UBIO I OPLJAČKAO VLASNIKA MENJAČNICE PA PARE POTROŠIO NA AUTOMOBILE: Tužilaštvo nije zadovoljno kaznom od 20 godina zatvora
Foto: Jelena Rafailović, Facebook Printscreen

više tužilaštvo u beogradu

UBIO I OPLJAČKAO VLASNIKA MENJAČNICE PA PARE POTROŠIO NA AUTOMOBILE: Tužilaštvo nije zadovoljno kaznom od 20 godina zatvora

Crna Hronika -

Više javno tužilaštvo u Beogradu najavilo je da će se žaliti na presudu kojom je danas Viši sud u Beogradu na 20 godina zatvora osudio Branislava Muratagića zbog ubistva vlasnika menjačnice u Zemunu 17. decembra 2019. godine prilikom pljačke menjačnice, a njegova supruga Georgina Jovčić Muratagić oslobođena od optužbi za pomaganje.

- Po prijemu pisanog otpravka presude tužilaštvo će razmotriti navode iz prvostepene presude i u zakonskom roku uložiti žalbu zbog visine izrečene kazne prvookrivljenom, kao i na oslobađajući deo presude za drugookrivljenu. Podsećamo da je Muratagić optužen za krivično delo teško ubistvo izvršeno prilikom razbojničke krađe za koje je zaprećena kazna doživotnog zatvora, na koju kaznu je tužilaštvo i predložilo sudu da ga osudi - saopšteno je iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Beograd, Palata Pravde, palata pravde
foto: Nemanja Nikolić

Georgina Jovčić Muratagić optužena je za krivičo delo teško ubistvo izvršeno prilikom razbojničke krađe u pomaganju, za koju je tužilaštvo predložilo kaznu od najmanje 10 godina zatvora.

Sud je, međutim, naveo da nema dokaza da je znala šta je njen muž uradio i da je prikrivala njegove tragove.

Podsetimo, Muratagić je osuđen zbog toga što je tokom pljačke menjačnice u Zemunu iz koje je odneo navodno oko 50.000 evra, ubio vlasnika Dragana Pantelića.

On je, kako je sud utvrdio, 17. decembra 2019. godine ušao u menjačnicu da je opljacka i tad udario po glavi Pantelica i više puta mu pucao u noge, uzeo pare i pobegao. Ranjeni čovek je iskrvario i umro, a Muratagić je pobegao sa novcem koji je potrošio na kupovinu automobila "audi A4" i "smart".

Kurir.rs/J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track