MAJKA JOŠ UVEK NE ZNA DA JE IZGUBILA SINA: Novi detalji saobraćajne nesreće u kojoj je nastradao dečak (8)
Foto: Privatna arhiva, Printscreen Društvene Mreže

električnim biciklom podleteli pod kamion

MAJKA JOŠ UVEK NE ZNA DA JE IZGUBILA SINA: Novi detalji saobraćajne nesreće u kojoj je nastradao dečak (8)

Crna Hronika -

- Slučajno sam bio u gradu i video da se dogodila saobraćajna nesreća. Kada sam prišao, ugledao sam mrtvog sestrića kako leži pod kamionom, a kraj njega je bila moja teško povređena sestra.

Ovim rečima za Kurir počinje svoju ispovest Mustafa Sahmanović, ujak dečaka Paola Karla M. (8), koji je bio na električnom biciklu sa majkom, kada ih je pregazio vozač kamiona u centru Sombora. Stravična nesreća, da podsetimo, dogodila se u petak popodne.

Žrtva
Žrtvafoto: Privatna arhiva

Povredio se u luna parku

- Moja sestra i njen sin krenuli su u bolnicu, jer se on nekoliko dana pre nesreće povredio u luna parku. Imao je posekotinu na glavi i morao je da ide na previjanje. Sestra ga je vozila do zdravstvenog centra kao i svakog drugog dana - rekao je nesrećni ujak i dodao:

- Njih dvoje su na tom biciklu išli uz stranu ulice, a pored njih je išao kamion kojem je, koliko mi znamo, u toj ulici zabranjena vožnja zbog specifičnosti ulice. Naime, ulica je mala, reč je o centru grada i tuda ne mogu da prolaze kamioni i šleperi.

Kako navodi Sahmanović vozač se pravdao time da su Vesna i Paolo bili u mrtvom uglu i da ih nije video kada je skretao.

Majka teško povređena
Majka teško povređenafoto: Privatna arhiva

- Nikome nije jasno kako je došlo do nesreće. On je njih pribio uz bankinu i pali su ispod točkova. Nesrećno dete pregazio je celo, njemu nije bilo spasa, a mojoj sestri je prešao preko karlice, zdrobljena je načisto. Ona je u bolnici u veštačkoj komi i molimo se da preživi - priča potreseni Mustafa.

Majka u komi

Potreseni čovek kaže da je njegovoj sestri potrebno mnogo krvi.

- Vesna se nije probudila još uvek i ne zna da joj je dete preminulo. Četvoro njene dece stalno pitaju za nju i ne mogu da prihvate da im je brat nastradao, dok je njen suprug najteže podneo sve ovo - rekao je on.

Sahrana posle obdukcije

Paolo je trebalo da krene u drugi razred

Mustafa Sahmanović je ispričao za Kurir da će sahrana verovatno biti danas, jer je telo njegovog sestrića odmah posle nesreće poslato na obdukciju i da će tek nakon toga moći da ga preuzmu. - Želimo da ga sahranimo u miru. Bio je jedno divno dete, fin i vaspitan. Trebalo je da krene u drugi razred za desetak dana. Bio je izuzetan dečak, nikada nije želeo da pravi nered, svima je skretao pažnju da vode računa o okolini, skpljao je papiriće i bacao u kantu. Zaista jedno divno dete - rekao je ujak.

Kurir.rs/J. Mladenović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track