SRPSKI KRIMINALCI FILMSKIM AKCIJAMA BEŽALI IZ NAJČUVANIJIH ZATVORA! Evo kako su robijaši dolazili do slobode, među njima i 1 žena!
Foto: YouTube prtscr / RTV, Profimedia, Shutterstock, Nemanja Nikolić

neverovatne akcije

SRPSKI KRIMINALCI FILMSKIM AKCIJAMA BEŽALI IZ NAJČUVANIJIH ZATVORA! Evo kako su robijaši dolazili do slobode, među njima i 1 žena!

Crna Hronika -

Srpski osuđenici u našoj zemlji, ali i u inostranstvu bežali su ili pokušavali da pobegnu i iz najčuvanijih i zloglasnih zatvora na razne načine, a često su koristili nesvakidašnja, kreativna, pa i filmska rešenja kako bi se domogli slobode!

Poslednji u nizu je je spektakularni beg državljanina Srbije Radivoja Saše Vučkovića iz pritvora u Remetincu u Hrvatskoj tako što je preskočio ogradu i uspeo da utekne policiji.

Vučković se nalazio u ekstradicionom pritvoru zbog šverca velike količine kokaina, a istraga o ovom slučaju vodi se u Italiji. Od sitnih kriminalaca, preko članova klanova, pa sve do vođa kartela iz Južne Amerike, svi oni birali su načine kako da pobegnu, a pojedini slučajevi bekstva mogli bi da posluže kao scenario za holivudski film.

Među najpoznatijim srpskim beguncima nalaze se Zoran Jakšić, Željko Ražnatović Arkan, Kristijan Golubović, Zoran Rašković, zvani Serdar, Alan Cigler, Sretko Kalinić, Željko Milovanović....

Olivera Ćirković „Pink panterka“ u Grčkoj pobegla na motoru!

Olivera Ćirković, bivša košarkašica, reprezentativka Jugoslavije i, prema optužbama, članica čuvene bande pljačkaša draguljarnica „Pink Panter“, pobegla je 2012. na spektakularan način iz najčuvanijeg atinskog zatvora Koridalos. Korpulentna plavuša, visoka 193 centimetra, pobegla je motorom nakon što je uspela da prevari stražara i izađe na jednu od kapija zatvora. Na ulici ju je sačekao motociklista. Ovaj događaj je poslužio grčkim medijima da ironično zaključe da je „jedna plavuša dovoljna da nadmudri upravu ženskog zatvora“.

Olivera Ćirković, Pink Panter, robijašica, košarkašica
foto: EPA/ANTONIO BAT

Arkan Obukao desetak džempera zbog bodljikave žice

Željko Ražnatović Arkan ostaće upamćen po bekstvu iz švajcarskog zatvora pomoću desetak džempera koje je navukao da bi se zaštitio od bodljikave žice. Jedan od zatvorskih cimera postavio mu je lopovske i tako se popeo do vrha četiri metra visokog zida i na kraju uspeo da pobegne, uprkos dvometarskoj žici. Desetak dana kasnije pojavio se u Beogradu sav izgreban i unakažen.

Željko Ražnatović Arkan
foto: Shutterstock

Alan Cigler Čovek-mačka trčao po krovu

Alan Cigler nalazi se u postupku za teško ubistvo na Banovom brdu, gde se tereti da je bio pomoćnik Čabe Deru. Uhvaćen je i poslat u zatvor u Subotici. Tamo je izveo spektakularno bekstvo. Skakao je preko zidova, trčao po krovu, a veliki broj policajaca bio je uključen u poteru, zbog toga je dobio nadimak Čovek-mačka.

Alan Cigler
foto: Privatna Arhiva

Željko Milovanović Bežao pet puta, skakao u reku

Jedan od najpoznatijih srpskih begunaca jeste Željko Milovanović, koji je organima pravde uspeo da utekne čak pet puta, a jednom i neuspešno.

On je 2008. skočio u reku Bosnu da bi pobegao od policije. Poslednji slučaj je bio 2012, kada je sa Sretkom Kalinićem uspeo da da pobegne iz pritvora u Specijalnom sudu, nakon što su bonsekom isekli rešetke na prozorima, ali su uhvaćeni.

