OPTUŽIO SAM BRAĆU JOJKE, JER MI JE TO NAREDIO POLICIJSKI INSPEKTOR! Džonić optužen za ubistvo porodice Đokića opet menja iskaz!
Foto: Kurir/M.S., Privatna Arhiva

pokušava da se izvuče

OPTUŽIO SAM BRAĆU JOJKE, JER MI JE TO NAREDIO POLICIJSKI INSPEKTOR! Džonić optužen za ubistvo porodice Đokića opet menja iskaz!

Crna Hronika -

Goran Džonić iz aleksinačkog sela Moravac optužen za teško ubistvo tročlane porodice Đokić, na današnjem saslušanju pred Višim javnim tužilaštvom u Nišu priznao je da je za stravičan zločin lažno optužio svoje komšije Aleksandra i Kostadina Miloševića, poznatije kao braća Jojke.

Goran Džonić, porodica Đokić, Ubistvo, policija, pretraga, pretres kuće
foto: Kurir/ Marko Smiljković

Goran i njegov sin Stefan ponovo su dali iskaz u tužilaštvu, jer je Viši sud u Nišu krajem juna po drugi put odbio da potvrdi optužnicu i naložio dopunu istrage protiv Džonića u cilju potpunog utvrđivanja činjeničnog stanja.

Advokat Zoran Vitković, punomoćnik rodbine žrtava, saopštio je da je Džonić nastavio sa taktikom koju primenjuje od hapšenja, a čiji je cilj da izbegne odgovornost i zamagli stanje stvari.

- On je danas učinio ono što se od njega i očekivalo, ono što je radio od početka istrage, a to je menjanje iskaza u svakom trenutku u kojem proceni da mu to ide najviše u korist.

Goran Đokić, Gordana Đokić, Lidija Đokić, Ubistvo, porodica Đokić
foto: Kurir, Privatna Arhiva

Goran je isključio braću Miloševiće kao izvršioce ovog krivičnog dela i tvrdio da ih je optuživao za zločin, jer mu je to naredio neki policijski inspektor iz Beograda.

Nastavio je da pokušava da izbegne krivičnu odgovornost i da zamagljuje dokaze koji ga terete, a poziva se na neke druge koji ne mogu da se ispitaju - kaže Vitković.

Džonić, kako tvrdi punomoćnik rodbine, očigledno smatra da je to za njega najbolji način da pokuša da izmakne pravdi .

Kurir.rs/24sedam

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track