MANEKENKE SE LEPE ZA ŽESTOKE MOMKE, ZATO SU GLEDALE SMRTI U OČI: Ove lepotice su bile pored svojih frajera kada su ubijeni (FOTO)
Foto: Ilustracija, Kurir/Zorana Jevtić, Printscreen, Instagram

rizičan, ali raskalašan život

MANEKENKE SE LEPE ZA ŽESTOKE MOMKE, ZATO SU GLEDALE SMRTI U OČI: Ove lepotice su bile pored svojih frajera kada su ubijeni (FOTO)

Crna Hronika -

Manekenke i druge lepotice često se "lepe" za "žestoke momke", a neke od njih su zbog toga gledale smrti u oči.

One su osvajale modne piste, a njih su, često lakše nego drugi, osvajali momci s one strane zakona sa kojima su, uz lagodan život, bile u riziku da nastradaju, našavši se u pogrešno vreme na pogrešnom mestu.

Poslednji u nizu takvih slučajeva dogodilo se u četvrtak rano ujutro, u šest sati i jedan minut, kada je na hrvatskom ostrvu Pag jednim hicem u glavu likvidiran Goran Vlaović, koji je u tom trenutku sa devojkom, bivšim misicom i manekenkom Draganom Banić izašao iz noćnog kluba.

Dragana Banić
Dragana Banićfoto: Printscreen/Instagram

Ovaj pripadnik "škaljarskog klana" kako kažu, uvek je uz sebe imao obezbeđenje, i samo je jednom godišnje napuštao Crnu Goru, podseća "24 sedam".

Onaj ko je naručio ubistvo, znao je gde će Vlaović boraviti, pa je poslao plaćenog ubicu Duška Tanaskovića (28) iz Kragujevca na hrvatsko ostrvo da ga smakne.

Tanasković je samo deset minuta posle ubistva uhapšen, posle čega je potvrđeno da je za njim crnogorska policija raspisala poternicu zbog učešća u ubistvu Minje Šakovića u Budvi pre dva meseca.

Dragana Banić je posle ubistva Vlaovića izjavila da su bili u vezi dve i po godine da se sada oseća užasno:

- Došli smo na odmor na Pag. Ne znam šta se tačno dogodilo. Nisam videla taj trenutak, ali sam bila sa njim u hitnoj. Mnogo se loše osećam.

Strahinja Stojanović i Sonja Suarez Gomez
Strahinja Stojanović i Sonja Suarez Gomezfoto: Privatna Arhiva

Dve godine ranije, u eksploziji Džipa u ulici Omladisnkih brigade na Novom Beograd dignut je u vazduh Strahinja Stojanović (30). Njegova devojka Sonja Suarez Gomez (48) svedočila je njegovoj brutalnoj likvidaciji jer je bila na mestu suvozača u trenutku kad je ubica pritisnuo dugme i aktivirao eksplozv. Stojanović je raznet, a ona je prošla samo sa lakšim povredama.

U istrazi je rekla da nije znala da se Strahinja bavi kriminalom, niti da je on bilo kojim gestom pokazivao da od nečega strahuje.

A trebalo je, jer je dve godine ranije takođe neko hteo da ga digne u vazduh, u automobilu u naselju Galenika u Zemunu.

 Olac Bilbao Gonzales
Olac Bilbao Gonzalesfoto: Damir Dervišagić

On je ostao nepovređen, ali je njegova tadašnja devojka, mis Marbelje, Olac Bilbao Gonzales, za dlaku izbegla smrt. Posle dugotrajnog lečenja i brojnih operacija, oporavila se na VMA i vratila se u Španiju.

Stojanović je preživeo ovaj napad jer je neposredno pre eksplozije izašao iz auta kako bi se vratio do stana u kome je bio zaboravio telefon.

Strahinja je ubijen samo dve nedelje nakon surove likvidacije poznatog beogradskog advokata Miše Ognjanovića. Stojanović je pominjan kao osoba umešana u njegovu smrt.

Vođa navijača Crvene zvezde” Velibor Dunjić ubijen je u maju 2014. ispred splava „Džimis“ i tada je povređena i njegova devojka, manekenka Nina Šobota, koja je bila sa njim u automobilu.

Nina Šobota i Velibor Dunjić
Nina Šobota i Velibor Dunjićfoto: Printscreen, Dado Đilas

Šobota je na sudu ispričala da je, nakon što su se parkirali nedaleko od ulaza u „Džimis“ Dunjić razgovarao sa taksistom o tome „ko drži obezbeđenje na okolnim splavovima“. U tih nekoliko minuta Šobota je primetila da ih „merkaju“ momci koji su stajali na ulazu na splav, kao i da Dunjić gleda njih.

"Imala sam pozive i pretnje pre četiri godine i zato tada nisam ispričala … Velibor je bio naoružan, imao je pištolj, a auto se vodio na moje ime.Plašila sam se sopstvene odgovornosti…", ispričala je Šobota potreseno, a zatim dodala:

"Sagnuo se ispod sedišta, izvadio je svoj pištolj, naslonio ga na levu ruku i uperio ga ka splavu, a ja sam se tek tada okrenula i videla da nam prilazi dečko sa kapuljačom".

Na pitanje sudije da li je Dunjić razgovarao sa momcima koji su stajali na ulazu u splav, Šobota je rekla da se ne seća da su pričali.

"Sledeće čega se sećam je pucnjava u kabini, dim, barut…", rekla je svedočeći na sudu.

(Kurir.rs/24 sedam)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track