Kalinić: Ubijao sam za Luku da osveti Arkana

„Zemunac“ otkrio

Kalinić: Ubijao sam za Luku da osveti Arkana

Crna Hronika -
Sretko Kalinić na jučerašnjem suđenju priznao da je lično ubio i „overio“ Branka Jeftovića Jorgu jer je to od njega tražio Bojović kao odmazdu za ubistvo Željka Ražnatovića

BEOGRAD - Klupko se odmotava!Iliju Novovića (34), čije je ugljenisano telo 24. aprila 2009. pronađeno u gepeku „landrovera“ u Dobanovcima nadomak Beograda, ubio je kum Luka Bojović!Ovo je juče pred Specijalnim sudom u Beogradu rekao Sretko Kalinić, „zemunac“ koji je i sam optužen za nekoliko likvidacija.- Luka Bojović i Siniša Petrić ubili su Iliju Novovića - izjavio je Kalinić.On je zatim rekao da je jedinog „zemunca“ čija je sudbina nepoznata, Ninoslava Konstantinovića ubio njegov bivši pajtos Miloš Simović.- Simović je s Milanom Jurišićem iskopao rupu u blizini auto-puta i namamio Ninoslava da dođe tako što mu je rekao da ga na tom mestu čeka supruga Jelena - rekao je Kalinić, ali mu sudija Vladimir Mesarović nije dozvolio da detaljno priča o tom zločinu, jer on nije obuhvaćen optužnicom.Inače, pre nego što je bivše prijatelje optužio za nerešene likvidacije, Sretko Kalinić priznao je sudskom veću da je on lično, po nalogu Luke Bojovića, ubio i potom „overio“ Branka Jeftovića Jorgu, kao i da je učestvovao u neuspelim atentatima na Andriju Draškovića i Zorana Nedovića Šoka 2004. godine.- Te ljude Bojović je smatrao odgovornima za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana. Drugarski sam to uradio za njega, jer mi je Bojović bio dobar prijatelj i poštovao sam to što je činio za mene dok sam bio u bekstvu. Da je Luka Bojović od mene tražio i nekog drugog da ubijem, ja bih to učinio - izjavio je juče u sudnici Centralnog zatvora glavni likvidator „zemunskog klana“.

Luka Bojović je u zatvoru u Španiji
Luka Bojović je u zatvoru u Španiji

Kalinić: Simović brani Bojovića za 700.000 dolaraMiloš Simović juče se samo kratko izjasnio da priznaje da je učestvovao u likvidacijama, ali ne onako kako to piše u optužnici, navodeći da Luka Bojović nema veze s tim.- Simović brani Bojovića zbog 700.000 dolara koje je pre ubistva dao Iliji Novoviću, a novac je na kraju završio kod Bojovića - prokomentarisao je Kalinić njegovu odbranu.

Simović nazvao Kalinića biološkom greškom
Simović nazvao Kalinića biološkom greškom

„Miloš je derpe, silovao je dečaka“Sretko Kalinić iskoristio je pojavljivanje pred sudom da kaže da Miloša Simovića, kojeg je žena varala s pokojnim Cvetkom Simićem, zovu „derpe“.- U Simovićevom dosijeu možete da nađete i podatak da je silovao dečaka - rekao je Kalinić, na šta mu je Simović uzvratio:- Nadimak koji pominje, kao i uvrede na račun moje porodice neću da komentarišem, jer je on sam po sebi biološka greška!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track