RADNICU BIA I NJENOG MUŽA POLICAJCA, PLAĆALI I KOKAINOM: Proveravaju da li je uhapšeni par imao svoju mrežu dilera!
Foto: Drustvene Mreže

PRLJAVE ZNAČKE

RADNICU BIA I NJENOG MUŽA POLICAJCA, PLAĆALI I KOKAINOM: Proveravaju da li je uhapšeni par imao svoju mrežu dilera!

Crna Hronika -

Policijski službenik Daniel J. (41) i njegova supruga Dušica J. (39), inače radnica BIA, kako sumnjaju istražitelji, koristili su svoje službene legitimacije kako bi preko granice prebacivali milione evra za Radoja Zvicera, vođu kavačkog klana.

Izvor iz istrage otkriva da postoje operativni podaci da su kolegama na granicama, dok su prevozili puna kola prljavog novca, pokazivali svoje značke i navodili da su na službenom zadatku.

- Operativne informacije ukazuju da su granicu sa Srbijom, ali i onu između Srbije i Crne Gore gotovo uvek lagano prelazili pozivajući se na legitimacije. Kolege su ih propuštale, ne sumnjajući da u gepeku voze milione - otkriva izvor Kurira.

Radoje Zvicer, Zorana Jevtić
foto: Privatna arhiva, Zorana Jevtić, Printscreen

Bili na merama

Za svoje usluge, kako dodaje, najčešće su dobijali novac, odnosno 1,5 procenata od iznosa koji prenose.

- Taj iznos se uglavnom kretao od 1,5 do dva miliona evra. Međutim, sumnja se da su ih vođe kavačkog klana povremeno plaćale i u kokainu, koji su oni potom prodavali dalje. Još uvek se istražuje ko je kokain ovog bračnog para puštao na tržište - dodaje izvor iz istrage i podseća da su, osim Zviceru, operativac UKP i njegova supruga poverljive informacije odavali i klanu Veljka Belivuka.

Zloupotrebe

Provere kroz baze

Policija je juče saopštila da Daniela J. sumnjiči da je, zloupotrebljavajući službeni položaj, a za potrebe organizovane kriminalne grupe i na zahtev drugih članova te grupe, vršio provere kroz baze podataka MUP, pribavljao podatke o istragama koje vodi UKP i poverljive podatke neovlašćeno saopštavao ostalim članovima ove kriminalne grupe, ali i da je iz Srbije u Crnu Goru transportovao veću količinu novca stečenog od prodaje kokaina, a deo novca ulagao u krijumčarenje te droge iz Južne Amerike u Evropu. Njegova supruga sumnjiči se da je kroz baze podataka BIA vršlila provere, pribavljala podatke o istragama i prenosila ih članovima grupe. Inače, lisice su stavljene i bivšem policajcu Milivoju K. kao i profesionalnom vozaču iz Aranđelovca Ž. F.

BIA, MUP, Bračni Par
foto: Drustvene Mreže

- Oni su neko vreme bili na merama kolega, pošto su otkriveni njihovi sumnjivi kontakti s ljudima iz kriminalnog miljea. Osim toga, odavno su počeli kolegama da upadaju u oči, kako zbog čestih putovanja, tako i zbog skupocenih automobila koje su oboje vozili. Još uvek se proverava koliko su blisko sarađivali s Belivukovim klanom i da li su s njim funkcionisali po principu usluga za uslugu, ili su imali sopstvenu mrežu ljudi koji su prodavali kokain - otkriva naš sagovornik.

On dodaje da je navodno Daniel J. nekada radio u odeljenju za droge i da se sumnja da je čak deo novca koji je dobijao od Zvicera ulagao u kupovinu kokaina iz Južne Amerike.

Operativci

Odavali osetljive podatke

Daniel J., prema nezvaničnim informacijama, do hapšenja je radio u Službi za kriminalističko-obaveštajne poslove i prikrivene islednike Uprave kriminalističke policije (UKP).

- Bio je u dodiru s veoma poverljivim i osetljivim podacima. Poznat je po nadimcima Paja i Šakal. Istraga i dalje traje, vrlo brzo će se otkriti koji su sve poverljivi podaci policije završili u rukama kriminalaca - dodaje izvor Kurira.

- Njegova glavna veza sa Zvicerom bio je odbegli policajac iz Crne Gore Ljubo Milović. Milović je javnosti postao poznat posle objavljivanja fotografije na kojoj je sa Zvicerom, Belivukom i Miljkovićem. Sumnja se da je bračni par upravo Milović povezao sa vođom kavačkog klana i njegovim najbližim saradnikom u Srbiji Veljkom Belivukom - dodaje on.

BIA, MUP, Bračni Par
foto: Drustvene Mreže

To nije sve

Navodno, njihove kolege su odavno primetile da su se preko noći obogatili. - I Daniel i Dušica na posao su dolazili automobilima BMW, za koje je svima bilo jasno da nisu mogli da ih kupe od policijske plate, odnosno primanja u BIA. Živeli su u luksuznoj kući, a sumnja se da to nije sve što su imali i da su deo imovine prepisali na članove šire porodice - dodaje on.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track