TUTINAC NIJE JEDINI KOJI JE UBIJEN NA GROBLJU: Na Zadušnice prošle godine Dejan nasmrt izbo rođaka
Foto: Printscreen/Instagram

Sličan slučaj i u novom pazaru

TUTINAC NIJE JEDINI KOJI JE UBIJEN NA GROBLJU: Na Zadušnice prošle godine Dejan nasmrt izbo rođaka

Crna Hronika -

Ubistvo Tutinca Sameta P. (25), koji je nastradao u masovnoj tuči na groblju nakon sahrane, u kojoj su navodno učestvovale dve porodice koje su godina u zavadi, nije prvi slučaj ovakvog ubistva u ovom kraju Srbije.

Podsetimo, Tutinac je navodno ubijen u tuči koja se dogodila na prostoru sela Drage, a masovna tuča dogodila se na Mehovom Kršu. Kobna tuča se dogodila neposredno nakon jedne sahrane na seoskom groblju.

U aprilu ove godine Dejan L. (27) iz Novog Pazara osuđen je pred većem Višeg suda u Novom Pazaru na 12 godina zatvora zbog ubistva rođaka N. L. (48) i ranjavanja njegovog sina U. L. (22).

Zločin se dogodio 6. marta 2021. godine na groblju u selu Lopužnje, dvadesetak kilometara od Novog Pazara, na Zadušnice, kada je na groblju posle paljenja sveća i odavanja počasti preminulima došlo do preprike, svađe, a zatim i do fizičkog obračuna među rođacima koji su sa još desetak pristunih seli za sto da se posluže.

Lešće, groblje
foto: Ana Paunković

Kako je na sudu utvrđeno, Dejan L. je tom prilikom dva puta nožem ubo rođaka u stomak, a njegovog sina lakše ranio. Teško ranjeni čovek preminuo je na putu od groblja do novopazarske bolnice, a Dejan je u međuvremenu uspeo da sakrije nož, ali ga je policija našla tokom uviđaja.

Dve rođačke porodice, kako smo ranije pisali, odselile su se pre više decenija iz sela Lopužnja u Novi Pazar, tu su im kuće bile blizu, ali su odnosi među rođacima bili jako narušeni i to duže vreme, a sve je kulminiralo ubistvom na groblju na Zadušnice prošle godine.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track