RODITELJI STEGLI SRCE I STALI NA PLOČNIK NA KOME IM JE SIN UBIJEN: Održan protest zbog ukidanja presude za ubistvo Stefana Filića
Foto: Kurir

velika plana

RODITELJI STEGLI SRCE I STALI NA PLOČNIK NA KOME IM JE SIN UBIJEN: Održan protest zbog ukidanja presude za ubistvo Stefana Filića

Crna Hronika -

Porodica i prijatelji Stefana Filića (19), mladića ubijenog u februaru 2020. godine u tuči ispred diskoteke u Velikoj Plani, održali su protest na mestu zločina nezadovoljni time što je Apelaciioni sud ukinuo presudu kojom su Nikola B. i Mitar P. bili osuđeni na 18, odnosno 15 godina zatvora, zbog ubistva srednjoškolca.

Stefan Filić, Velika Plana
foto: Kurir

Zločin se dogodio 2. februara 2020. godine, a nesrećni Stefan od težine povreda preminuo je u bolnici. Ubrzo su uhapšeni Nikola B. i Mitar P. koji su optuženi za ubistvo, u januaru ove godine su osuđeni, a sada je presuda ukinuta. Porodica Stefana Filića od prvog dana je nezadovoljna.

Nezadovoljni

- Htela bih da se zahvalim svim ljudima,koji su odložili svoje poslove,svoje obaveze,svoju hladovinu i izašli po ovakvoj vrućini da podrže porodicu i pravdu i iskažu svoje nezadovoljstvo i strah za bezbednost svoje dece, odaju počast nedužno stradalom momku. Zbog ovakve odluke Apelacionog suda u Velikoj Plani vlada veća tenzija nego kad je Stefan ubijen - kaže za Kurir Javorka Marković, tetka ubijenog:

1 / 3 Foto: Kurir

- Svaki sud ima pravo da donese svoju odluku,to je bilo njihovo viđenje,u redu,idemo ponovo ma koliko teško bilo.Ne očekujem neke velike promene,prvostepeni sud je doneo odluku na osnovu dokaza koji postoje,tako da većih odstupanja ne bi trebalo da bude. Mi ni sa takvom presudom nismo bili zadovoljni,složićete se jer nijedna kazna nam neće vratiti Stefana,ali smo je prihvatili s obzirom da zakon tako propisuje.

Plaše se

Svako može biti meta

U zvaničnom obrazloženju suda navedeno je da će pritvor Mitru i Nikoli biti produžen zbog velikog pritiska javnosti i prevelike tenzije. Markovićeva je navela da su se na skupu pojavili roditelji koji se plaše za bezbednost svoje dece, a da je pomisao da bi mladići mogli da se nađu na slobodi, navela mnoge na strah.

- Apelujem na sve da se probude, jer jednog dana, ne daj Bože, njihova deca mogu biti Stefan Filić - zaključila je tetka.

Revoltirana tetka mladića navodi da su skupom poslali poruku nadležnima da se ne igraju sa životima dece.

Ubijen bez povoda

- Stefan nema mogućnost i pravo da se žali,ali zato ti isti što su mu to oduzeli,imaju. Kao što je moj brat ranije rekao,oni su mu bili i porota i sudije i dželati - priča tetka i dodaje da je pomisao da se osuđeni nađu na slobodi zastrašujuća:

Stefan Filić
foto: Privatna Arhiva

- Sud ne osporava dokaze da je Stefan stradao bez ikakvog razloga i povoda,bez da je nekom uzvratio,ali ovakvom odlukom ponovo ponižavaju majku i oca da stegnu srce i stupe na taj isti pločnik gde je njihovo dete načinilo poslednje korake i uputilo poslednji pogled svom bratu, na pločnik gde su ocu oduzeli sina,i to kakvog sina? Gledao ga je kako raste,diše ,kako se smeje,kako postaje pravi čovek kakav bi bio potreban ovom društvu, a sada na tom istom pločniku mora da ćuti,saginje glavu pred ovakvim odlukama,zar njegovo srce može da izdrži da ubice njegovog deteta budu van pritvora - pita se tetka.

Kurir.rs/ J.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track