ZORANOV DRUG IZ ĆELIJE PROGOVORIO: Evo da li ga je Marjanović ubedio DA NIJE UBICA! O ubistvu Jelene ponavljao je SAMO JEDNO!
Foto: Nenad Kostić,, Printscreen/Pink TV, Privatna Arhiva

EKSKLUZIVNO ZA KURIR!

ZORANOV DRUG IZ ĆELIJE PROGOVORIO: Evo da li ga je Marjanović ubedio DA NIJE UBICA! O ubistvu Jelene ponavljao je SAMO JEDNO!

Crna Hronika -

Sa Zoranom Marjanovićem sam proveo tri meseca u zatvoru i tamo smo postali dobri prijatelji. Držali smo se zajedno i bili kao porodica. On je uvek isticao da on nije ubio svoju suprugu Jelenu i videlo se da mu je krivo što su njega optužili za taj zločin. Mene je uspeo da ubedi da nije ubica!

Iz sveta muzike

Ovako počinje svoju ispovest za Kurir Saša Nikolić (44) iz Lazarevca, koji je 2017. godine delio ćeliju Centralnog zatvora sa Zoranom Marjanovićem, koji je u tom periodu bio uhapšen i osumnjičen za ubistvo supruge Jelene (33) 2. aprila 2016. na nasipu Crvenka u Borči. Marjanović je tada u pritvoru proveo 10 meseci, od 15. septembra 2017. do 11. jula 2018, a u međuvremenu je osuđen pred Višim sudom u Beogradu na 40 godina zatvora zbog svirepog ubistva žene. Nakon prvostepene presude, on je vraćen u pritvor.

saša nikolić
saša nikolićfoto: Društvena mreža

Potvrđena odluka

Zoran Marjanović ostaje u CZ

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je rešenje Višeg suda kojim je Zoranu Marjanoviću određen pritvor, nakon što je prvostepenom presudom osuđen na kaznu zatvora od 40 godina zbog svirepog ubistva svoje supruge Jelene Marjanović. Ovaj sud odbacio je žalbe branilaca Zorana Marjanovića kao neosnovane.

Podsetimo, posle presude sudsko veće je odlučilo da Marjanoviću, koji se tokom postupka branio sa slobode, odredi pritvor. On je toga dana iz Palate pravde nakratko otišao do kafića, a potom porodične kuće u Borči, gde su mu policajci i stavili lisice i sproveli ga u Centralni zatvor.

Nikolić, koji je iza rešetaka bio zbog nasilja u porodici, posle čega je bio osuđen na pet meseci kućnog zatvora sa nanogicom, prepričao je za naš list svoje zatvorske dane sa najpoznatijim udovcem u Srbiji.

- Znao sam Zorana površno od ranije, iz sveta muzike, pošto sam se i ja bavio muzikom. On je pre mene došao u CZ. Kada sam ga video tamo, kako god zvučalo, bilo mi je lakše jer imam nekog svog tu. Zajedno smo u zatvoru proveli tri meseca i postali mnogo dobri prijatelji - priča Nikolić i dodaje da je Marjanović svojim cimerima pričao o pokojnoj ženi.

ubijena pevačica i zoran
ubijena pevačica i zoranfoto: Kurir, Privatna Arhiva

- Uvek je o Jeleni govorio u superlativu. Stalno je govorio da će se počinilac zločina naći kad-tad. Ja lično sam mu poverovao da on nije ubio Jelenu, a čini mi se da su mu i drugi pritvorenici poverovali - prepričava nam Nikolić i dodaje:

- Naravno da mu je bilo krivo što su njega optužili za zločin, on je uvek govorio da će se ubica naći i da je moguće da je u ptanju neko moćan. Malo je ta situacija konfuzna, da nigde nikakav dokaz ne postoji.

Zoran Marjanović, Hapšenje
foto: Nenad Kostić

Naš sagovornik dodaje i da su Zorana svi u zatvoru „gotivili“, jer je on prema svima bio dobar.

- Kao drug i prijatelj je savršen. Sa svima u zatvoru je delio sve što ima od hrane, cigarete, ma sve - govori nam svoje utiske o Marjanoviću Saša Nikolić i napominje da su njih dvojica i nakon izlaska na slobodu ostali u kontaktu.

Trenirali i čitali

Ovaj Lazarevčanin kaže da su im zatvorski dani prolazili tako što su uglavnom trenirali i čitali knjige.

- Razne knjige smo čitali da nam prođe vreme, gledali smo TV, igrali društvene igre, kao npr. „ne ljuti se, čoveče“. Što se tiče razgovora, uglavnom se svodio na muziku. Gledali smo i emisije na televiziji, a on se nervirao kad su se u emisijama bavili Jeleninim ubistvom i stalno je tvrdio da su to sve laži i da neko baš ima nešto protiv njega pa spinuje priče. Dolazio je u faze kada mu je bilo jako teško što na televiziji vidi Jeleninu sliku ili snimak sa nekog gostovanja - kaže Saša.

Po drugi put iza rešetaka

Iz kuće u pritvor

Podsetimo, Zoran Marjanović se po drugi put u pritvoru CZ obreo 22. jula, kada je nepravosnažno osuđen na 40 godina zatvora zbog ubistva supruge Jelene. Marjanović je posle presude otišao u svoj dom u Borči, gde je posle nekoliko sati uhapšen po nalogu suda i uz jako policijsko obezbeđenje sproveden u Policijsku stanicu 29. novembar, a potom i u pritvor u Bačvanskoj. Marjanovića su nekoliko dana nakon pritvaranja posetili brat Miloš, snaha Milica i sin Uroš.

