BEBA UMALO IZGORELA U POŽARU: Godinama maltretirao porodicu i komšije, na kraju zapalio stan! UHAPŠEN PIROMAN SA PALILULE
Foto: Jovan Mladenović

izbegnuta tragedija

BEBA UMALO IZGORELA U POŽARU: Godinama maltretirao porodicu i komšije, na kraju zapalio stan! UHAPŠEN PIROMAN SA PALILULE

Crna Hronika -

Policija je juče u Beogradu uhapsila O. S. (44) zbog sumnje da je namerno izazvao požar u stanu u Dalmatinskoj ulici u kom živi njegova porodica, koja ima i malu bebu! O. S. određeno je zadržavanje do 48 sati, a na teret mu se stavlja krivično delo izazivanja opšte opasnosti.

Petoro ljudi, među kojima i dvoje dece, juče ujutru izbeglo je sigurnu smrt zahvaljujući pravovremenoj reakciji vatrogasaca.

požar, Palilula
foto: Jovan Mladenović

- Požar je buknuo u suterenu zgrade. Vatru su gasila tri vozila. Više od 10 vatrogasaca moralo je da iz vatre izvadi bebu od svega nekoliko meseci i ostatak njene porodice, a akcija spasavanja bila je jako dramatična pošto je vatra zahvatila ceo stan - objašnjava izvor i dodaje:

Dva sata gasili

- Borba sa stihijom trajala je više od dva sata. Porodica je našla privremeni smeštaj jer je stan u potpunosti uništen. Svi stanari bezbedno su evakuisani i na svu sreću nije bilo povređenih.

Članovi porodice koja je živela u stanu ispričali su za medije da je požar izazvao deda dece i da godinama trpe njegovo maltretiranje, a da je poslednjih nekoliko dana sve eskaliralo i da su jedva sačuvali živu glavu.

- Ne mogu da se smirim još uvek. Šta nam je taj manijak uradio od života! Ovde živim sa sinom, snajom i dvoje unučića. Juče je došao pijan, nasrnuo na nas, njegov brat je skočio da nas odbrani, a onda je rekao da se neće smiriti dok nas ne uništi sve - objašnjava Jasmina Vujičić, bivša žena čoveka za koga tvrdi da je namerno zapalio stan.

Stan potpuno uništen:

1 / 6 Foto: Jovan Mladenović

- Prethodnih nekoliko dana bio je pijan non-stop, mislim da je to samo kako bi skupio hrabrosti da nam ovo uradi. Tukao nas je sve, svoju decu i unučiće. Pola života je preležao u zatvoru. Ko zna šta će nam uraditi sledeći put kad bude došao - priča ova žena.

Poznanici porodice iz čijeg stana je buknuo požar ispričali su za Kurir da godinama imaju problem s jednim čovekom iz tog stana.

- U pitanju je divna porodica, osim njihovog oca, odnosno dede dečice. Jako težak čovek, sve nas je u zgradi maltretirao. Dolazio je pijan stalno, mučio ih je. Ne znam samo koliko je puta pretio da će ih sve zapaliti i nas u zgradi - objašnjavaju stanari i dodaju:

Mogli da stradaju

- Oni sakupljaju sekundarne sirovine, rade svi i izuzetno su vredni, osim njega. Verovatno se zbog tih sirovina vatra brzo proširila, a nesrećna porodica je izgubila sve što je godinama gradila i čuvala. Deca su mogla da stradaju, da živa izgore.

Komšinica

Probijala sam se kroz dim

Žitelji zgrade u Dalmatinskoj opisali su za Kurir dramatično jutro koje ih je snašlo.

- Rano ujutru probudio me miris dima i počela sam da se gušim. Nisam znala šta se događa, videla sam dim u sobi. Pomislila sam da nešto gori u mom stanu. Kad sam otvorila vrata, ništa se nije moglo videti. Jedva sam sišla, probijala sam se kroz dim, nisam mogla da dođem do vazduha - objašnjava stanarka i dodaje:

- Bilo je nekoliko vatrogasnih kamiona i mnogo vatrogasaca, borili su se svom snagom da ugase vatru i da spasu ljude. Videla sam kako iznose bebu iz suterena i mnogo sam se uplašila.

Kurir.rs/J. Mladenović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track