PRODUŽEN PRITVOR OPTUŽENIMA ZA RANJAVANJE BRATANCA BUDE BANANE: Igor izrešetan sa 27 hitaca, u nemačkoj bolnici ga ČUVALA POLICIJA
Foto: mondo.me, printscreen haz.de

ODBIJENA ŽALBA

PRODUŽEN PRITVOR OPTUŽENIMA ZA RANJAVANJE BRATANCA BUDE BANANE: Igor izrešetan sa 27 hitaca, u nemačkoj bolnici ga ČUVALA POLICIJA

Crna Hronika -

Apelacioni sud u Crnoj Gori odbio je žalbu odbrane i produžio pritvor Vidoju Stanišiću i Dragiši Bulatoviću, koji su optuženi da su u januaru 2020. u Pogorici pokušali da ubiju Igora Krstovića, navodnog pripadnika škaljarskog klana, i bratanca Budimira Krstovića, zvanog Buda Banana.

Kako pišu crnogorske Vijesti, u rešenju Apelacionog suda stoji da identifikovani napadači nisu imali motiv da ubiju Krstovića, što je specijalne tužioce navelo na zaključak da se našao na spisku za likvidaciju kriminalne organizacije osnovane radi vršenja ubistava, a čiji je organizator za sada nepoznat. Suđenje je, inače, vraćeno na početak, pa su se tako optuženi u septembru prošle godine branili da imaju alibi.

osumnjičeni vidoje stanišić
osumnjičeni vidoje stanišićfoto: printscreen CdM

- Osnovana sumnja da su u izvršenju krivičnog dela ubistvo u pokušaju učestvovala bar četiri lica, te okolnosti koje su pratile izvršenje predmetnog krivičnog dela, kao i nepostojanja indicija koje bi ukazivale na lični motiv okrivljenih B. D. i S. V. da izvrše krivično delo na štetu K. I., upućuju na zaključak da je izvršenje tog krivičnog dela rezultat jelovanja kriminalne organiuzacije, a tim i osnovana sumnja da su okrivljeni B. D. i S. V. pripadnici takve organizacije, koja je očigledno osnovana radi vršenja ovako teških krivičnih dela, a čiji je organizator za sada nepoznat - piše u rešenju kojim je precizirano da pritvor može trajati do dalje odluke suda, a prenose Vijesti.

Stanišiću i Bulatoviću, kako navode, sudi se zbog optužbi da su u drugoj polovini 2019. godine, na teritoriji Crne Gore, pored drugih za sada neidentifikovanih osoba, postali članovi kriminalne organizacije čiji organizator je i dalje neidentifikovan.

specijalci čuvaju krstovića u nemačkoj privatnoj bolnici
specijalci čuvaju krstovića u nemačkoj privatnoj bolnicifoto: mondo.me

Podsetimo, Igor Krstović, kako su ranije prenosili mediji, ranjen je u ratu "škaljarskog" i "kavačkog" klana u januaru 2020. Na njega je tada u naselju Zeta u Podgorici, na stotinjak metara od kuće u kojoj živi, dok je vozio svoj automobil marke "mercedes", ispaljeno više od 20 metaka. Pogođen je u grudi, stomak i natkolenicu.

- Igor je ranjen 28. januara 2020. u Podgorici, u naselju Zeta. Krstović je imao 27 rana od metaka u rukama i nogama. Prvo je bio u bolnici u Pogdorici, a potom je prebačen na kliniku u nemački Hanover. Bolnici u Hanoveru je platio troškove lečenja od 100.000 evra, ali su vlasti pokrajine Donja Saksonija posumnjale da novac kojim je platio bolnički tretman potiče iz ilegalnih poslova - podseća izvor i dodaje:

specijalci čuvaju krstovića u nemačkoj privatnoj bolnici
specijalci čuvaju krstovića u nemačkoj privatnoj bolnicifoto: mondo.me

- Tada je napravio totalnu pometnju u Nemačkoj, a danima se pisalo o tome: "Kako je moguće da policija čuva kriminalca i njegovu ženu, a da pritom privatna klinika na kojoj leži uzima prljavi novac". Krstović je nakon dve burne nedelje iz Hanovera prebačen na lečenje u Tursku.

krstović nakon boravka u nemačkoj bolnici, prebačen u tursku
krstović nakon boravka u nemačkoj bolnici, prebačen u turskufoto: printscreen facebook

Ranjeni Krstović je inače, bratanac Bude Banane koji je u avgustu prošle godine uhapšen zajedno sa ćerkom Marinom Krstović.

budo banana i njegova ćerka marina krstović
budo banana i njegova ćerka marina krstovićfoto: Youtube prtscr / Dnevne novine Dan

- Budo Banana i njegova ćerka Marina uhapšeni su u velikoj akciji crnogorske policije, jer je u njihovom magacinu nadomak Podgorice zaplenjen rekordni tovar od 1,4 tone kokaina koje su se nalazile u kontejneru sa bananama - podseća izvor.

(Kurir.rs - Vijesti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track