Horor iza zatvorskih zidina

Zaklao se pred nama, ja sam premro od straha, a Zoranu se slošilo kad je video krv

Nikolićev i Marjanovićev boravak iza rešetakaobeležilo je samoubistvo Marka Nikolića, koji se sumnjičio za ubistvo žene i sina (4)

Marko Nikolić, Mihailo Nikolić, Maja Đorđević, ubio sina, ubio ženu, Centar za socijalni rad, Rakovica
foto: Privatna arhiva

Saša Nikolić, koji je u međuvremenu odslužio kaznu na koju je bio osuđen, prepričao je i užasan događaj, kome su svedočili i on, ali i Zoran Marjanović. Naime, 30. decembra 2017. u ćeliji broj devet u Centralnom zatvoru, koja se nalazila na prvom spratu četvrtog bloka, dogodilo se samoubistvo pritvorenika Marka Nikolića, koji je bio osumnjičen za ubistvo svoje supruge Maje i sina Mihaila (4) u julu 2017.

Otišao do kupatila

- U zatvoru smo imali jedan problem kada je Marko Nikolić, koji je ubio ženu i dete ispred Centra za socijalni rad u Rakovici, izvršio samoubistvo i povredio jednog pritvorenika. Mi smo bili u sobi, ležali smo i gledali televizor, neki su igrali „ne ljuti se, čoveče“. Marko je iz svoje kasete uzeo peškir i rekao da ide do kupatila da se obrije. Pre toga je jednog cimera pitao da li može da mu donese ručak, a ovaj mu je rekao da može. Pošto je Marko ušao u toalet, posle pet, šest minuta se čulo da je nešto lupilo. Ubrzo se na vratima toaleta pojavio Marko, a krv mu je šikljala iz vrata, dok je u ruci držao parče polomljenog ogledala uvijeno u peškir - priseća se nemile scene Nikolić i nastavlja:

- Prišao je jednom cimeru i pitao ga je nešto u smislu: „Jesi li ovo želeo?“, a zatim ga je dvaput ubo u vrat. Onda je Marko krenuo na drugog cimera, koji je uspeo da se skloni, pa je on još jednom ubo sebe u vrat. U tom momentu u sobi nastaje opšti haos, svi smo premrli od straha. Meni su se oduzele noge i izgubio sam glas, tako da nisam ni mogao da se pomerim sa kreveta.

Nikolić kaže da ih je spasao pritvorenik Hrvoje Baković, navijač iz Hrvatske, koji je podigao klupu i njome praktično odgurao Nikolića od cimera i tako im sačuvao živu glavu.

- Posle nekoliko minuta Marko je izgubio snagu, verovatno jer je iskrvario, i onesvestio se. Dok se sve to dešavalo, cimeri su otvorili prozor i dozivali komandire u pomoć. Lupali su drugom klupom na vrata da bi nas čuli. Kada su komandiri ušli, Marko je bio u nesvesti, nas su izveli u hodnik. Krvi je bilo na sve strane, svi smo bili krvavi - priseća se naš sagovornik.

Šaka lekova

On dodaje da se Zoranu Marjanoviću posle tog događaja slošilo, kao i da mu je posle pričao da on uopšte ne podnosi da vidi krv i da se maltene onesvesti kad ugleda krv.

- Sećam se da je posle svega toga komandir iz džepa Markove jakne izvadio punu šaku lekova, to je zapravo bila Markova terapija koju nije uzimao. On je u pritvoru bio onako sam za sebe, u svom svetu. Mi smo izbegavali da slušamo muziku i tiho smo pričali zbog njega, zbog toga što je ostao bez sina, imali smo obzira. Ponašanje mu se drastično promenilo petnaestak dana pre nesrećnog događaja, kada je na televiziji odgledao emisiju u kojoj je gostovala njegova svastika i govorila o ubistvu njegovih žene i sina. Od tada je svakodnevno pričao kako će da se ubije, kako više nema za šta da živi - završava Nikolić.

štampano izdanje 9.8.2022.
foto: Kurir

NE PROPUSTITE

DANAS U DNEVNOM IZDANJU KURIRA OČEKUJU VAS DVA POKLONA! DOBIĆETE IKONU SVETI VELIKOMUČENIK PANTELEJMON plus dodatak STARS!

Kurir i ovog utorka daruje svoje čitaoce. Uz dnevno izdanje novina očekuju vas pokloni - ikona Sveti velikomučenik Pantelejmon plus dodatak STARS.

Srpska pravoslavna crkva 9. avgusta, po novom kalendaru, proslavlja praznik posvećen Svetom velikomučeniku Pantelejmonu.

Tim povodom svi čitaoci Kurira imaće priliku da uz svaki primerak omiljenih dnevnih novina nađu POKLON - ikonu Svetog velikomučenika Pantelejmona.

Veruje se da su njegove mošti, koje se čuvaju u Hilandaru, čudotvorne kao i njegova ikona. Među Srbima je izuzetno poštovan. Ime mu znači svemilostivi, zaštitnik je medicinara i apotekara, a svedočenja o njegovim isceliteljskim moćima su brojna.

Sveti Pantelejmon rodom je iz Nikomidije (današnji Izmir u Turskoj), od majke hrišćanke i oca neznabošca. Majka mu se zvala Evula, a otac Evstorgije. Kao mladić, Pantelejmon je učio za lekara. Prišao je svešteniku Ermolaju, koji ga je ne samo naučio veri Hristovoj nego i krstio.

poklon
foto: Kurir

Čitajte KURIR!

Kurir.rs - Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja