NISU MISLILI NA SVOJU DECU, PRITRČALI SU MALIŠANIMA KOJIMA JE POMOĆ BILA POTREBNA: Poznato koliko se povređenih nalazi u Bugarskoj
Foto: Privatna Arhiva, BG VOICE media group, Marko Smiljković

nesreća na auto-putu

NISU MISLILI NA SVOJU DECU, PRITRČALI SU MALIŠANIMA KOJIMA JE POMOĆ BILA POTREBNA: Poznato koliko se povređenih nalazi u Bugarskoj

Crna Hronika -

Gotovo sva srpska deca koja su putovala autobusom koji se prevrnuo na auto-putu Trakija, od juče su već u Republici Srbiji. Dvojica dečaka koja su u najtežem stanju nalaze se u bolnici - u "Pirogovu". U Bugarskoj je još jedna porodica - otac, majka i tri ćerke koje su ostale u bolnici u Staroj Zagori, kao i muškarac kome je amputirana noga.

Ovo je za bugarski portal 24chasa.bg naveo ambasador Srbije u Bugarskoj Željko Jović i dodao da se nada da će svi povređeni za nekoliko dana biti sa svojim porodicama.

- Lično, ja i svi moji prijatelji u Srbiji, sve srpske institucije, svi smo prezadovoljni svime što je našim građanima pruženo nakon ove strašne katastrofe. Kada se ovako nešto dogodi, čovek nikada ne može biti zadovoljan, ali kada vidiš drugi narod,bratski, prijateljski, kad vidiš kako vodi računa o svojim građanima, da su svi na okupu, postupe odmah, hitno i kao jedan, ne možete a da ne budete zadovoljni. Ovo sam juče rekao bugarskim prijateljima - ako je morala da se dogodi takva katastrofa, dobro je da se dogodila u Bugarskoj - rekao je ambasador i nastavio:

Saobraćajna Nesreća, Srpski Turisti, Autobus, Bugarska
foto: BG VOICE media group

- Hvala vam, sugrađani Bugari, hvala svim institucijama, gradonačelniku Stare Zagore, običnim ljudima. Ovde nisu bile samo institucije. U prvom trenutku smo videli reakciju običnih ljudi koji su se vraćali sa mora, koji su odmah reagovali, nisu mislili na sebe, na svoju decu u kolima, već su razmišljali kako da pomognu deci kojoj je pomoc bila potrebna. Veliko hvala svima koji su učestvovali.

Podsetimo, 48 putnika iz Srbije nalazilo se u autobusu koji se prevrnuo na auto-putu Trakija, dok su se vraćali sa folklornog takmičenja u Nesebaru. Do udesa je došlo kada je vozač navodno pokušao da namesti suvozačevo sedište, izgubio kontrolu nad vozilom i prevrnuo se u jarak. Nepovređeni mališani vratili su se u Srbiju, kao i sedmoro povređene dece koja su smeštena u Dečijoj klinici u Tiršovoj.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja