PITOMCA VOJNE AKADEMIJE (20) IZ ČAČKA PIJANI VOZAČ POKOSIO NA TROTOARU: Od Nikole iz Čačka se opraštaju najmilji VOLEO JE UNIFORMU
Ilustracija, Foto: Nemanja Nikolić

PITOMCA VOJNE AKADEMIJE (20) IZ ČAČKA PIJANI VOZAČ POKOSIO NA TROTOARU: Od Nikole iz Čačka se opraštaju najmilji VOLEO JE UNIFORMU

Crna Hronika -

Čačansku javnost šokirala je vest o pogibiji njihovog sugrađanina pitomca Vojne akademije Nikole Grujića (20), koji je preminuo u subotu nakon što ga je sedam dana ranije na trotoaru Darvinove ulice u Beogradu "pokosio" vozač "alfa romea" Branislav R. (43).

Bahati vozač je pobegao posle nesreće, ali ga je policija ubrzo pronašla i uhapsila, posle čega je utvrđeno da je vozilom upravljao pod dejstvom alkohola, odnosno da je imao čak 2,35 promila alkohola u krvi, pišu Novosti.

Kako se dodaje, u prvom trenutku se mislilo da je Nikola hteo da pređe ulicu van pešačkog prelaza, ali je utvrđeno da ga je auto udario dok je bio na trotoaru. Grujić je sa teškim povredama opasnim po život prevezen u Urgentni centar, gde je 16. jula, uprkos naporima lekara da mu pomognu preminuo.

Sahrana mladića zakazana je za četvrtak u 12 časova, na gradskom groblju u Čačku. Njegovi drugari su kazali da je Nikola bio veoma dobar drug i odgovoran mladić, da je voleo uniformu, te da je ljubav prema Vojsci Srbije nasledio od oca Nenada, koji je takođe u vojnoj službi, pišu Novosti.

- Svi su se nadali da će se izvući, da će preživeti. Posebno je ova tragedija pogodila njegovu majku Draganu, njegovu mlađu braću Aleksandra i Vuka. Ovo je velika tragedija za ovu porodicu, ali i za ceo grad - kazali su meštani naselja Avenija u Čačku, gde živi ova porodica.

Poruka bratu

Počivaj u miru, brate moj, napisao je na "Instagramu" Nikolin brat Aleksandar. Na društvenim mrežama od nastradalog pitomca juče su se opraštali i njegovi prijatelji i poznanici.

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track