DAN D! SLOBODA ILI ROBIJA ZA ZORANA? Sud sutra donosi odluku o ubistvu Jelene, on pred presudu poručio: Savest mi je čista!
Foto: Zorana Jevtić, Ana Paunković, Privatna Arhiva

viši sud u beogradu

DAN D! SLOBODA ILI ROBIJA ZA ZORANA? Sud sutra donosi odluku o ubistvu Jelene, on pred presudu poručio: Savest mi je čista!

Crna Hronika -

U Palati pravde biće izrečena presuda Zoranu Marjanoviću, optuženom da je 2. aprila 2016. na nasipu u Borči ubio suprugu Jelenu Marjanović. Specijal “Presuda decenije” biće emitovan u okviru Pulsa Srbije sutra od 11 časova na Kurir televiziji.

Viši sud u Beogradu sutra će doneti prvu presudu u slučaju ubistva pevačice Jelene Marjanović (33) i saopštiti da li na osnovu izvedenih dokaza tokom postupka smatra da je za ubistvo pevačice "Granda" 2. aprila 2016. kriv njen suprug Zoran ili nije.

Presuda će biti doneta javno, a u sudnici bi trebalo da je čuje i sam optuženi. - Sudsko veće koje je vodilo postupak najpre je čulo optužnicu Višeg tužilaštva, zatim odbranu Marjanovića, a potom saslušalo svedoke, kojima je postavljalo pitanja, zatim izvelo pisane dokaze, fotografije i snimke, danas će na osnovu svega što se dve i po godine dešavalo u sudnici saopštiti svoju odluku. Nema sredine, odluka će biti ili da je Zoran kriv, ili nevin - objašnjava sagovornik Kurira.

Koban odlazak na trčanje

On podseća da je u završnoj reči pred presudu zamenik tužioca zatražio da Zoran bude osuđen na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora i odmah vraćen u pritvor. S druge strane, odbrana, ali i optuženi zatražili su da bude oslobođen.

crni automobil, kola, Jelena Marjanović, Zoran Marjanović, misterija
foto: Aleksandar Jovanović Cile, Marina Lopičić, Privatna arhiva

Jelena Marjanović, podsetimo, ubijena je 2. aprila 2016. na nasipu u Crvenki kod Borče. Toga dana, sa suprugom i njihovom tada petogodišnjom ćerkom, otišla je da trči. Njih dvoje ostali su na početku nasipa, a ona je otrčala. Kako je utvrđeno, tokom vežbanja telefonom je razgovarala sa majkom Zoricom, doktorkom iz Doma zdravlja i Verom Vukomanović, kumom porodice Marjanović, koja je praktično živela sa njima u kući.

Pred presudu poručio

Savest mi je čista, istina je na mojoj strani!

Zoran Marjanović je pre nekoliko dana za Kurir rekao "da presudu čeka mirno". - Mirno čekam presudu, savest mi je čista. Istina je na mojoj strani, govorim je od prvog dana, nisam ubio suprugu. Svestan sam da je nekada put do istine težak i trnovit, ali nemam sumnju da će ona i na kraju ovog sudskog postupka pobediti. Takođe se nadam i da će jednog dana onaj ko je učinio ovo mojoj supruzi i majci mog deteta biti otkriven i najstrože kažnjen - rekao je Marjanović za Kurir 12. jula.

suđenje, Palata Pravde, Zoran Marjanović
foto: Nenad Kostić

- Zoran i ćerka krenuli su joj u susret, ali kada su videli da je nema, prema Zoranovoj verziji, zvao ju je telefonom, dozivao i tražio, a potom pozvao policiju. Prema verziji tužilaštva, susreli su se na nasipu, gde je ostavio ćerku, a suprugu namamio da siđe do kanala. Potom joj je zadao osam udaraca neidentifikovanim predmetom - podseća izvor.

Narednog dana, 3. aprila, pronađeno je telo u kanalu. Istog dana priveden je Zoran, ali je po isteku 48 sati zadržavanja pušten. Međutim, 17 meseci kasnije, 15. septembra 2017, policija je uhapsila Marjanovića zbog sumnje da je ubio suprugu Jelenu. Lisice su mu stavljene u njegovoj kući u Borči.

Branio se sa slobode

- Samo devet dana pre hapšenja Zoran je ušao u rijaliti "Zadruga" na TV Pink, a iz rijalitija je izašao dan pred hapšenje. Mnogi su bili začuđeni zbog toga što on napušta popularni šou-program nakon samo pet dana učešća, ali kada mu je određen pritvor, postalo je jasno da je izveden iz rijalitija da bi bio uhapšen. Zoran je, govoreći o svojim razlozima za učešće u rijalitiju, rekao "da želi da pokaže i dokaže ljudima da nije monstrum kakvim su ga pojedini mediji predstavili" - podseća izvor.

Brojke 6 godina prošlo od zločina 2,5 godina traje suđenje 10 meseci proveo u pritvoru

Novo iznenađenje usledilo je kada je udovac posle 10 meseci pušten iz pritvora da se brani sa slobode. Ćeliju Centralnog zatvora napustio je 11. jula 2018, a podizanje optužnice, kao i početak, a evo i kraj suđenja, dočekao je na slobodi.

Pred Višim sudom u Beogradu, u renoviranoj Palati pravde, 11. septembra 2019. počelo je suđenje, a Zoran je negirao krivicu.

Kurir.rs/Jelena Spasić

Bonus video:

00:31

Zoran Marjanović proglašen krivoim za ubistvo Jelene Marjanović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track