"UBICA SE NEGDE SMEJE MOJOJ MUCI!" Kako je Zoran Marjanović 6 GODINA ZAMETAO TRAGOVE, pozivao se i na Boga!
Foto: Nenad Kostić

bizarno

"UBICA SE NEGDE SMEJE MOJOJ MUCI!" Kako je Zoran Marjanović 6 GODINA ZAMETAO TRAGOVE, pozivao se i na Boga!

Crna Hronika -

Marjanović, koji je osuđen na maksimalnu kaznu zatvora zbog ubistva supruge Jelene, u brojnim intervjuima govorio je o počiniocu teškog ubistva, sve vreme tvrdeći da su Bog i pravda na njegovoj strani

Zoran Marjanović se od petka nalazi u Centralnom zatvoru, nakon što ga je Viši sud u Beogradu proglasio krivim za ubistvo supruge Jelene (33), a poslednje što je rekao pre nego što su ga policajci s lisicama na rukama odveli u ćeliju bilo je: "Ne znam ko je ubio Jelenu, da znam, taj više ne bi bio živ!"

Marjanović od samog početka negira da je on počinio ovaj težak zločin, a u svom prvom velikom intervjuu za Kurir, koji je dao 7. aprila 2016, odmah posle sahrane svoje ubijene žene, on se pitao ko li bi mogao da ubije Jelenu.

- To može da bude svako, i onaj od koga najmanje očekujete. Neshvatljivo mi je, ne mogu ništa da povežem - rekao je Zoran tada dok je u crnini sedeo u svojoj kući.

I tokom narednih godina on je u svojim izjavama za medije isticao da želi da pomogne da se pronađe ubica.

zoran marjanović nakon pevačicine sahrane dao svoj prvi  intervju
zoran marjanović nakon pevačicine sahrane dao svoj prvi intervjufoto: Damir Dervišagić

Psihički Aušvic.

- Želim da pomognem da se pronađe ubica moje Jelene i eventualni saučesnici i da stanu ovde gde se ja sada nalazim. Prema meni je učinjena ogromna nepravda i "psihički Aušvic". Koja je logika, ljudi, da isključim telefon dok ubijam ženu, pa da ga zatim opet uključim?! Meni to nema nikakvog smisla. To bi bilo, u najmanju ruku, strašno glupo - rekao je Marjanović za sudskom govornicom u Palati pravde 2019. na početku suđenja.

On je tada rekao i "da će se do nekih imena doći kasnije".

- To je mogao da učini ili teški psihopata, ili neko je bio opsednut njom - rekao je Zoran iznoseći odbranu, koja je bila maltene sve što je udovac govorio u sudnici tokom dve i po godine, iako je pre početka procesa u izjavama za medije najavio "da jedva čeka da počne suđenje, kao i da će u sudnici razotkriti sve što je zataškavano".

marjanović drži fotografiju ubijene supruge tokom davanja intervjua
marjanović drži fotografiju ubijene supruge tokom davanja intervjuafoto: Damir Dervišagić

- Gde se istina brani, nema mesta za strah. Polazim od sebe - nikada ne bih osudio nekoga, čak ni verbalno, a da nisam siguran da je nešto učinio. Ovako izmučen, oklevetan, s ponosom se spremam za velike bitke koje tek predstoje s klevetnicima i zločincima. Svetlost istine je nepobediva, lažljiva usta će pokriti muk, a ruke zlikovačke satruliće moleći za oprost - govorio je Zoran pred početak suđenja, ali tokom postupka praktično ništa nije razotkrio.

Tetka Ljubica

Nismo se čuli s Marjanovićima

Ljubica Marković, tetka pokojne pevačice „Granda“, kaže za Kurir „da su se oni kao porodica tokom svih ovih godina veoma napatili“.

- I dalje je sve misterija, mi se nalazimo u nezavidnoj situaciji - kaže Jelenina tetka i dodaje da Jelenina familija ima advokata, koji će se ubuduće oglašavati u njihovo ime. Ona je dodala i da se nije čula ni sa kim od Marjanovića posle izricanja presude.

Kako saznajemo od komšija Jelenine familije, oni i dalje nisu načisto da li je Zoran ubica ili nije.

- Čula sam se s Jecinom tetkom i rekla mi je da je zadovoljna što je Zoran osuđen, ali da se i dalje pita da li je on ubica. Ona često dođe u kuću Jelene majke u Borči, gde sada niko ne živi, kako bi provetrila i pokosila travu - kaže komšinica.

Progonjen i nevin

Marjanović je u svojim medijskim nastupima uvek isticao kako je Bog uz njega i kako je sve njegova volja. Govorio je "da će Božji sud svakoga stići".

- Boriću se za svoju istinu, ali i za istinu svakog pravednika koji trpi nepravdu i progonjen je zbog nečega što nije počinio i sa čime nema ama baš nikakve veze - rekao je u jednom od brojnih intervjua.

Mnogi i danas pamte Zoranov status s Fejsbuka od 2. maja 2017, samo četiri meseca pre nego što je uhapšen, zvanično osumnjičen za ubistvo Jelene i odveden u pritvor.

