NEBOJŠA STRADAO NA BRATOVOJ VERIDBI, MUČKI PREBIJEN, PA PREMINUO U BOLNICI Prošla je godina od tragedije, bol najbližih ne prolazi
Foto: Printscreen/Instagram

strašno

NEBOJŠA STRADAO NA BRATOVOJ VERIDBI, MUČKI PREBIJEN, PA PREMINUO U BOLNICI Prošla je godina od tragedije, bol najbližih ne prolazi

Crna Hronika -

Nebojša Milenković preminuo je pre godinu dana od posledica povreda zadobijenih u tuči na proslavi veridbe svog brata.

Nebojša je bio uzoran mladić i sportista, a iako je živeo u Bazelu, mnogo je voleo da dođe u svoje selo Stubal, nadomak Kraljeva. Njega je na veridbi rođenog brata pretukao jedan od gostiju sa mladine strane, od čega je nekoliko dana kasnije podlegao povredama. Otac, majka, brat, babe, dede i prijatelji su neutešni i tuga im razara dušu jer nikada više neće videti njihovog mezimca.

"Dok sam mu radio ovaj spomenik, bol mi je razarao dušu. Otišao je, pa mogu reći, čovek u cvetu mladosti ni kriv, ni dužan", objašnjava za Novu njegov rođak Zoran.

Kako kaže, njemu je preteško, a ne može ni da zamisli kako je njegovim najbližima. To je nenadoknadiv gubitak, dodaje Zoran.

Prema njegovim rečima, majci je najteže. Ona ne može da se pomiri sa tim da Neše više nema, pije lekove i sanja ga noću i to u slučaju kada uspe da zaspi.

Nebojša Milenković
foto: Printscreen/Instagram

Njegova baka Mikica je takođe neutešna i kaže da je deo njene duše otkinut sa unukovim odlaskom.

"Ne znam ni kako živimo posle svega. Dani nam počinju sa njim u mislima, ležemo u nadi da će se odnekud pojaviti, ali to su samo naše puste želje. Bio je veseo momak, razdragan, umeo je sve da nas nasmeje, duhovitost je bila njegova odlika", priča ona kroz suze.

Ona navodi da je voleo tenis i njime se bavio.

"Snahi je preteško, kao i svima nama. Ali, čini mi se da je njoj najteže. Rodila je zdravo i pravo dete, vaspitala ga, a jedan monstrum ga je odveo u smrt", kroz jecaje govori baka Mikica.

Zoran Krljar, koji je blizak rođak porodice Milenković navodi da ih je sve zadesila velika tragedija, ističući da je Nebojša bio veliki čovek, dobar sportista i da ga nije razdvajao od svoje troje dece.

"Neša je bio uzoran sportista, uvek spreman da pomogne drugima, sjajno dete“, rekao je Krljar koji inače živi na relaciji Kraljevo – Bazel, a rodom je iz sela Stubal.

On podseća da je Nebojša nastradao na veridbi kada je izbila tuča između dve grupe gostiju.

"Tog kobnog avgustovskog dana su se posvađale zvanice sa mladine, odnosno mladoženijine strane. U jednom momentu se situacija smirila, da bi sukob, pretpostavljam, nakon još popijenog alkohola eskalirao. U tuči je učestvovao Nešin brat. Sve se odvijalo na ulici. Kada je on pojurio da odbrani rođenog brata, M.M. ga je iz te grupe odgurnuo, zadao mu nekoliko udaraca u glavu, nakon čega je on pao i udario glavom u beton. Odmah je pozvana Hitna pomoć, pa su ka prvo prevezli u ZC "Studenica". Nakon dijagnostike je hospitalizovan u kragujevačkom Kliničkom centru, ali nažalost nije mu bilo spasa", kaže Krljar.

Meštani tog sela kažu da ne mogu da veruju da se jedno lepo slavlje pretvorilo u ogromnu tragediju.

"Neša je prošlog leta došao u rodno selo da vidi babu i dedu i da se provodi sa starim drugarima, ali se nikada neće vratiti kući roditeljima. Bio je zlatan momak. A zašto? Zato što je neki ludak malo više popio, pa je rešio da glumi silu nad dečakom koji je 13 godina mlađi od njega", priča jedan komšija Nebojšinog dede.

Prošle godine u septembru je u Bazelu, gde je ovaj divan mladić živeo, organizovan teninski memorijalni turnir u njegovu čast. Prisustvovali su gosti iz Srbije, BiH, a želja organizatora je da se on omasovi.

"Imamo veliku želju da bar u revijalnom delu, uzmu mladi, talentovani teniseri iz Srbije. Zahvaljujem se svima, sponzorima, kao i i TK Birsfelden na ustupljenim terenima i nadam se da će ove godine biti veći broj takmičara, ali i publike, jer to ova manifestacija svakako zaslužuje", ispričao je idejni vođa ovog turnira, Veselin Pavlović, dodajući da su na prethodnom događaju učestvovali teniseri iz svih krajeva Švajcarske.

"Tu nije važna pobeda, želja nam je da te dane posvetimo našem Neši koji je stalno sa nama igrao. To što se dogodilo je velika tragedija, a i dan danas ne možemo da verujemo da on nije sa nama“, sa tugom u očima i srcu nam je kazao Pavlović.

Danas će Nebojšina porodica i prijatelji posetiti njegov grob, odneti cveće i zaliti ga suzama koje teku iz njihovih očiju, srca i duše zbog gubitka ovog zlatnog momka koji je tek zakoračio u život.

Milenković je sahranjen na seoskom groblju u Stublu, a njegova porodica i dalje ne može da veruje da je izgubila svog mezimca. Pored M.M. (39) koji odmah uhapšen, pripadnici kraljevačke policije lišili su slobode još četvoricu muškaraca, starosti između 25 i 33 godine, i protiv njih su podignute krivične prijave zbog učestvovanja u ovoj tuči.

(Kurir.rs/Nova)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track