KAVČANIN UHAPŠEN NA KAPIJI SPUŽA: Sa Zvicerom nišanio Vukotića u istražnom zatvoru?! Na slobodi nije bio ni 5 MINUTA
Foto: Printscreen, Instagram

novo hapšenje

KAVČANIN UHAPŠEN NA KAPIJI SPUŽA: Sa Zvicerom nišanio Vukotića u istražnom zatvoru?! Na slobodi nije bio ni 5 MINUTA

Crna Hronika -

Igor Terzić, koga Specijalno državno tužilaštvo tereti da je učestvovao u planiranju ubistva navodnog vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića, uhapšen je odmah nakon što je napustio glavnu prijavnicu UIKS-a i sproveden je u Istražni zatvor, prenosi Pobjeda.

Terzić je, prema pisanju Pobjede, na slobodi bio veoma kratko.

- Izašao je iz zatvora, gde je bio zbog drugog krivičnog dela, ali su ga sačekali policajci sa fantomkama i dugim cevima, uručili mu rešenje o lišenju slobode i vratili ga u zatvor. U bezbednosnim službama, Terzić je označen kao član kavačkog klana i deo je dvanaestočlane kriminalne grupe - piše Pobjeda. Prema stavu tužilaštva, na celu organizacije je Vukotićev sugrađanin - Radoje Zvicer koji je u bekstvu. Članovi kriminalne grupe su Milan Vujotić, Kotoranin Slobodan Kašćelan, koji se nalazi u Istražnom zatvoru, zatvorski službenik Vladan Lučić, Dragan Knežević, Goran Vukčević, Stefan Kraljević, Danilo Bakić, Radovan Vujović, Filip Knežević i Ratko Živković.

Jedan od ključnih dokaza crnogorskog tužilaštva u postupku protiv Radoja Zvicera, koji je u bekstvu i za kojim je raspisana poternica, presretnuta je komunikacija putem Skaja u kojoj navodno daje instrukcije i nervozno kritikuje pripadnike klana angažovane na likvidaciji Jovana Vukotića zbog toga što odugovlače sa planom. U jednoj od poruka navodno se Zvicer ostalim članovima grupe obraća rečima:

-Vjere u sebe nemate, to je ođe najviši problem.

- Nemate vi samopouzdanja - dodaje Vujotić, koji je takođe u bekstvu.

- Previše ljudi je u sve ovo uključeno i vi tražite još još... sinoć legnemo sa stolarom, budimo se sa variocem. Morate biti odlučni i smireni. Vi treba da pošaljete po jedan metak. Daj, smirite se malo, kumim ve bogom. Ponašate se kao da vas guramo u vatru. Ma ko veli da je to lako, da mu oca je*em, zato ste došli, dva najbolja da ga oderete, nema što niste činili, tri puta teže od toga - navodno im piše Zvicer a u sledećoj poruci i dodaje: ,

- Ne guramo nikoga i nećemo. Kratko i jasno. Ko će da radi, neka krene u kanal da sređuje, neka završi, držaće. Neka ujutro bude na upucavanje. Lako nije, nego je teško. Ali sad samopouzdanje, a ne mrak na oči.

Podsetimo, prvobitni plan ubistva bio je da u kanalu u blizini zatvora u Spužu čekaju da se Vukotić pojavi na prozoru i pucaju na njega iz puške sa optičkim nišanom. Plan B, kako su ga nazvali, bio je da zatvorski čuvar Vladan Lučić zatvori kapiju prostora za šetnju unutar Istražnog zatvora i onemogući eventualno bekstvo Vukotića, koji je trebalo da se napadne i iz vazduha dronovima na koje su bile prikačene bombe,piše u spisima.

Optužbe

Prodavao kokain

Igor Terzić, bio je osumnjičen da je u maju 2018. godine formirao grupu koja se bavila uličnom prodajom kokaina, švercom marihuane, nedozvoljenim držanjem oružja, ali i davanja i primanja mita. Na optužnici se našao i inspektor za droge Ivan Cvijović kog je Terzić u februaru optužio da mu je tražio mito u zamenu za informacije koje policija poseduje o osobama iz kriminalnog miljea, piše Pobjeda.

Kurir.rs/ Pobjeda

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track