Zoran Marjanović, Hapšenje
foto: Nenad Kostić

- U ovom mučnom čekanju do rasvetljenja gnusnog zločina u kom je stradala moja supruga i majka mog deteta, od ruke još nepoznatog počinioca za javnost, morate biti svesni jedne činjenice - policija ima prave, realne i opipljive rezultate. I nemojte, molim vas, ni jednog trenutka posmunjati u rad policije. Govorim vam, jer sam upućen donekle u niihov rad i tvrdim da rezultat istrage neće izostati. Budimo strpljivi još malo, zločincu su dani odbrojani - napisao je pre pet godina, a prošle godine je u izjavi za Kurir ponovo pomenuo ubicu, rekavši: - Biće onako kako je Bog rekao, istina pobeći neće. Do današnjeg dana ni ja, ni moja porodica nemamo nikakva saznanja o tom slučaju i o tome šta se desilo Jeleni. Ubica je verovatno negde slobodan, negde se smeje mojoj muci".

Zoran Marjanović
foto: Kurir

Upečatljivo

Prisećajući se jednog od razgovora sa Zoranom, novinarka Kurira Ljiljana Stanišić kaže da joj je u sećanju ostala jedna njegova izjava:

- Rekao mi je: „Ljiljo, kada se bude saznalo i objavilo i kada mediji budu dobili informaciju ko je to uradio, molim te, pozabavi se time kakav je psihološki profil tog monstruma iz ranog detinjstva.“

Zatvorski nadimak

Zorana u CZ zovu Severina

Bivši inspektor Žarko Popović gostovao je u emisiji „Usijanje“ na Kurir televiziji, gde je, između ostalog, rekao da je on 2. aprila 2016. prvi ispitao Zorana Marjanovića i otkrio da je on u pritvoru dobio nadimak Severina.

- Zato ima nadimak Severina, zato što je tako opasan čovek - ironično je rekao inspektor Popović.

- To mu je inače nadimak, Severina ga zovu. Taj nadimak je dobio kada je bio pod istragom u Centralnom zatvoru. Nadimak je dobio zbog toga što zatvorenici, kada im je dosadno, imaju određene društvene igre. Igraju trule kobile i tako dalje. Zoran Marjanović je uvek tražio da bude „trula kobila“ u Centralnom zatvoru. Zato je dobio taj nadimak. To su mi pouzdano rekli kriminalci koji su bili s njim u ćeliji.

Advokat Nikola Dumnić

Tražićemo ponavljanje suđenja pred novim većem

Nikola Dumnić
foto: Marina Lopičić

Advokat Nikola Dumnić, jedan od branilaca Zorana Marjanovića, najavio je žalbu na prvostepenu presudu i istakao da će tražiti da se ona ukine i predmet vrati na ponovno suđenje, s tim što će insistirati da se predmet da u rad drugom veću.

- Ne postoji nijedan materijalni dokaz koji Zorana Marjanovića povezuje sa izvršenjem krivičnog dela za koje je osuđen, na šta upućuju veštaci koje je odredilo tužilaštvo, kao i najsavremenije i sve raspoložive forenzičke metode - rekao je Dumnić juče na TV Pink.

On je istakao da sve što govori ima potporu u spisima predmeta i da ne iznosi svoje stavove, već dokaze.

- Na optuženom nije pronađen nijedan trag krvi, pri čemu su se veštaci složili da bi ovakvih tragova moralo biti na izvršiocu. Svedok Milan Radić, na koga se sud poziva, jasno i glasno se izjasnio da zna kako izgledaju i Zoran i Jelena, i da nije video njih - rekao je Dumnić i objasnio iskaz Zoranovog maloletnog deteta.

- Dete je tvrdilo da se sve vreme nalazilo sa ocem, i to je ključno! To ne tvrdi samo dete već i sigurnosne kamere. Stoga sam skandalizovan presudom.

Naslovn 07.25.2022.
foto: Kurir

POKLON NOŽ SA FUTROLOM! NE PROPUSTITE DANAS UZ DNEVNO IZDANJE NOVINA KURIR

poklon, nož, kurir
foto: Kurir

Dnevne novine Kurir danas svim čitaocima poklanjaju nož s futrolom!

Da li je na vašem spisku za kupovinu kuvarski nož? Ukoliko jeste, raduje nas ideja da vam predstavimo poklon uz dnevne novine Kurir!

Za mnogo poslova u kuhinji potrebni su vam noževi, bilo da seckate povrće za paprikaš ili ga koristite za ljušćenje i seckanje hrane. Jednostavno, proizvod koji koristite za sečenje omiljenih sastojaka za pripremu ukusnog porodičnog obroka.

Nož sadrži omotač ili futrolu, tako da ga možete nakon korišćenja odložiti i biti sigurni da se nećete povrediti.

Uz dnevno izdanje novina dobijate jedan nož u bordo boji.

Čitajte KURIR!

Kurir.rs - Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track