do groblja Orlovača. Uros P. je zaustavio auto, izasao iz kola i kao i M.S, koji ga je pitao : "Bato, dodji ovamo da te pitam nesto". Posto mu je Uros P. pokazao da ima pištolj . M. S. se vratio u kola i odvezao se. Prijavio je komunalnoj policiji osumnjičenog koji je uspeo da pobegne dok su oni đčcekali pojačanje ' otkriva izvor Kurira detalje drame.

Kurir.rs/J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track