IZRAELAC PRETIO: ODSEĆI ĆU VAM JEZIK AKO MI NE VRATITE RADNIKE! Novi detalji istrage protiv trojice pripadnika SAJ-a
Foto: Ilustracija/ Ana Paunković

prvo osnovno javno tužilaštvo

IZRAELAC PRETIO: ODSEĆI ĆU VAM JEZIK AKO MI NE VRATITE RADNIKE! Novi detalji istrage protiv trojice pripadnika SAJ-a

Crna Hronika -


Incident zbog koga su uhapšeni policajci navodno se dogodio u prostorijama jedne IT kompanije na Terazijama posle svađe konkurenata iz Izraela i Gruzije

Trojica pripadnika SAJ koji su pre četiri dana uhapšena zbog sumnje da su sa jednim državljaninom Srbije i jednim Izraelcem u prostorijama IT kompanije na Terazijama pretili vlasniku Gruzinu juče su posle saslušanja u Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu pušteni da se brane sa slobode.

Kako je Kurir pisao, oni se sumnjiče da su zajedno sa Izraelcem A. O. A. i našim državljaninom M. S. učinili krivično delo ugrožavanja sigurnosti.

Sukob

- Kako se sumnja, trojica pripadnika SAJ su u ponedeljak sa vlasnicima IT kompanije otišla u firmu koja se bavi istim poslom, a čiji je vlasnik Gruzin. Policajci su ostali u hodniku, a Izraelac i njegov partner su navodno ušli u salu za sastanke sa kolegom iz Gruzije - otkriva izvor Kurira.

Prema njegovim rečima, sukob između stranaca izbio je zbog dva radnika koja su prešla da rade kod Gruzina.

Darko Šarić, hapšenje, policija, SAJ, SBPOK, Beograd, advokat Marko Janković, advokat, Marko Janković
foto: Ana Paunković

- Navodno su dvojica radnika prešla u firmu državljanina Gruzije. Izraelac je, izrevoltiran time, kako se sumnja, došao i zapretio kolegi iz Gruzije da će mu "iščupati i odseći jezik" ako mu ne vrati njegove radnike - otkriva izvor Kurira. Čim su osumnjičeni izašli iz firme, čovek kome su pretili navodno je pozvao policiju.

Znaju se iz teretane

Izvor Kurira iz istrage otkriva i da su u firmi na Terazijama, u kojoj je "sastanak" održan, postavljene sigurnosne kamere koje su sve zabeležile. - Na snimcima se vidi da policajci nisu ulazili u prostoriju u kojoj se odvijao razgovor između vlasnika privatnih kompanija - kaže on i otkriva da su pripadnici SAJ ispričali da Izraelca poznaju iz teretane i da ih je toga dana zamolio da krenu sa njim.

Podsetimo, tužilaštvo je u četvrtak saopštilo da je pritvor predložen za Izraelca i njegovog partnera, kao i da će u nastavku istrage biti saslušani oštećeni i ostali svedoci i biće preduzete druge radnje potrebne za utvrđivanje činjeničnog stanja.

Kurir.rs/ J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track