EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE! KLANICA 2: Nikad viđene slike kuće strave u Surduku! OVDE SU BELIVUK I EKIPA SPALILI I IZMRVILI UBIJENOG
Foto: Privatna Arhiva, Zorana Jevtić

istraga

EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE! KLANICA 2: Nikad viđene slike kuće strave u Surduku! OVDE SU BELIVUK I EKIPA SPALILI I IZMRVILI UBIJENOG

Crna Hronika -


Pored kuće strave u Ritopeku, kriminalna grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića za svoje zločine je koristila još jednu vikendicu u okolini Beograda

Kriminalna grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, kako je otkriveno posle njihovog hapšenja 4. februara prošle godine, imala je kuću strave u naselju Ritopek i u njoj tajni podrum u kom je mučila, ubijala, kasapila i mlela žrtve. Međutim, nedavno je tokom istrage otkriveno i da je u mestu Surduk postojala još jedna vikendica pored reke, kod koje su zapalili, a potom macolom smrvili telo pokojnog Gorana Mihajlovića.

Na dosad neobjavljenim fotografijama vidi se mesto zločina na kom su spalili ostatke Mihajlovića, ali i kuća koju su koristili u ovom mirnom mestu. Zasad nije utvrđeno da li su je odabrali slučajno ili ih je neko uputio na baš tu kuću.

Veljko Belivuk, Velja Nevolja, Surduk, klanica
foto: Privatna Arhiva

Niko ne živi tu

- Na fotografijama se vidi da je nova kuća sređena, ali da u njoj niko ne živi, dok je druga, stara kuća u dvorištu zapuštena - objašnjava naš sagovornik. Zločin se, podsetimo, dogodio početkom aprila 2019, a osim Belivuka i Miljkovića, kako se sumnja, u njemu su učestvovali i Vlade Draganić, Miloš Budimir, kao i svedok-saradnik Nikola Spasojević.

Čistili sonom kiselinom

Macolom sitnio neizgorele delove tela

Podsetimo, u dvorištu kuće na samom placu Belivuk je navodno naređao korišćene automobilske gume, ćumur, a onda su na lomaču stavili telo ubijenog. Polili su ga benzinom i zapalili. Kad se vatra ugasila, Belivuk je uzeo macolu i smrvio neizgorele ostatke, a onda su mesto zločina polili sonom kiselinom.

- Usitnjene ostatke Belivuk je stavio u džak, a onda su ih odvezli do Pupinovog mosta i bacili u Dunav - utvrđeno je tokom istrage. Svedok-saradnik, međutim, otkrio je da su u staroj kući ostavili džakove "iste kao one koje je ranije viđao u Ritopeku". - Stavili su ih u šupu - objasnio je on.

Veljko Belivuk, Velja Nevolja, Surduk, klanica
foto: Privatna Arhiva

- Mihajlovića su smatrali pripadnikom suparničke kriminalne grupe. Belivuk i Miljković su se dogovorili da ga ubiju, pa je Belivuk Spasojeviću dao novac da kupi radne kombinezone, čizme, kape, najlon, kabl, lanac, rukavice, čekić, macole, korišćene automobilske gume i džakove ćumura. Spasojević ih je odvezao do kuće u Surduku - navodi se u optužnici Tužilaštva za organizovani kriminal.

Nekoliko dana kasnije, Gorana Mihajlovića su odveli u kuću u Ritopeku, vezali ga lepljivom trakom, tukli i mučili dok im nije rekao šifru za Skaj i gde mu je mašina za pravljenje ekstazija. Belivuk i Miljković, kako se navodi, potom su ga otrovali nepoznatom supstancom, ubacili u kamion pun peska i odvezli do Surduka.

Veljko Belivuk, Velja Nevolja, Surduk, klanica
foto: Privatna Arhiva

Poslednje reči žrtve

Namestili su me drugovi, želim samo da idem kući

Svedok-saradnik Nikola Spasojević, kako Kurir nezvanično saznaje, ispričao je na saslušanju da je Gorana Mihajlovića, pre nego što su ga Belivuk i Miljković ubili, on jednu noć čuvao u kući u Ritopeku.

- Rekao mi je da su ga "namestili drugovi", "ne smem da ti kažem ime, imam suprugu i jednogodišnju ćerku". Pitao sam ga da li je gladan ili žedan, rekao je "ne želim ništa, želim samo da idem kući" - ispričao je navodno Spasojević na saslušanju.

Vlasnica ih ne poznaje

- Reč je o delu naselja u kom su uglavnom vikend-kuće. Kuća ispred koje su zapalili lomaču od polovnih automobilskih guma nalazi se u dvorištu, koje nije u potpunosti ograđeno, već samo uz ulicu, a sa druge strane je velika strmina do Dunava. U dvorištu su dve kuće, stara i nova. Vlasnica je navela da okrivljene ne poznaje i da su oni porodično koristili samo novu kuću, dok im je stara služila za odlaganje alata i drugih stvari i nije imala ključ - objašnjava sagovornik Kurira.

Nikad viđene fotografije kuće strave u Surduku:

1 / 13 Foto: Privatna Arhiva

Kako dodaje, vlasnica kuće je ispričala i da je ključ kuće koju su inače koristili imalo nekoliko ljudi.

Kurir.rs

Naslovna 07.20.2022.
foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track