NE ŽELIM DA SE IKOME DESI OVAKO NEŠTO, NIČIJOJ MAJCI, NIČIJOJ DECI! Trudna žena ubijenog pevača "Granda" otkrila detalje zločina
Foto: Printscreen Facebook

TRAŽI PRAVDU

NE ŽELIM DA SE IKOME DESI OVAKO NEŠTO, NIČIJOJ MAJCI, NIČIJOJ DECI! Trudna žena ubijenog pevača "Granda" otkrila detalje zločina

Crna Hronika -

Ubica mog muža mora biti pronađen! Ne treba prikrivati počinioce i naručioce zločina. Želim da nadležni intenzivnije rade na rasvetljavanju ovog, ali i svakog drugog ubistva. Ne želim da se ikome više desi ovako nešto, ničijoj majci, ničijoj deci, familiji i ženi.

Ovim rečima započinje svoju ispovest za Kurir Harisa Lotinac, supruga Envera Mikija Kolašinca, pevača "Granda", koji je 9. juna ubijen u gradu Buhtenu u Holandiji pod misterioznim okolnostima.

Ubijeni Kolašinac
Ubijeni Kolašinacfoto: printscreen YT

Udovica pevača, koja je trudna i očekuje porođaj, a njen likvidirani suprug nije stigao da upozna njihovo dete, kaže da će se svim silama boriti da sazna istinu, kao i da veruje u rad holandske i srpske policije, koje zajedničkim snagama pokušavaju da razmrse klupko zločina.

Želim istinu

- Bila bih dobro kada bih saznala istinu o celom događaju u vezi s mojim Enverom. Želim da što pre dobijem neke novosti. Verujem u rad i sisteme Holandije i to paralelno sa istražiteljima iz Srbije. Ne sumnjam da ću brzo dobiti pozitivne vesti o svemu - ističe ova žena, koja je smogla snage da se bori za istinu i pravdu.

- Želim da se zakon sprovodi onako kako treba, precizno i u što kraćem roku. Apelujem na nadležne da se stave u moju situaciju jer, da je neko njihov stradao, rešili bi sve za 24 sata. Ja moram da se izborim za svoju bezbednost i za bezbednost moje dece i familije, ko će ako neću ja, i zbog toga se nadam da će holandska i srpska policija međusobnom saradnjom doći do počinioca - ističe Harisa.

Ona je navela da je njen suprug dobijao određene pretnje pre smrti, ali to niko nije shvatao ozbiljno.

Mesto ubistva u Holandiji
Mesto ubistva u Holandijifoto: Printscreen

- I sve što smo prijavljivali zataškavalo se i shvatalo se kao šala. I na kraju se sve završilo ovako. Zar moramo da živimo među zločincima?! - navodi udovica.

Podsetimo, Kolašinac, koji je u Srbiji bio poznat jer je 2019. za "Grand" produkciju izdao pesmu "Dugo, dugo smo se tražili", ubijen je u sačekuši kada je nepoznati napadač pucao na njega ispred zgrade u kojoj je živeo u gradu Buhtenu u provinciji Limburg. Njegovo telo pronađeno je na ulici, a utvrđeno je da je likvidiran hicima iz vatrenog oružja.

Mafijaški stil

Holandska policija je ubistvo okarakterisala kao mafijaško, a uspeli su i da rekonstruišu kretanje pevača pre zločina. Snimci sa sigurnosnih kamera otkrili su da se on pre ubistva vraćao iz pekare. Tamošnja policija je objavila foto-robot muškaraca, za koga su naveli da je bio u blizini mesta zločina, ali nisu otkrili da li je u pitanju osumnjičeni ili svedok.

Fotorobot potencijalnog svedoka ili ubice
Fotorobot potencijalnog svedoka ili ubicefoto: MUP Srbije

Takođe, isti foto-robot objavila je i srpska policija, navodeći da su to učinili po zamolnici kolega iz Holandije. Ubrzo zatim, našoj policiji se javila jedna osoba, koja je dala korisne informacije za istragu, ali nije objavljeno o kojim se tačno informacijama radi.

Novi detalji iz istrage

Bio poznat policiji u Austriji i Nemačkoj

Holandski portal 1limburg.nl objavio je da se tokom istrage došlo do saznanja da je pevač bio poznat policiji u Austriji i Nemačkoj, zbog čega su u kontaktu s kolegama iz te dve zemlje.

- Otkriveno je da on ima nekretnine u Nemačkoj. Šta je motiv ubistva, još uvek je nejasno. Istraga ide u više pravaca. Moguće je da je zločin u vezi s njegovim poslovima, ali istražitelji češljaju i njegov privatni život - navodi pomenuti portal. Podsetimo, istražitelji su otkrili da se Kolašinac pre smrti navodno naglo obogatio, te kupio dva skupa automobila.

Kurir.rs/Jelena Ivić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track