ESTRADA U PANICI ZBOG TAJNOG NOTESA: Policija kod Keljmendija i pevačicinog muža našla spisak kupaca droge, ima i poznatih imena?
Porodični biznis Naser i Elvis Keljmendi, Foto: Privatna Arhiva, Printscreen/Instagram, Profimedia

detalji akcije "rez"

ESTRADA U PANICI ZBOG TAJNOG NOTESA: Policija kod Keljmendija i pevačicinog muža našla spisak kupaca droge, ima i poznatih imena?

Crna Hronika -

Policija BiH nastavlja istragu u okviru akcije "Rez", u kojoj su uhapšeni sin narko-bosa i Ajlin Ahmić, suprug učesnice "Zvezda Granda" Slađane Mandić, zbog sumnje da su trgovali narkoticima

Policija je u okviru akcije "Rez", u kojoj su pre nekoliko dana u Bosni i Hercegovini uhapšeni Elvis Keljmendi, sin narko-bosa Nasera Keljmendija, i Ajlin Ahmić, suprug pevačice iz "Zvezda Granda" Slađane Mandić, zaplenila i nekoliko notesa sa imenima osoba koje su od osumnjičenih, prema nezvaničnim izvorima, kupovale narkotike.

Keljmendiju mlađem, Ahmiću i još jednom muškarcu određen je i jednomesečni pritvor, a istraga o ovoj, prema navodima tamošnjeg tužilaštva, organizovanoj kriminalnoj bandi se nastavlja. Podsetimo, sinu narko-bosa i mužu pevačice lisice na ruke stavljene su u policijskoj akciji "Rez", koja je sprovedena na teritoriji Sarajeva i Neuma 12. jula.

Detaljno češljaju

- Istražitelji sada detaljno češljaju oduzete notese. Veruje se da su u njima osumnjičeni zapravo vodili evidenciju o kupcima droge, količinama narkotika, prilivima novca... Navodno, na zaplenjenim spiskovima se nalaze i neka interesantna imena, a pretpostavlja se da među mušterijama uhapšenih ima i poznatih imena sa srpske estrade - navodi nezvanično naš izvor upoznat sa slučajem.

Tužilaštvo iz BiH je nakon hapšenja saopštilo da „prema prikupljenim dokazima, u predmetu u kojem je ostvarena značajna međunarodna saradnja, osumnjičeni su delovali kao organizovana kriminalna grupa s podeljenim ulogama i zadacima, a koja je duži period krijumčarila i prodavala velike količine droge na ilegalnom narko-tržištu Sarajeva i drugih gradova“.

Kako su dalje naveli, inspektori su tokom akcije, pored velike količine narkotika, od uhapšenih oduzeli i oružje, automobile, mobilne telefone, bankovne kartice, ali i nekoliko svezaka, koje su posebno značajne za istragu.

- Među onima koji su sarađivali sa ovom kriminalnom grupom, nakon njihovog hapšenja, navodno je zavladala prava panika. Pretpostavlja se da se u tim notesima nalazi sve o načinu na koji su „poslovali“. Spekuliše se da se tu kriju imena dobavljača, saradnika, ali i kupaca zabranjene robe, među kojima i pevača, menadžera, stilista, starleta... Ko zna šta će još da ispliva tokom ove istrage, koja je tek počela - navode izvori upoznati sa slučajem i dodaju da ne treba da bude iznenađenje ukoliko se među klijentima pohapšenih narko-bosova nađu i imena poznatih ličnosti, kako iz Bosne, tako i iz Srbije i regiona.

Oduzeti i „roleksi“

- Uhapšeni Ahmić suprug je pevačice i kreće se u estradnim, ali i kriminalnim krugovima. Inspektori sumnjaju, na osnovu nekih operativnih podataka, da su mnogi estradnjaci preko njega nabavljali narkotike za svoje potrebe - navodi izvor.

Ono što je policija, pored tajnih notesa, pronašla kod osumnjičenih, dodatno ih je zaintrigiralo. Naime, radi se o četiri skupocena ručna sata marke „roleks“.

- Utvrdiće se i poreklo oduzetih luksuznih satova. Ispitaće se da li su kupljeni od novca stečenog kriminalom ili su dobijeni u zamenu za drogu - nezvanično kaže sagovornik upoznat s detaljima istrage.

Spisak zaplenjenih stvari

  • tri pištolja sa dva okvira i 46 metaka
  • automatska puška sa dva okvira i 20 metaka
  • jedna ručna bomba
  • pancirni prsluk
  • tri veća paketa marihuane
  • veća suma novca
  • četiri sata marke „roleks“
  • više mobilnih telefona
  • bankovne kartice

Sin narko-bosa Hapšen i u Beogradu

Elvis Keljmendi
foto: Privatna Arhiva

Elvis Keljmendi, najstariji sin Nasera Keljmendija iz Peći, koga su strane bezbednosne službe označile kao jednog od vodećih narko-bosova na Balkanu, hapšen je i ranije. Elvis se, navodno, pored rođene braće Liridona i Besnika nalazi na listi pripadnika kriminalnih kartela iz Latinske Amerike.

- Pre pet godina osuđen je u Prištini na četiri godine zatvora zbog pokušaja ubistva. U žiži javnosti našao se i 2017, kada je uhapšen u Beogradu, i to zbog nasilja u porodici i posedovanja ilegalnog oružja. Policiji ga je prijavila devojka kojoj je navodno u jednom stanu na Zvezdari pretio da će je ubiti ako ga ostavi. On je tada negirao navode prijave - podseća izvor.

DOK SU JOJ HAPSILI MUŽA, BILA VAN ZEMLJE

Zvezda „Granda“ odmarala dušu i telo

Pod istragom Slađana Mandić  i Ajlin Ahmić
Pod istragom Slađana Mandić i Ajlin Ahmićfoto: Privatna Arhiva

Pevačica Slađana Mandić, supruga uhapšenog Ajlina Ahmića, inače dubrovačkog MMA borca, koji je hapšen i ranije, u toku najnovijeg privođenja supruga, sudeći prema njenom Instagram profilu, bila je na moru. U tom periodu okačila je brojne fotografije u bikiniju i iz restorana na Crnogorskom primorjau. U opisu jedne od fotografija napisala je: „Dan samo za mene, odmor za dušu i telo“. Pokušali smo da stupimo u kontakt sa Slađanom, ali ona nije odgovorila na našu poruku.

Naslovna 07.19.2022.
foto: Kurir

NE PROPUSTITE DANAS UZ DNEVNO IZDANJE NOVINA KURIR POKLON dodatak STARS!

Dnevne novine Kurir danas nagrađuju svoje čitaoce dodatkom Stars.

Otkrivamo sve što poznati žele da sakriju, vruće vesti i stare tajne, plus čekaju vas ekskluzivni intervjui i paparaco fotke!

Poklon, Stars
foto: Kurir

Čitajte KURIR!

Kurir.rs - Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track