DAO BESU: Član Gnjilanske grupe osvetiće se tužiocu

Pretnja

DAO BESU: Član Gnjilanske grupe osvetiće se tužiocu

Crna Hronika -
Osvetiću ti se, ako ne ja onda moja deca, ako ne oni, onda moji unuci", poručio je Memiši, zvani Džabiri, zameniku tužioca

BEOGRAD - Nekadašnji pripadnik gnjilanske grupe OVK Aguš Memiši danas je na suđenju pretio zameniku tužioca za ratne zločine koji zastupa optužnicu protiv njega i ostalih iz te grupe optužene za monstruozne zločine nad srbima i drugim nealbanskim stanovništvom u Gnjilanu 1999. godine.

"Osvetiću ti se, ako ne ja onda moja deca, ako ne oni, onda moji unuci", poručio je Memiši, zvani Džabiri, zameniku tužioca.

Potom je, preteći mu prstom, rekao da nikada nije izvršio ni jedno krivično delo, ali da će to biti prvo koje će učiniti.

Glavni tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević rekao je da se on i njegove kolege svakodnevno suočavaju sa sličnim pretnjama, ali da je to deo njihovog posla.

"Ovakve pretnje, koje albanci zovu besa - zakletva na osvetu, pokazuju koliko su teški uslovi u kojima radimo", kazao je tužilac Vukčević.

Memiši je prvooptuženi od 19 saboraca pripadnika gnjilanske grupe, koji se terete za ubistva, mučenja i druge teške zločine protiv civila.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track