ISPOVEST MAJKE MLADIĆA KOJI SE UDAVIO SPASAVAJUĆI KOLEGU U RUMUNIJI: Ribari mi sina našli posle 3 dana, prepoznali ga po šortsu
Foto: Privatna Arhiva

tragedija

ISPOVEST MAJKE MLADIĆA KOJI SE UDAVIO SPASAVAJUĆI KOLEGU U RUMUNIJI: Ribari mi sina našli posle 3 dana, prepoznali ga po šortsu

Crna Hronika -

Nakon što se Nemanja Čović (23) iz Prigrevice kod Sombora utopio u Dunavu u Rumuniji dok je pokušavao da spase kapetana broda na kome je radio, za Kurir se oglasila njegova majka Željka i sa suzama u očima opisala tragediju u kojoj je ostala bez sina.

Da podsetimo, tragedija se dogodila 19. avgusta po podne, na oko 370 kilometara od granice sa Srbijom, na mestu na kome se njihov brod nasukao na sprud. Telo nesrećnog mladića, koga su povukle rečne struje, pronašli su ribari u ponedeljak ujutru, na oko 17 kilometara nizvodno od mesta na kome je mladić nestao.

Sigurnosni prsluk

Detalje tragedije za Kurir ispričala je Željka Ostojić, majka nastradalog Nemanje.

- Kapetan Zoran Z. i Nemanja su tog nesrećnog petka po podne sišli sa broda da se okupaju i malo izvide te sprudove. Nemanja je imao sigurnosni prsluk, a kapetan nije. Kapetana je iznenada povukla voda u dubinu, počeo je da se davi, pa je Nemanja brzo skinuo svoj prsluk i dobacio mu ga da bi mogao da se drži na površini - priča nam neutešna Željka kroz suze i nastavlja:

Nemanja Čović, Prigrevica, utopio se u Dunavu
foto: Privatna Arhiva

- Međutim, ubrzo je matica i njega povukla. Kapetana su, nedugo potom, izvukli iz vode živog, tri kilometra nizvodno, plutao je na površini zahvaljujući tom prsluku, dok mom Nemanji, nažalost, nije bilo spasa. Njega su ribari pronašli tek nakon tri dana, 17 kilometara nizvodno od mesta gde je potonuo.

Čekaju telo

Sahrana u Prigrevici

Iza Nemanje Čovića, koji je svoj život dao da bi spasao kolegu, ostali su jednogodišnji sin, nevenčana supruga Marija, majka Željka, otac Petar i dva polubrata Mirko i Luka. - Kada telo bude stiglo, Nemanja će biti sahranjen u rodnoj Prigrevici - kažu u porodici.

Da je ostala bez sina, kako kaže nesrećna majka, čula je od njegovih kolega. Kako objašnjava, Nemanja je krajem juna, nakon što je proslavio prvi rođendan i krštenje svog sina, otišao na brod da radi.Međutim, brod se nasukao na sprudovima zbog izuzetno niskog vodostaja. Nakon što je telo pronađeno, fotografije utopljenika odmah su predočene posadi na brodu, jer se pretpostavljalo da bi to mogao biti njihov kolega za kojim se tragalo, a o čijem nestanku u talasima Dunava su rumunski mediji danima izveštavali. Po šortsu koji je imao na sebi kolege su pretpostavile da je reč o Nemanji, što je kasnije potvrdila i obdukcija.

Potvrda iz ambasade

- Iz naše ambasade su nas pozvali nakon što su stigli rezultati obdukcije i saopštili nam da je potvrđeno da je u pitanju Nemanja. U toku je prikupljanje neophodne papirologije i nadamo se da će njegovo telo do kraja ove nedelje biti dopremljeno kući kako bismo ga dostojno sahranili - dodaje Nemanjina mama, brišući suze.

Kurir.rs/ Jasminka Miljuš

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja