UZEĆEMO PRAVDU U SVOJE RUKE AKO IH NE OSUDE: Tetka ubijenog Stefana Filića šokirana ukinutom presudom
Foto: Facebook

ogorčeni

UZEĆEMO PRAVDU U SVOJE RUKE AKO IH NE OSUDE: Tetka ubijenog Stefana Filića šokirana ukinutom presudom

Crna Hronika -

Iskreno se nadam i ne bih želela da nam pravosudni sistem ostavi mogućnost da mi preuzimamo pravdu u svoje ruke, a upravo ovakve odluke dovode do toga!

Nakon što je Apelacioni sud u Beogradu ukinuo presudu optuženima za ubistvo Stefana Filića (18), njegova tetka Javorka M. kaže za Kurir da su oni van sebe nakon ove odluke i da se ipak nadaju da će na kraju pravda biti zadoboljena.

Podsetimo, Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu kojom su Nikola B.i Mitar P. bili osuđeni na 18 i 15 godina zatvora zbog ubistva Stefana Filića u Velikoj Plani. Viši sud u Smederevu, podsetimo, proglasio ih je krivim zbog toga što su 2. februara 2020. pijani i bez ikakvog povoda napali maloletnika koji je sa Stefanom bio u društvu, a kada je pokojni mladić pokušao da ga zaštiti, brutalno su ga pretukli.

osumnjičeni pandurović i bojović
osumnjičeni pandurović i bojovićfoto: Facebook

- Biće ovo ponovno mučenje za već napaćene roditelje, ali idemo do kraja. Stefanu smo se zakleli da ćemo biti istrajni u ovoj borbi i daćemo sve od sebe da izdržimo ono što nam predstoji - kaže Stefanova tetka.

Neutešna žena rekla je da su za odluku Apelacionog suda saznali iz medija i da im je to teško palo, kao i da ih je šokiralo.

- Zatečeni smo ovakvom odlukom Apelacionog suda, posebno što smo je saznali na dan kada je Stefanu dve i po godine od ubistva i to putem medija. Da li roditelji čije je dete nedužno stradalo trebaju ovako važnu odluku da pročitaju na portalu ili bar zaslužuju da je saznaju u nadležnoj instituciji - rekla je neutešna žena i nastavila:

- Razočarani smo trenutno,ali i dalje verujemo u pravosudne organe i prvostepeni postupak. Takođe, verujemo da će sud da postupi po pravdi i u skladu sa zakonom, te da neće odstupiti od prvobitne odluke. U prethodnom postupku je dokazano da su krivi i to na osnovu dokaza koji su jasni, te i da Stefan za sve to vreme nije udario ni jednog od njih.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track