VRAĆANJE POVERENJA U RAD PRAVOSUĐA: Više javno tužilaštvo u Beogradu za 2 meseca objavilo 193 informacije o svom postupanju
Foto: Više javno tužilaštvo

Služba za odnose s javnošću

VRAĆANJE POVERENJA U RAD PRAVOSUĐA: Više javno tužilaštvo u Beogradu za 2 meseca objavilo 193 informacije o svom postupanju

Crna Hronika -

Više javno tužilaštvo u Beogradu je od 5. maja do 5. jula, objavilo ukupno 193 informacije o svom postupanju, od čega su 81 saopštenja za javnost, a 112 odgovori na novinarska pitanja, što je do sada najveći broj objava koje je dalo neko javno tužilaštvo u Srbiji, saopšteno je iz ove institucije.

Takođe, kako navode u saopštenju, tužilaštvo je na, od 57 primljenih zahteva za informacije od javnog značaja od početka godine, udovoljilo na 53 zahteva, a samo četiri zahteva je odbilo u skladu sa članom 9, stav 1, tačka 2 Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja.

- Sajt Višeg javnog tužilaštva u Beogradu https://bg.vi.jt.rs/ se redovno ažurira i na njemu se mogu naći sva objavljena saopštenja za javnost. Novinari pitanja mogu slati na email adresu press@bg.vi.jt.rs, a odgovori im se dostavljaju u najkraćem roku - objasnili su iz tužilaštva i podsetili da su u maju mesecu uspostavili službu za odnose s javnošću Višeg javnog tužilaštva u Beogradu u cilju vraćanja poverenja građana u rad pravosuđa, kao i preciznijeg, tačnijeg i blagovremenog informisanja javnosti.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja