SVEDOCI OTKRILI DETALJE JELENINOG I ZORANOVOG BRAKA! Marjanovići tvrdili da sve puca od ljubavi, a rođaka šokirala ovim rečima
Foto: Zorana Jevtić, Privatna Arhiva, Dragana Udovičić, Nemanja Nikolić

ZLOČIN U BORČI

SVEDOCI OTKRILI DETALJE JELENINOG I ZORANOVOG BRAKA! Marjanovići tvrdili da sve puca od ljubavi, a rođaka šokirala ovim rečima

Crna Hronika -

Pred Višim sudom u Beogradu, koji je u petak Zorana Marjanovića osudio na maksimalnih 40 godina zatvora zbog ubistva supruge, pevačice Jelene Marjanović, 2. aprila 2016. saslušani su brojni svedoci, od kojih je tek nekoliko njih govorilo o odnosima u kući porodice Marjanović u Borči.

S jedne strane, o harmoniji i idili govorili su članovi Zoranove porodice - brat Miloš, snaja Milica, kao i sam Zoran Marjanović.

Zoran Marjanović
foto: Kurir

- Imao sam dobar odnos s Jelenom, nismo se ozbiljno svađali, već kao i svi parovi oko sitnica vezanih za garderobu, odabir pesama. Kome je ona mogla nešto da skrivi da bude tako životinjski ubijena?! Ona se nikada nije posvađala sa nekim, ne znam zašto ju je neko ovako zverski ubio. Upoznao sam svakakve ljude u pritvoru i moj zaključak je da je to mogao da uradi neki teški psihopata ili neko ko je bio opsednut Jelenom - rekao je Zoran na početku suđenja.

Ne može da izdrži

Zoranov pokojni otac Vladimir, koji je pred sudom odbio da svedoči, posle pominjanja svog imena u sudnici rekao je za Kurir da je "Jelena bila voljena, da je niko nije kinjio i da je bila srećna".

- Bilo mi je bitno da se njih dvoje vole, i to se po njima i videlo - rekao je u jednoj od poslednjih izjava za medije Zoranov otac Vladimir.

Jelena Marjanović

Svuda smo zajedno

U sudnici Višeg suda u Beogradu, pred sam kraj suđenja, na predlog odbrane pregledan je snimak gostovanja Jelene Marjanović u jednoj emisiji. Ona je tada govorila o ljubavi i harmoničnom odnosu sa suprugom. - Obično kažu pred kamerama sve divno i krasno, ali mi zaista pomažemo jedno drugom. Držimo se, što kažu narodski, kao nokat i meso. On je kompozitor, ja pevam demo-snimke, zajedno idemo na gostovanja. Tu je i kad treba da se smrša, idemo, trčimo, kupujemo čajeve. Svuda smo zajedno. To je recept za brak, da budete stalno zajedno - rekla je ona.

Sa druge strane, Jelenina sestra Teodora Krsmanović, tetka Ljubica Marković, kao i frizerka Zorica Gemović, dale su sudu malo drugačiju sliku odnosa u porodičnoj kući. U optužnici po kojoj se sudilo Zoranu kao jedinom optuženom loši odnosi među supružnicima provejavali su kao mogući motiv zločina, ali sudija u usmenom obrazlaganju presude nije pomenula motiv.

- S Jelenom se nikada nisam posvađala, ali sam bila ljuta na nju jer sam videla da trpi pritisak u kući, a da o tome ćuti. Kada sam joj rekla zašto nekad ne kaže nekome nešto, ona mi je rekla "videćeš kad se budeš udala". To se desilo u februaru, pre ubistva, kada sam bila kod nje za rođendan njene ćerke - rekla je Jelenina sestra Teodora Krsmanović, koja tokom svedočenja nije sporila da je pevačica volela svog supruga. Navela je da ga je uvek branila, čak i kada je na njega bila ljuta, i da joj nije smetalo ni kada ju je zvao "tetka".

Jelenina tetka Ljubica Marković ispričala je da joj se pre ubistva Jelena požalila "da više ne može da izdrži i da joj je teško u kući".

Jelena Marjanović
foto: Privatna Arhiva

- Opterećivali su je, uspevala je kod bolesne majke da dođe na pola sata, nismo ni kafu stizale da popijemo - rekla je Ljubica i otkrila da je Jelena, iako je radila, imala finansijske probleme i da je čak pred smrt pozajmljivala pare za cigarete, osnovne namirnice, kao i da nije imala novca da majci kupi pelene.

Iskaz frizerke

Korak dalje u svom svedočenju otišla je Jelenina frizerka.

- Jelena se dva-tri puta rasplakala. Govorila je da joj je dosta svega, da ne može više da izdrži, a kad sam je upitala o čemu je reč, rekla je: "Ništa ti ne znaš." Inače, znam da je Zoran uvek omalovažavao Jelenu, da joj je govorio: "Vidi na šta ličiš", da je debela, ružna, da ne zna da se obuče i da je tetka - pričala je frizerka:

- U jednom od trenutaka kada je Jelena rekla da joj je dosta svega, da joj je u kući katastrofa, da joj dođe da uzme dete i ode, ja sam je pitala zbog čega se ne razvede. Ona mi je odgovorila: "Zoko, on bi me ubio."

Volela svekrvu

Nije se slagala s muškim članovima porodice

Brat Zorana Marjanovića Miloš i njegova supruga Milica su jedini svedoci iz porodice koji su pristali da svedoče tokom suđenja. Oni su, govoreći o njenom nestanku, ispričali i da su imali dobre odnose u kući i da su u njoj vladali "normalni porodični odnosi", a Milica je čak rekla da su se poveravale jedna drugoj. Međutim, tokom davanja iskaza Jelenina frizerka je navodno ispričala da joj se pevačica poveravala da je volela svekrvu, ali da sa ostalim članovima porodice nije bila u najboljim odnosima. - Stalno se svađala sa svojim svekrom, nije bila u najboljim odnosima sa Zoranovim bratom, s tim što je za svekrvu govorila da je žena OK i da od njih trojice - Zorana, Vladimira i Miloša, ne sme da pisne. Napominjem da s Milicom nije bila u nekim odnosima, nisu imale konflikt, ali nisu bile ni bliske. Videla sam u novinama da se prikazuje kako su bile bliske, ali to nije tačno - kazala je Gemovićeva.

Kurir.rs/Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track