ORUŽJE, DROGA, MARIHUANA... Policija uhapsila Nišliju u čijoj vikendici i kući je pronađena laboratorija za uzgoj kanabisa
Foto: MUP Srbije

MUP

ORUŽJE, DROGA, MARIHUANA... Policija uhapsila Nišliju u čijoj vikendici i kući je pronađena laboratorija za uzgoj kanabisa

Crna Hronika -

Niška policija po nalogu Višeg javnog tužilaštva uhapsila je G. D. (50) iz ovog grada, zbog sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

- Policija je pretresom vikendice i kuće osumnjičenog pronašla ventilatore, lampe, utičnice, improvizovani sušač i preparate za uzgoj biljaka čime je, kako se sumnja planirao da opremi laboratoriju za uzgoj kanabisa - navela je niška Policijska uprava.

1 / 3 Foto: MUP Srbije

Takođe, tokom pretresa pronađeno je i 35 biljaka kanabisa, oko 1013 grama marihuane, pištolj CZ M88 sa pripadajućim okvirom, automatska puška M70 kalibra 7.62 milimetara sa tromblonskiM nastavkom i pet pripadajućih okvira, ručna bomba M 75, 20 metaka kalibra 9 milimetara i 120 metaka, kalibra 7.62 milimetara - navode.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će sa krivičnom prijavom biti priveden nadležnom tužiocu.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track