Najnovije vesti

MILENKO ZAKLAO DRAGOSLAVA KOJI JE DONIRAO BUBREG NJEGOVOJ ĆERKI (14): Surovi zločin i dalje potresa LOZNIČKI KRAJ! RAZLOG BIZARAN
Foto: Dado Đilas

15 godina od surovog ubistva

MILENKO ZAKLAO DRAGOSLAVA KOJI JE DONIRAO BUBREG NJEGOVOJ ĆERKI (14): Surovi zločin i dalje potresa LOZNIČKI KRAJ! RAZLOG BIZARAN

Crna Hronika
09:55h

Ove godine u oktobru biće 15 godina od jednog od najbizarnijih zločina u Srbiji, koji i danas svojom okrutnošću šokira sve!

Tog 15. oktobra 2007. Milenko Burmazović (48) u selu Brezjak kod Loznice zaklao je Dragoslava Tešića (58), koji je samo godinu dana ranije dao bubreg i tako spasao život Milenkovoj ćerki Verici koja je tada imala 14 godina. Motiv za ovaj svirepi zločin, kako se godinama priča po selu, bila je Milenkova sumnja da je Dragoslav "imao nešto sa njegovom suprugom Milicom", ali se prava istina i dalje ne zna.

Udovica nesrećnog čoveka novinarima je ispričala kako se sve desilo:

- Sve je počelo kada se Dragoslav u kafani u Loznici sreo sa Milenkom, koji je iz obližnjeg Velikog Sela. On mu se tada požalio da će jedna od njegovih šest ćerki Verica, koja je imala četrnaest godina, umreti jer su joj otkazala oba bubrega i da ne zna šta da radi jer ni njegov ni ženin ne odgovaraju. Moj muž, kakav je bio dobar i naivan, odmah je rekao: "Ako nema ko da da, ja ću." Kada je došao kući, i sin i ćerka i ja smo pokušavali da ga ubedimo da to ne čini. Ne što nismo humani, nego jer se bubreg čuva za nekoga od svoje dece, ako ne daj bože zatreba. Međutim, on je bio nepokolebljiv i stalno ponavljao šta je život ako ne možete nekome da pomognete i da mu ga ulepšate. Tako je krajem marta 2006. Dragoslav dao Verici svoj bubreg i omogućio joj da živi - ispričala je njegova udovica Leposava.

Kako dodaje, posle te operacije Milenko i Dragoslav su počeli da se druže i Milenko ga je čak zvao "pobratimom".

- Sve je bilo u redu do te proklete subote, 13. oktobra, kada je Milenko došao kod nas u goste sa svojom ženom Milicom. On je iz čista mira počeo da je vređa, da viče da je kurva i da je udara. Moj Dragoslav se umešao i rekao da to ne može da radi u njegovoj kući. Milica je pobegla, a moj muž je pozvao policiju, koja je uhapsila Milenka. Dok je on bio u pritvoru, po njegovu ženu je došao rođak i odveo je u Beograd u Sigurnu kuću - pričala je Leposava i dodala da je pritvor trajao tek nekoliko sati, jer je Milenko bio bivši policajac.

Po izlasku iz pritvora, navodi Leposava, Milenko je došao kući, gde nije zatekao svoju ženu. Ne znajući da je ona u Beogradu, pomislio je da je otišla kod Dragoslava.

- Bio je ponedeljak jutro kad je došao kod nas. Rekao je da mu treba Dragoslav, ali pošto je on bio u prodavnici, ostao je da ga sačeka. Tražio mi je da mu skuvam slađu kafu. Kada sam kroz prozor videla muža na ulici, samo sam izustila: "Eno Dragoslava" i Milenko je odmah izašao. Ubrzo sam čula buku ispred kuće, istrčala napolje i videla svog muža krvavog kako leži na ulici ispred naše kapije. Milenko ga je prvo ubo nožem u nogu, a onda mu je presekao vratnu arteriju i zaklao ga. I na sve to, on je samo sa strane čučnuo i zapalio cigaretu bez trunke kajanja! - kroz suze se prisećala Leposava.

Osudili su ga na samo 14 godina, a onda mu je umanjena trećina kazne. Već 5 godina je na slobodi.

Verica zahvalna svom donoru

Novinari su u selu sreli i Vericu tokom jedne reportaže, a evo šta je izjavila tada:

- Prošlo je zaista mnogo godina, ali je ovo za mene još uvek mnogo bolno i volela bih da ostane u prošlosti. Dragoslavu sam zahvalna i uvek ću biti, jer da nije bilo njegove humanosti, ni ja ne bih bila živa. Odlazim mu i na grob. Ni ja ni majka ni ostale sestre ne možemo da opravdamo ono što je otac uradio, ali ne možemo to ni da promenimo. On je odgovarao za to što je učinio i život mora da ide dalje. Ne možete očekivati od mene da izađem sad javno i pričam ružne stvari o sopstvenom ocu. Što se tiče Dragoslavove porodice, s njima nismo ni u dobrim ni u lošim odnosima. I stvarno ne mogu ništa više da pričam - rekla je tada Verica.

Kurir.rs/Informer

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja
track