UBILA PRODAVAČICU I ZAKOPALA JE U DVORIŠTU, A SADA TU I ROBIJA: Komšije gađale jajima kuću knjigovođe kada je sprovedena u pritvor
Foto: Ana Paunković

REVOLTIRANI

UBILA PRODAVAČICU I ZAKOPALA JE U DVORIŠTU, A SADA TU I ROBIJA: Komšije gađale jajima kuću knjigovođe kada je sprovedena u pritvor

Crna Hronika -

Bogdanka G. (68) koja je optužena za ubistvo Miore Hajduk (54) u maju 2021. godine, prebačena u kućni pritvor što je izazvalo buru nezadovoljstva među stanovnicima njene ulice

Knjigovođa Bogdanka G. (68) iz Pančeva optužena da je u maju 2021. godine ubila, a zatim zakopala u dvorištu svoje kuće rumunsku državljanku Mioru Hajduk (54), prebačena je pre desetak dana u kućni pritvor sa nanogicom, što je ražestilo njene komšije koje su joj po povratku kuću gađale jajima!

Podsetimo, Miora Hajduk, prodavačica sa buvljaka, ubijena je 17. maja 2021. godine kada je otišla kod svojih knjigovođa Bogdanke G. i njenog sina Bobana M. (46), da popriča sa njima, jer je shvatila da su je oštetili za 20.000 evra. Nesrećna žena rekla je svom stanodavcu da "ima problem" i da je nervozna zbog tog susreta, ali mu nije rekla o čemu se radi. Ona je pronađena mrtva i zakopana u plitkom grobu u dvorištu knjigovođa, a Bogdanka i sin su uhapšeni, ali je on ubrzo pušten jer je utvrđeno da nema veze sa zločinom.

ubijena rumunska državljanka
ubijena rumunska državljankafoto: Printscreen/Facebook

Uplašeni

Komšije knjigovođa, posle odluke Apelacionog suda da se Bogdanka G. prebaci u kućni pritvor sa nanogicom, revoltirane su ovakvim razvojem događaja i priznaju da su uplašeni za svoju bezbednost.

- Strašno je što su je pustili, sad nama treba da zagorčava život, a taman smo je se rešili. Nikako nismo zadovoljni ovom odlukom, žena će biti u pritvoru u kući u kojoj je ubila prodavačicu - kažu žitelji i nastavljaju:

- Žena koja je spremna da ukrade, a potom da ubije nekog hladnokrvno i zakopa ga u svom dvorištu, treba da bude na slobodi? Stvarno nema dalje od ovoga.

kuća u kojoj se dogodio zločin
kuća u kojoj se dogodio zločinfoto: Ana Paunković

Meštani navode da nisu videli Bogdanku otkada je sprovedena u kućni pritvor.

- Verovatno su je dovezli rano ujutru ili kasno u noć, ali smo čuli da je došla. Ona je i pre zločina bila teška žena i bila je jako čudna, pravila je probleme po komšiluku, a nakon što se otkrilo šta je uradila ne želim ni da čuijem a nju - kaže jedan komšija, dok drugi dodaje:

- Neke komšije su išle do njene kuće i gađale je jajima i to u znak protesta. Ljudi se plaše da u svom okruženju imaju takvu osobu.

Apelacioni sud

Apelacioni sud u Beogradu je 22. jula preinačio odluku Višeg suda u Pančevu i zatvorski pritvor zamenio merom zabrane napuštanja stana.

ovde je knjigovođa zakopala rumunku državljanku
ovde je knjigovođa zakopala rumunku državljankufoto: Ana Paunković

- Ovom merom okrivljenoj se zabranjuje da bez odobrenja suda napusti stan na istoj adresi na kojoj je izvršeno krivično delo, određeno je da okrivljena može bez odobrenja suda napustiti stan u kojem boravi, samo ako je to neophodno radi hitne medicinske intervencije u odnosu na nju ili lice sa kojim živi u stanu, odnosno radi izbegavanja ili sprečavanja ozbiljne opasnosti po život ili zdravlje ljudi, odnosno imovinu većeg obima - navodi se u saopštenju suda.

Sud objašnjava da je Bogdanka G. dužna da o napuštanju stana, razlogu i mestu na kojem se trenutno nalazi, bez odlaganja obavesti poverenika iz organa uprave nadležnog za izvršenje krivičnih sankcija. Na optuženoj za ubistvo primenjen je i elektronski nadzor, radi kontrolisanja poštovanja ograničenja. Inače, pred Višim sudom u Pančevu u toku je suđenje optuženoj Bogdanki G., dok presuda još nije doneta.

Optužnica Udarala Mioru u glavu

Kako se navodi u optužnici Višeg tužilaštva u Pančevu, Bogdanka G. je Mioru Hajduk ubila 17. maja 2021. oko 18 sati, nakon što ju je po prethodnom dogovoru primila u svoju knjigovodstvenu agenciju u kojoj je vodila poslovne knjige za trgovinsku radnju, kako bi joj vratila dokumentaciju jer nije želela da joj vodi knjige zbog narušenog poslovnog odnosa.

- Tokom rasprave i fizičkog sukoba sa oštećenom u jednom trenutku dohvatila je predmet i istim zadala oštećenoj višestruke udarce u predelu glave od kojih je preminula - saopštilo je ranije tužilaštvo.

Slični slučajevi Zoran, Maja i Živojin optuženi za ubistva bili u kućnom pritvoru

Bogdanka G. nije jedina optužena koja se našla u kućnom pritvoru, iako se tereti za ovako teško krivično delo. U praksi imamo nekoliko primera onih koji su se branili sa slobode ili bili u kućnom pritvoru tokom suđenja. Javnosti je najpoznatiji Zoran Marjanović koji je optužen da je 2016. ubio suprugu Jelenu Marjanović, pevačicu "Granda" na nasipu u Borči. Marjanović je nakon zločina bio u pritvoru od septembra 2017. do jula 2018. godine, a tokom suđenja za teško ubistvo bio je na slobodi.

ubijena jelena i zoran marjanović
ubijena jelena i zoran marjanovićfoto: Kurir, Privatna Arhiva

- U kućnom pritvoru našla se i optužena za četvorostruko ubistvo Maja Bađikić iz Jabukovca - podseća sagovornik. Bađikićeva je zajedno sa svojim ljubavnikom Davorom Pernićem osuđena na 40 godina, kao i na 35 zbog planiranog zločina iz koristoljublja svojih komšija - Raje Kazimirovića (72), njegove majke Dragice (93), sestre Ljubinke Oprikić (76) i sestričine Dragane Jozeljić (53).

maja bađikić i davor pernić
maja bađikić i davor pernićfoto: Zorana Jevtić, Privatna Arhiva

Najsvežiji primer jeste Živojin N. koji se tereti za teško ubistvo, koji je prema optužnici na svirep i podmukao način sekirom ubio Živka Đakovića 21. februara ove godine u naselju Rušanj, kod Rakovice, a koji je pre nekoliko dana iz pritvora prebačen u kućni pritvor sa elektronskim nadzorom.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track