Željko Milovanović
foto: Privatna Arhiva

Zoran Jakšić Tunel od 200 metara

Zoran Jakšić, jedan od vođa klana Amerika, osuđen je u Peruu na 25 godina zatvora zbog šverca više od 800 kilograma kokaina. On je nekoliko puta pokušao da pobegne iz zatvora. Najskoriji slučaj bio je prošle godine, kada je policija dobila prijavu da Jakšić planira bekstvo, a nakon toga su pojačane mere bezbednosti i on je prebačen u strogo čuvani zatvor u vojnoj bazi Kalao. Krajem 2020. godine policija je u blizini zatvora Kastro otkrila tunel dugačak skoro 200 metara, kojim je Srbin trebalo da pobegne. Pre toga, 2019. godine, kada su ga stražari sprovodili na lekarski pregled, on je iskoristio priliku i pobegao.

Zoran Jakšić
foto: Printskrin

Aleksandar Erceg Preskočio zid od pet metara u Nemačkoj

Srbin Aleksandar Erceg (42) pobegao je 2019. iz zatvora u nemačkom Bohumu. Policija je obavestila javnost da je Erceg preskočio zid visok oko pet metara u okrugu Grume i pobegao u pravcu ulice Kastroper. On je osuđen na zatvorsku kaznu zbog teških krađa i napada, a trebalo je da ostane iza rešetaka do 2021. godine.

Aleksandar Erceg
foto: Privatna Arhiva

Kristijan Golubović Skočio sa trećeg sprata suda

Jedini preostali živi akter dokumentarca „Vidimo se u čitulji“ Kristijan Golubović dva puta je bežao iz zatvora, dok je jednom pokušao bekstvo. Naime, 2012. Golubović je prilikom sprovođenja u Palatu pravde planirao da pobegne, ali se, zbog pojačanih mera, njegov plan izjalovio. Tada su u sudnici bili i policajci u civilu, a njemu je suđeno za trgovinu drogom. Prethodno je Kristijan Golubović uspeo da pobegne iz jednog grčkog zatvora, dok je najpoznatija priča ona iz 90-ih godina, kada je skočio sa trećeg sprata Petog suda u Ustaničkoj, tom prilikom povredio je obe noge, a tako povređenog ga je Radoslav Trlajić, zvani Bata Trlaja, odneo do automobila kojim su pobegli.

Kristijan Golubović
foto: Nenad Kostić

Zoran Rašković Odšetao kroz glavnu kapiju CZ!

Zoran Rašković Serdar izveo je jedno od najspektakularnijih bekstava u skorijoj istoriji. Rašković je usred dana, iskoristivši posetu svojih advokata, prerušen u odelo mirno izašao i odšetao kroz glavnu kapiju Centralnog zatvora. Uhvaćen je Švajcarskoj nakon par meseci i vraćen je u Srbiju.

Priznanje, Zločini, Šakali, Zoran Rašković

Slaviša Stanisavljević Prokopao kašikom rupu u plafonu

Filmska scena dogodila se prošle godine u zatvoru u Kruševcu, kada su Slaviša Stanisavljević (42) i njegov cimer D. S. (38) prokopali kašikama iz kuhinje rupu u plafonu i pobegli preko tavana, pomerili crepljike i pobegli preko krova. Begunac je odmah po bekstvu nazvao redakciju Kurira.

- Osuđen sam na osnovu izjave jednog svedoka, pa me je presuda povredila i iz revolta sam odlučio da pobegnem - rekao je za Kurir tada.

Slaviša Stanisavljević, bekstvo iz zatvora
foto: privatna arhiva
Naslovna 07.17.2022.
foto: Kurir

NE PROPUSTITE DANAS NOVI BROJ MAGAZINA LENA Tema broja: JESTIVA ULJA NISU DOBRA ZA SUNČANJE

U novom broju magazina moći ćete da pročitate mnogo toga zanimljivog.

JESTIVA ULJA NISU DOBRA ZA SUNČANJE Više štete nego koristi

UVEK VOZITE ODMORNI Važna pravila za srećan put

PAŽLJIVO SA OPEKOTINAMA Greške koje mogu skupo da vas koštaju

ISPROBAJTE OVAJ RECEPT Sočne rolovane tikvice

Tanja Banjanin u intervjuu za Lenu: Roditelj je najsrećniji kad ga deca poštuju

Poklon
foto: Kurir

Čitajte KURIR!

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track