UHAPŠENI ZA UBISTVO UJNE IZNEO NEVEROVATNU ODBRANU: Imaju mašinu za čitanje misli, morao sam da je ubijem
Foto: Nemanja Nikolić

više javno tužilaštvo u beogradu

UHAPŠENI ZA UBISTVO UJNE IZNEO NEVEROVATNU ODBRANU: Imaju mašinu za čitanje misli, morao sam da je ubijem

Crna Hronika -

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas je saslušan Milorad M. (45) osumnjičen za ubistvo svoje ujne Jagode Savić (67) keserom u dvorištu zajedničke kuće u Zemunu, u subotu, 24. jula ove godine.

- Osumnjičeni je na saslušanju priznao delo koje mu se stavlja na teret i izneo je svoju odbranu. Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenom odredi pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo, kao i zbog uznemirenja javnosti - saopšteno je iz Višeg tužilaštva u Beogradu.

Miloradu M. se na teret stavlja krivično delo ubistvo za koje je zaprećena kazna od 5 do 15 godina zatvora.

Zemun, Ubistvo
foto: Nemanja Nikolić

- Sumnja se da je Milorad M. u subotu oko 13:20, sačekao u dvorištu porodične kuce J.S. i dok je širila veš, tesarskim čekićem - keserom, joj zadao više udaraca u glavu i usmrtio je na licu mesta - dodaje se u saopštenju Osumnjičeni je najpre sam pozvao policiju i prijavio šta je uradio, ali je po dolasku pripadnika policije odbio da im otvori vrata. Policija je bacila suzavac, razvalila vrata i uhapsila Milorada M.

Tužilaštvo ce naložiti veštačenje uračunljivosti Milorada M. u vreme izvršenja krivičnog dela, sudsko medinicnsko veštačenje i veštačenje bioloških tragova.

Kako Kurir nezvanično saznaje, Milorad M. je na saslušanju izjavio da je sa rođacima, među kojima je bila i ujna imao sukob oko nasledstva imovine.

- Ispričao je da su oni imali mašinu za čitanje misli .On je iz te mašine, kako je rekao u neverovatnoj odbrani, čuo razne glasove koji su mu rekli da treba da uradi to što je uradio, odnosno da ubije ujnu - otkriva izvor Kurira iz istrage.

Zemun, Ubistvo
foto: Nemanja Nikolić

Prema njegovim rečima, Milorad M. je ranije osuđivan zbog preprodaje droge, prvi put 2006. na uslovnu kaznu od šest meseci zatvora, kao i 2019. zbog držanja droge.

Kurir. rs/J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track