MAFIJAŠKI RECEPT SMRTI! UBIJALI PRED TRUDNIM ŽENAMA, DECOM, JEDNOG RAZNELI ISPRED KOLUMBIJKE: Najsurovije likvidacije u podzemlju
Foto: Privatna Arhiva, Drustvene Mreže

kriminalci ubijeni pred porodicama

MAFIJAŠKI RECEPT SMRTI! UBIJALI PRED TRUDNIM ŽENAMA, DECOM, JEDNOG RAZNELI ISPRED KOLUMBIJKE: Najsurovije likvidacije u podzemlju

Crna Hronika -

Nišlija Saša Spasić (56) koji je pre dve godine likvidiran na Ekvadoru, nije jedini koga su profesionalni egzekutori izrešetali pred ženom i decom i ostavili da leži u lokvi krvi.

Podsetimo, Spasić je ubijen dok je sedeo u kafiću jednog tržnog centra u gradu Samborondon na Ekvadoru, kada im se likvidator hladnokrvo i u opuštenom fazonu približio stolu i zapucao u Srbina. Žrtva je pala kao pokošena, a pucač je pobegao u nepoznatom pravcu i uhapšen je mesec dana nakon zločina.

Spasićevo ubistvo snimile kamere
Spasićevo ubistvo snimile kamerefoto: Printscreen

Spasićeva supruga kada je videla supruga da leži u lokvi krvi počela je da kuka i doziva pomoć. Snimak likvidacije snimile su nadzorne kamere, a nakon što je izvršen zločin, na Tviteru je objavljen i snimak kanon ubistva, na kom se vidi i čuje žena koja na srpskom zapomaže.

- Jao, pa ljudi pomozite mi! Joj majčice moja mila - jaukala je uplakana, izbezumljena i šokirana žena pored beživotnog tela supruga.

Još jedno mafijaško ubistvo dogodilo se 17. januara iste godine pred očima žena i dece i to na Bežanijskoj kosi u Beogradu, kada je maskirani napadač ispalio rafal u pomorca Marka Vukovića, inače kuma Radoja Zvicera, navodnog vođe kavačkog klana.

marko vuković, njegov kum radoje zvicer i osumnjičeni petar jovanović
marko vuković, njegov kum radoje zvicer i osumnjičeni petar jovanovićfoto: Privatna Arhiva, detective-info.com.ua

- Vuković je tog dana došao ispred škole kako bi pokupio svoju decu nakon nastave. Sedeo je u svom džipu BMW X5, dok je njegova supruga bila na suvozačevom mestu, jedno od dece sedelo je pozadi. Pucač je prišao kolima i ispalio nekoliko hitaca u Zvicerovog kuma i pobegao - podseća sagovornik.

Prema rečima očevidaca, tada je nastala gungula i opšta vriska i bežanija. Uplašeni roditelji počeli su da trče sa svojom decom, a Vuković je od zadobijenih povreda preminuo.

uviđaj nakon brutalnog ubistva
uviđaj nakon brutalnog ubistvafoto: Nemanja Nikolić

- Osumnjičeni za Vukovićevo ubistvo je Petar Jovanović iz Niša, koji se trenutno nalazi u ukrajinskom zatvoru zbog pokušaja likvidacije Radoja Zvicera u maju 2020. u Kijevu - podseća sagovornik.

Vuković je još jedna žrtva rata klanova iz Kotora - kavčana i škaljaraca.

Samo dva dana nakon mafijaškog ubistva u Beogradu dogodilo se još jedno u grčkoj Atini gde su ubijeni Igor Dedović, visokopozicionirani pripadnik škaljarskog klana i njegova desna ruka Stevan Stamatović u restoranu dok su večerali sa suprugama i decom.

- U restoran su ušetala četiri muškarca. Prišli su stolu, rasporedili se oko njega, izgovorili nekoliko reči na srpskom jeziku, a potom otvorili vatru. Dvostruko ubistvo dogodilo se naočigled brojnih očevidaca, izvršioce su snimile kamere - ispričali su ranije grčki istražitelji i dodali:

stamatović i dedović likvidiranu u ovom restoranu u atini
stamatović i dedović likvidiranu u ovom restoranu u atinifoto: printscreen Proto thema, Printscreen Star.gr, Privatna Arhiva

- Ubice su, prema opisu očevidaca, izgledale kao vojnici. U lokal su ušetali u crnim pantalonama, sa šalovima preko lica i okružili sto. Bili su precizni. Čim su završili s pucnjavom, okrenuli su se i izašli.

Tokom pucnjave niko osim njih dvojice nije pogođen, a njihove supruge i deca su se sakrili ispod stola dok su egzekutori otvorili vatru. Tokom ispitivanje, supruge su navele da ne znaju ko je i iz kog razloga ubio njihove jače polovine.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin nedavno je gostujući na Pink TV rekao "da je klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića odgovorna za četri ubistva u Grčkoj" misleći na ubistvo u Atini, kao i na likvidaciju Alana Kožara i Damira Hadžića na Krfu. Informacije koje su se od samog početka provlačile jeste da je kavački klan na čelu sa Radojem Zvicerom naredio ubistvo, a da je navodno grupa Belivuka i Miljkovića bila angažovana da izvrši zločin.

U septembru 2020. Strahinja Stojanović raznet u svom džipu BMW X5 dok je bio zajedno sa devojkom Kolumbijkom Sonjom Suarez Gomez na Novom Beogradu.

strainja i kolumbijka
strainja i kolumbijkafoto: Privatna Arhiva

Lepa Kolumbijka i Strahinja tog dana su krenuli na auto-trke, kada je osumnjičeni Milivoje L. iz Velike Gradiške, mobilnim telefon aktivirao eksploziv u Ulici Omladinskih brigada na Novom Beogradu. Za osumnjičenim je raspisana Interpolova poternica.

- Sumnja se da je Milivoje bombu velike razorne moći, postavio ispod Stojanovićevog vozila. Zatim ga je pratio na električnom biciklu i to od Strahinjinog stana na Galenici, koji se s devojkom iz Kolumbije Sonjom Suarez Gomez uputio na auto-trke na Ušću, do ulice Omladinskih brigada, trasom dugom osam kilometara, gde je na kraju pozivom s mobilnog telefona aktivirao eksploziv - podseća izvor.

stojanović i osumnjičeni za njegovo ubistvo lovrenović
stojanović i osumnjičeni za njegovo ubistvo lovrenovićfoto: Mondo/Anja Konstantinović, Privatna Arhiva

Da mafijaška ubistva postaju sve jezivija i brutalnija, a da počinioci krivičnih dela ne prezaju ni od koga i da su se pomerili svi kodeksi podzemlja govori i ubistvo Zijada Nurkovića, saradnika i kum jednog od vođa barskog klana pokojnog Alana Kožara koji je u aprilu 2019. likividiran u Španiji, kada je bio sa suprugom Vasilisom i ćerkicom.

vasilisa i zijad u vreme ljubavi
vasilisa i zijad u vreme ljubavifoto: Društvene mreže

Nurković, podsetimo, izrešetan u blizini španske Malage. Nepoznati napadač Nurkoviću je prišao dok je bio sa porodicom u automobilu i izrešetao ga naočigled trudne supruge i dvogodišnje ćerke. Zijad Nurković je sa teškim povredama glave tada prebačen u bolnicu, međutim, ubrzo je preminuo. Trudna supruga i ćerka prošle su bez povreda, a za napadačem se i dalje traga.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja