VELIKA ZAPLENA ORUŽJA U KOTEŽU: Policija sumnja da su kalašnjikovi bili pripremljeni za ubistvo POZNATOG KRIMINALCA
Foto: Ana Paunković

akcija ukp

VELIKA ZAPLENA ORUŽJA U KOTEŽU: Policija sumnja da su kalašnjikovi bili pripremljeni za ubistvo POZNATOG KRIMINALCA

Crna Hronika -

Inspektori Trećeg odeljenja UKP pronašli su jutros tri automatske puške i pun džak municije u jednoj kući u beogradskom naselju Kotež.

Oružje koje je pronađeno navodno je pripremano za likvidaciju jednog poznatog beogradskog kriminalca, ali je policija dobrim operativnim radom uspela da spreči izvršenje tog krivičnog dela. Za muškarcem N.F. (40) kome je navodno oružje pripadalo raspisana je policijska potraga.

Prema nezvaničnim saznanjima medija, inspektori su dobili anonimnu dojavu da se na tavanu jedne porodične kuće u Kotežu nalazi veća količina oružja i municije. Odmah je organizovana akcija i naoružani specijalci pod punom opremom upali su na imanje koje koristi N.F.

- U kući nije bilo nikoga. Odmah je obavljen i detaljan pretres svih prostorija. U takozvanom šteku na tavanu policajci su pronašli dva kalašnjikova, automatsku pušku "špagin" i pun džak pripadajuće municije. Oružje je bilo dobro očuvano - navodi izvor iz istrage.

Pronađena i droga

U kući koju koristi N.F. inspektori kriminalističke policije prilikom pretresa pronašli su manju količinu opijata.

- Nađeno je nekoliko grama narkotika kao i vagica za precizno merenje. Droga i vagica su zaplenjeni, a zatim poslati na dodatna veštačenja - priča izvor iz istrage.

Muškarac N.F. za koga se veruje da mu pripada oružje uspeo je da pobegne pre dolaska policije i za njim se intenzivno traga.

- Kalašnjikovi i "špagin" su poslati na veštačenje kako bi se utvrdilo da li su ranije korišćeni prilikom izvršenja nekih krivičnih dela - dodaje izvor iz istrage.

Ispituju se i informacije do kojih je policija došla da je pronađeno oružje pripremano za likvidaciju jednog beogradskog kriminalca.

- Te informacije su još u domenu glasina, ali se detaljno ispituju. Za sada je raspisana poternica za N.F. i nakon njegovog hapšenja znaće se više detalja o celom slučaju - kaže odlično obavešteni izvor.

(Kurir.rs/Informer/Foto:Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja